Reklama

Reklama

Mimoni 2: Padouch přichází

  • USA Minions: The Rise of Gru (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, narazí Mimoni na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život. (Cinemart)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (157)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tých žltých mám rád asi ako žlté z ucha, ale mám pochopenie pre tých, ktorých bavia. A dokonca stále bavia. Lebo ich sláva mi už príde taká zašlá. Mimoni z roku 2022 sú už také priemerní, bez toho, že by niečím prekvapili. Nezapôsobili príbehom a hoci deti bude baviť, aj u tých sa v prvej polovici môže prejaviť nuda. A po filme si môžete povedať, celkom fajn, ale niekde som to už videl. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Evidentně nejsem cílovka a ti žlutí cosi mě vlastně a priori tak nějak popuzují. Jistě by se našel idioblb moralista, který by po tomto sdělení začal pindat, že proč se na to tedy dívám a hodnotím. Inu, člověk dělá některé věci, protože k tomu má své důvody. Mým dvěma důvodům se to docela líbilo, takže je moje hodnocení lehce nad průměrem, ale i tak z celkového zážitku dne - ten bramborový salát před filmem byl lepší než ten flim. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak určitě lepší než jednička, příběh má konečně nějaký směr a navíc jedenáctiletý Gru, je docela borec, co si nenechá srát na hlavu. Furt to neni nijak zvlášt vtipný, jako jiné animovaný filmy a záporáci, zde mohli dost víc prostoru, buď pro nějaký ten rozvoj nebo aspoň ukázku toho, že sou to záporáci, moc toho totiž nepředvedli. Ale ve výsledku, je to fajn a dá se na to dívat. Jo z těch mimoňů, je Stuart určitě nejlepší, je správně agresivní. ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Preveliká spokojnosť.  Prvá polovica filmu neskutočne zaujala odkazmi na rok 1976, takže o dospelého a filmy odchovaného diváka bolo  veľmi postarané. V polovici sa začali viac baviť deti nad gagmi mimoňov a ja som pochopil, že konečne prišlo aj na detského diváka. Dovtedy boli Mimoni 2 skôr rodinnou záležitosťou a prehliadkou postáv, na ktoré sa tešil každý kto videl niečo z univerza Ja, zloduch.  Tiež som sa sám seba pýtal, ako môže vnímať film človek, pre ktorého sú Mimoni 2 vstupnou bránou do štyroch ďalších filmov a seriálu. Mená žltých postáv sa totiž výrazne dozvieme až v druhej polovici filmu, začiatok ťahá Gru, takže chvíľami neviete či pozeráte Mimoňov alebo Zloducha.  Od druhej polovice tempo ustálo zo štyroch na tri hviezdičky, mierne sa prešlo do hororu až nakoniec sme sa dočkali šťastného záveru, kde som zacítil citáciu britského seriálu Sherlock - záver 2. série na cintoríne.  A kulís pre dospelých bolo viac než dosť. Od Indiana Jonesa, cez Hviezdne vojny, štipka Squid Game či odkaz na Mechanický pomaranč.  Videné v kine s deťmi:-). ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Fajnoví Mimoni pro děti i dospělé. První film v kině s mým prvorozeným. Zezačátku byl nadšený kinem, jak to pěkně rámusí, jak se vše rychlé hýbá a vůbec akci bych za syna ocenil po celý film nejvíce. V druhé polovině nás už více zajímaly bombóny. Naopak já jsem film sledoval a nechtěl přijít o žádný nenápadný fórek. Šedesátá léta byla pro film hodně pěkným prostředím. I postavy Grua a Wildy Kopance byli hodně fajn. Možná, pokud podruhé film ještě někdy celý dokoukám, si dovolím jednu hvězdičku přidat. Oproti lepším animákům mi ale ve filmu scházely nějaké emoce (ty, které zde byly, byly hodně povrchní a krátkodobé) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (17)

  • Film drží zavedenou tradici (od filmu Mimoni, 2015) o přiblížení něčího oka na konci filmu. (SpiderBoy)
  • Film obsahuje krátkou mezititulkovou filmovou scénu. (OJan)
  • Tento film se datuje na začátek roku 1961. Pet Rock, do kterého se Otto zamiluje, však vyšel až v polovině roku 1975. (KGBelik)

Související novinky

Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

13.07.2024

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 23 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy… (více)

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama