Reklama

Reklama

Detective Byomkesh Bakshy!

  • Indie डिटेक्टिव ब्योमकेश बक्षी (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše sa rok 1942. Druhá svetová vojna je v plnom prúde a japonské vojská sú práve teraz na hraniciach s Barmou. Ich cieľ je Kalkata, kde je i zasadený dej príbehu o mladom a úspešnom detektívovi, bengálskom Sherlockovi Holmesovi, ktorý sa volá Byomkesh Bakshy (Sushant Singh Rajput). Jedného dňa je požiadaný mladým mužom menom Ajit Banerjee (Anand Tiwari), aby mu pomohol s pátraním po jeho nezvestnom otcovi Bhuvanovi. Avšak po tom, ako Bakshy súhlasí a začne sa o prípad tohto náhleho a záhadného zmiznutia vytrvalo zaujímať, začnú sa diať podivné udalosti sprevádzané náhlymi a početnými úmrtiami. Detektív po čase zisťuje, že nezvestný muž nebol len obyčajným, radovým občanom Kalkaty... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Ukázky naznačovaly solidní a netradiční podívanou, která mohla být velmi příjemným zpestřením a osvěžením toho, co jsem zatím z indické kinematografie viděl. Začátek vypadal slibně, ale jak děj pokročil, tak jsem už tak odvázaný a nadšený nebyl, protože se vše pomalu sunulo do krajů šedi a nudy. Základ příběhu byl v pořádku, ale nějak se to nepovedlo udělat zajímavější, smysluplnější a napínavější. Možná, že šlo ještě více barvitěji využít prostředí a tu dobu, ve které se tato detektivní zápletka odehrávala. Odbyté to však rozhodně není. Hlavní hrdina a detektiv v jedné osobě je asi přesvědčený pacifista, protože při tomto nebezpečném úkolu nemá u sebe ani nůž, natož vidličku. Konečně jsem se zde dočkal postavy Brita, který je normálním člověkem a není připodobňován k arcilotrovi ze sluje pekelné, který pojídá malé děti a o ostatní Indy si nanejvýše čistí boty. Tvrdá a moderní hudba k prostředí let minulých moc nepasovala, ale říkám si proč ne? Zajímavé a docela to i k tomuto filmu sedlo. Čekal jsem ale něco lepšího, takže jsem z výsledku zklamaný a celkové vyřešení konce mi navíc moc nesedlo. Tři hvězdy, sice silnější, ale na lepší hodnocení jít nemůžu. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Vcelku to ušlo, akurát mám z celého filmu pocit akoby chceli robiť paŕodiu na nejaký kreslený film... a to mi trošku vadilo. Prirovnať Byomkhesha k Sherlockovi bolo teda riadne odvážne, žiadnu podobnosť som nepochytila.... ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Bengálsky Sherlock Holmes vyšetruje tajomné zmiznutie otca jedného týpka, ktorý zmizol bez stopy. No a ako tak pátra, ľudia v jeho blízkosti začínajú skapínať a on postupne zisťuje, že chlapík, ktorého zmiznutie vyšetruje nebol len tak hociaký ''hej ty,poď sem'' občan. Musím povedať, že zo začiatku sa mi to veľmi páčilo. Ide o celkom dobré retro so zelenými filtrami na kamere a za doprovodu hardcore/ death metalového soundtracku, z čoho mi absolútne hlava nebrala (v pozitívnom mienení) a taktiež hneď tá úvodná facka v 7. minúte filmu ma rozhodila brutálne! Takú scénku som v živote v indickom filme nevidel! Som skoro odpadol... No, čo už...Všetci Sherlockovia (vrátane tohto indického) sú už ale iba na jedno kopyto. Bohužial... 40% ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Věru slabší kus. Úvod velmi slibný, nicméně od okamžiku, co se pachatel přiznal, to šlo jen dolů. Poslední ¾ hodina měla být asi pocta Agathě Christie, kdy se všichni sejdou v jedné místnosti a rozebírají „jak se to stalo“, vzhledem k tomu, že ale všichni víme, KDO zločin spáchal, zhruba tušíme JAK a PROČ, celý znovu vyprávěný děj jsme viděli, nedává takový postup smysl. Nejvíc zarážející byl vynucený romantický závěr. Borec dostal poslední ženu, která zůstala stát (ze dvou). Prostě to tak musí být, i kdyby spolu ti dva předtím neměli vůbec nic společného. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama