Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling je zde naprostý "mlíčňák". Na hlavě má nesnesitelný sestřih, který jej činil neuvěřitelně šeredným. Cenu za moje největší antipatie by ovšem nezískal. Na plné čáře by ho převálcoval Don Cheadle, který mi byl vůbec tím nejvíce nesympatickým černochem, kterého jsem kdy viděl, a to mám černoušky rád. (S jedním jsem měl dokonce trojku.) U černouška můj odpor k postavám neskončil. Dá se říct, že mi bylo příjemné sledovat pouze Kevina Spaceyho, kterého mám rád. V jeho případě jsem ovšem úplně nepochopil význam jeho role a důvod účasti. Kdyby se jeho postava snímku neúčastnila, tak to divák prakticky ani nepostřehne. Opravdu dost dobře nechápu, proč zde zaujímá hned třetí místo. Hlavní zápletka snímku - odstranění retoše (chlapce disponujícího omezenými rozumovými schopnostmi) byla prokouknutelná od okamžiku, kdy jste se malinko seznámili se smýšlením hlavního hrdiny, tudíž jsem se díky své bystré mysli a geniálnímu úsudku, opět připravil o nějaké to překvápko. Mimochodem, moment kdy se hlavní hrdina rozhovořil o svém pohledu na svět, byl zároveň jediným momentem, který za něco stál. Naopak výtku bych si dovolil mít k milionu flashbacků. Dokonce i bystrému divákovi bude chvíli trvat, než si uvědomí, do jakého časového období je daná scéna zasazena. Bohužel opět svoje hodnocení nepoženu nikterak vysoko. Snímek mě absolutně nedokázal oslovit, pobavit, ba dokonce ani nijak zaujmout. Necítím se ani nijak filosoficky obohacen. Nesdílím převládající nadšení a nemám pocit, že by snímek hlásal cokoli převratného, zásadně hodnotné, ba dokonce ani nijak výrazně zajímavého. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka Asia_Power. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vnitřní monology potrhaných duší mladistvých s těmi hlubokými myšlenkami s tou zapletenou filosofií, kdy opravdu prociťujete všechno a víte, že je tu tolik smutku a tak málo útěšných náručí. Film dle mého gusta se syrovostí vzpomínek na můj věk 13-18 let... Gosling provedl perfektní nastudování, skvělý výkon, potlesk a těším se zas. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tak to byl zas průser, velký propad oproti očekávání. Trošku z forenzní psychologie - existují vraždy z afektu (rozchod s dívkou-tady dvakrát) nebo plánované (nejhorší z pohledu práva), stejně je to s obětmi - viktimita je předpoklad člověka stát se potencionální obětí. No a to jsou ve zkratce odpovědi na otázku PROČ? Jinak k filmu tolik. Nuda na desátou, 108 min. prázdných keců jak naše státní kasa a Goslingovi jsem nevěřila jediné mrknutí oka. Můj favorit a tahač mnoha filmů Kevin si sotva štěkl, takže jediným zajímavým při troše snahy mohl být Don Cheadle, ale rejža promrhal veškerý potenciál... Nebo jsem se změnila JÁ?! ;-) ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, který je postaven především na spoustě filosofických úvah a dialozích a důležitou roli hraje otázka proč. Je skutečně věta: "Není to ničí vina" jedna z velkých lží lidstva? Skutečně má všechno nějaký důvod a každý čin, každé rozhodnutí jediného člověka musí mít svůj důsledek a ovlivnit tak všechno ostatní? Z každého dialogu, nebo monologu se film snaží vytáhnout velkou životní pravdu, on film vlastně nezobrazuje něco převratného a zásadního, všechno, co je zde řečeno, svým způsobem všichni někde uvnitř víme, ale nepřipouštíme si to, protože zároveň doufáme, že to tak není a podle toho si snažíme utvářet naši budoucnost. Kdyby každý nahlížel na svět jako právě Leland, tak by se rovnou mohly konat hromadné sebevraždy. Film je hodně depresivní, ale zároveň mu nechybí kapka naděje, protože život je krásný a je to dar a všechny ty životní pády za ten život stojí. Film mě hodně dostal, závěr mě dokázal emočně rozsekat. Celé je to podtržené skvělými hereckými výkony, Ryan Gosling zahrál svou postavu skvěle a velmi přesvědčivě, jemu ale já skočím na všechno, Kevin Spacey sice dostal málo prostoru, ale mu vlastně stačí jeho obrovské charisma, při každém filmu s ním jen žasnu. Skvělý filmový zážitek. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Většinou když vidím dobrý film napadají mě miliony věcí co k tomu napsat, většinou si právě říkám, že to je zbytečné a snažím se přijít na co nejjednodušší způsob, jak do komentáře napsat- to nejdůležitější o filmu,abych si to později mohla vybavit, nebo aby to pomohlo udělat si obrázek člověku co si komentář přečte. Ale po vidění tohohle filmu nemám co napsat, prostě mě nenapadá nic, jak by se dala jednoduše vystihnout ta atmosféra, nebo co to vlastně je s tím filmem, že se mi tolik líbil. Jen snad to, že Ryan Gosling se vážně předvedl a myslím, že by měl brát více podobných rolí a méně těch v romantických komediích i když netvrdím, že by mi v nich nějak vadil :) a teď snad jen několik citátů z filmu. ----"Člověk stráví kus života tím,že pláče a modlí se k Bohu, aby zrušil to, co už se jednou stalo. Jestli chcete něco vědět, Ďábel má pro mě větší smysl než Bůh. Přinejmenším chápu, proč se po něm všichni pídí. Jsme rádi, když je někdo komu můžeme přičíst všechno zlé."----"Žádné "proč", žádná zloba, lítost, modlitby ani slzy. Nic nemůže vrátit zpátky to, co se už stalo. Nemůžeš to smazat, ale to nemůže nikdo. A že jsi udělal něco špatného ještě neznamená, že máš vzdát život.- Vy víte, že toho lituju, Pearle?" - "Ano, vím to"."Nic to nezmění, ale lituju."--- ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Ryan Gosling o svojom rozhodnutí nakrútiť film povedal: "Tak veľmi som chcel robiť na tomto filme, pretože som mal pocit, že Leland je taký iný. Práve tento druh postáv sa vo filmoch veľmi často nevyskytuje – postavy, ktoré sú emocionálne odpojené po celý film – takže je zložité sa do nich vcítiť.“  (Arsenal83)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama