Reklama

Reklama

Green Room

  • Slovensko Zelená miestnosť (více)
Trailer 3

Basgitarista Pat (Anton Yelchin), gitaristka Sam (Alia Shawkatová), bubeník Reece (Joe Cole) a spevák Tiger (Callum Turner) tvoria štvorčlennú punkovú kapelu Ain´t Rights. Po skončení zmluvy cestujú po severozápade Spojených štátov a hľadajú príležitosť na vystúpenie alebo stály angažmán. Moderátor miestneho rádia Tad (David W. Thompson) s pomocou bratranca Daniela (Mark Webber) im zariadi vystúpenie v bare skinheadov a neonacistov, ktorý sa ukrýva pred zrakom verejnosti hlboko v portlandských lesoch. Hudobníci potrebujú peniaze a rozhodnú sa ponuku prijať. Vyhadzovači Gabe (Macon Blair) a Big Justin (Eric Edelstein) im vezmú mobily a zatvoria do zelenej miestnosti. Koncert beží bez problémov, ale po jeho skončení sa Pat stane náhodným svedkom vraždy. Po vystúpení sa vracia po mobil do zelenej miestnosti a objaví dobodané telo skinheadky Emily (Taylor Tunesová), ktorú zabil neonacista Werm. Svedkyňou vraždy bola aj Emilina priateľka Amber (Imogen Pootsová). Pat chce zavolať políciu, ale majiteľ klubu Darcy (Patrick Stewart) zatvorí členov kapely spoločne s Amber a agresívnym vyhadzovačom do zelenej miestnosti, kým sa nerozhodne, čo s nimi urobí. Hudobníkom zostáva im len veľmi málo času vymyslieť, ako sa dostať na slobodu a zachrániť si holé životy. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (191)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Horor? Kdeže. Thriller? No to už áno. A pomerne dobre natočený. Keď si vezmem, že sa väčšina scén odohráva len v bare a jeho okolí, tak to palec hore. Atmosféra, ktorú dokázali tvorcovia vyťažiť aj z tohto minima, je pre film natoľko význačná, že keď vás počas svojho drsného priebehu chytí, až do záverečných titulkov sa z nej jednoducho nedostane. P.S. Škoda toho Yelchina. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horor v brutálnějším kabátku. Rozjíždí se pomaleji, ale od 40 minut začíná slušná drsná jízda solidního gore( byť ho mohlo být opět trochu více),ale bojoví psi, nácci, punková hudba, ošklivé prostředí to vše jsou plusy. Nekouká se na to zrovna hezky. ale tempo má šťávu a rozhodně se dá Green Room přiřadit letos k tomu lepšímu. 75% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mi prostředí, do kterého je tento kousek zasazen, připadá v reálu víc dementní než nejdementnější film od Asylum, kvality Green Roomu nelze jen tak zazdít. Je sice pravda, že hlavní hrdinové se i přes svou zjevnou vychtralost chovají místy jako idioti, ale zase to zde není ani v průměrné míře, na jakou je člověk žánru znalý zvyklý. Jinak jak se na exploitation film sluší a patří, nedívá se na něj moc dobře. V mém případě teda za tímto stojí už jen zmíněné holé hlavy a přííííííšerná hudba (které ale není ve filmu naštěstí tolik), no chvála musí padnout na půdu GORE, kterého zde je v prvotřídní kvalitě dostatek. Dostatek ale berte s rezervou, protože vzhledem k prostředí a ději toho mohlo být i víc. Celkově mě to zas až tak nebavilo, ale po delší době tu máme kvalitní prokrvený exploiťák. Znovu si jej určitě nepustím, což ale ve výsledku může být vlastně známkou kvality. 75% ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Punk’s Not Dead? Někteří ze zdejších pankáčů by s tímhle tvrzením dozajista nesouhlasili, protože se konce filmu jednoduše nedožijou. A ani někteří z herců na tom s tím žitím poslední dobou nejsou zrovna dvakrát slavně. Parádní minimalistická jednohubka, které chvilku trvá, než se rozjede (ale do té doby nám jako podkres pouští říznou punkovou a metalovou hudbu, takže není problém expozici přečkat), ale jakmile se tak stane, tak nepustí nohu z plynu až do konce. Jistě, jak už to tak u podobných filmů bývá, chování postav je místy poněkud podivné a jejich dovednosti pak rovnou za vlasy přitažené, ale jako celek to zafungovalo a na ploše slabých devadesáti minut mě Green Room neměl šanci nudit. 75% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Slušný krvák o punkové kapele, co se snaží probojovat z náckovského klubu na svobodu přes mrtvoly pitbullů a skinů s brokovnicema. Film mi rozšířil slovní zásobu o slovo green room. Btw, věděli jste, že podobný agro-skinheadský klub je na Slovensku poblíž Plaveckého Mikuláše? Jezdí tam i čeští náckové a dějí se tam určitě podobné věci. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Patrick Stewart v rozhovore uviedol, že keď dočítal scenár vo svojom vidieckom dome v Anglicku, bolo to také desivé, že zamkol svoj dom, zapol bezpečnostný systém a nalial si škótsku. (Pat.Ko)
  • Prvá pieseň, ktorú kapela hrá v klube skinheadov, je cover verzia piesne Dead Kennedys „Nazi Punks Fuck Off“. (Pat.Ko)
  • Paintballový príbeh, ktorý Pat (Anton Yelchin) rozpráva, je skutočným zážitkom, ktorý mal scenárista a režisér Jeremy Saulnier. Rick Spears je skutočný človek, ktorý urobil to, čo bolo uvedené v príbehu. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama