Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 7
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Diskuze

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Shauli

Thora nečeká změna pohlaví, Odinsone tam pořád bude, jen Jane Foster bude worthy a bude mít Mjolnir a stane se MIghty Thorem ale Thor se sekyrou tam pořád bude, to není tak že Chris podepsal na jeden film a konec....on nejspíš bude ve vesmíru a Jane Foster jako avengers na Zemi, Thor je aktuální tahák a rozhodně nekončí....a taháky mají, Panther utržil přes miliardu a Cpt Marvel taky, není to tahák? mají Strážce, oni se po GoG3 mají rozdělit ale pořád v MCU budou, MCU je prostě v pozici kdy si mohou dnes už dovolit téměř cokoliv a bude to mít úspěch, kdy naposledy udělali vyloženě slabej film po finanční stránce že to nebylo úspěšné, dokonce i Antman byl úspěšný a že utržil nejméně? i tak je výdělečný a je to navíc malá serie o malých filmech které nemaí mld ambice, MCU má unikátní strategii, do Ragnaroku dali Hulka, fanoušci prostě odjakživa chtějí Thora a Hulka pospolu nebo aby se řezali, nyní slibují do Strange Scarlet Witch, mimochodem Jane Foster coby Mighty Thor je šíleně úspěšný a populární komiks a patří k tomu nejlepšímu co marvel za poslední roky udělal, ted po letech bude opět Blade, všechny aktuální připravované věci slibují něco zajímavého, např Widow skvělou propracovanou akci a navíc Taskmastera, Chang chi Mandarina a navíc to bude opět film ktde bude převažovat menšina, respektive jako v Pantherovi byli černí zde to budou asiati a navíc tam bude asijské herecké eso hrát padoucha, já absolutně pochybuju o tom, že nyní půjde MCU dolů a že díky smrti Starka a odchodu Rogerse to půjde dolů....

na příspěvěk reagoval Shauli

darthvader77

darthvader77 (hodnocení, recenze)

Shauli

Love and Thunder se kvůli změně pohlaví Thor bojím hodně na druhou stranu Taika ukázal, že točit umí v Ragnaroku tak uvidíme.

na příspěvěk reagoval Ratemus

darthvader77

darthvader77 (hodnocení, recenze)

Kincl

Neviděl bych to úplně černě i když z MCU pomalu a jistě stává M-She-U a bude hůř podle zvěstí ohledně Love and Thunder, ale těch dobrých věcí je tam pořád dost. Navíc teď mají Fantastickou čtyřku a především X-Meny, což je potenciál jako prase.

Shauli

Shauli (hodnocení, recenze)

Ratemus

Tak bacha. Sony od zmluvy odstúpiť nechcelo. To Disney chceli novú zmluvu. Podľa zdrojov pôvodná zmluva bola takáto : Sony financoval všetky filmy Spidermana, Disney na ne vôbec neprispieval. Sony a ich producenti fostali 95% zisku z filmov, Disney 5%. Ale z reklamných produktov k filmu (a ako nám Star Wars predvádzajú už desaťročia) z ktorých sa zarába oveľa viac, Disney dostal 100% zisku, Sony 0, keďže vlastní len filmové práva!!! Z filmov, kde sa Spiderman objavil, ale nevyšli pod značkou Sony ako Endgame či IW, Sony dostalo pevne stanovenú sumu (podla iných správ veľmi nízke percento zo zisku). V konečnom dôsledku ale bola zmluva veľmi výhodná pre oboch. To Disney od pôvodnej zmluvy odstúpili a chceli novú, podľa správ sa chceli podielať finančne na produkcii Spiderman movies 50 - 50 so Sony, a tým pádom aj dostať 50% zisku, pričom si nechať 100% z reklamných predmetov, samozrejme a Sony by naďalej dostávali pevnú sumu za Spideyho účinkovanie v týmových MCU filmoch. Ľudia v Sony by boli padnutí na hlavu, keby na to pristúpili. Disney to jednoducho pokazili nám všetkým svojou chamtivosťou. Je pravda, že Sony si to predstavuje asi oveľa lahšie odrezať Spideyho z MCU ako je realita, ale ak to zveria správnym ľuďom, môže im to výjsť a crossover s Venomom určite bude. Ale nie je pravda, že Disney to ustojí bez problémov. Pozri v akom stave MCU je. Všetky hlavné ťaháky si buď zabili, alebo ich plánujú nahradiť, čo je dosť risk. Žiadna postava, ktorá by mohla MCU potiahnuť ako OG 6 tam nie je, snáď Strange, ale kto vie. Idú vydať niekoľko originov, ktoré ale rozhodne neprit iahnu toľko divákov. Hlavným ťahákom MCU mal byť práve Spidey, za ním Strange, Panter a tá Superfeministka. No, nevyzerá to ružovo ani pre nich.

na příspěvěk reagoval Kincl, darthvader77

darthvader77

darthvader77 (hodnocení, recenze)

Darren98

To je trochu problém MCU, prootže v komiksech byly dvě pravidla ohledně kamenů 1) Nemůžeš použít kameny ke zničení kamenů 2) Nemůzeš použít kameny mimo jejich domovské universum A oboje bylo porušeno xD. Každopádně restart vesmíru by asi neovlivnil všechny reality vzhledem k tomu, že tu je obrovské množství alternativních realit ve kterých Thanos zvítězil a tak zcela logicky by tu byli nějaké kde také vymazal celý vesmír A protože nekonečno možností a MCU pořád stojí tak lze asi říct, že kameny v MCU mohou ovlivnit jenom universum ve kterém se zrovna nacházejí.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Darren98

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

škoda že se to o Spidermanovi neřešilo před Endgame :D by ho sundali taky Thanos 2x před Tonym :D 

na příspěvěk reagoval darthvader77

darthvader77

darthvader77 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Tak já nepochybuji, že Sony Spider-man bude za téhle konstelace na h*vno a pravděpodobně ještě větší válka než u SW8, ale sere mne, že to Disney muselo lámat přes koleno a chtít víc peněz. Nepochybně si právě uvědomovali, co si ty napsal. Na jednu stranu mi Disney je nesympatické tím jak chtějí ovládnout trh a zase paradoxně sem zastáncem toho, že všichni Marvelovští hrdinové by měli být stoprocetněn pod jendou střechou.

Podobně prostě zk*rvili Star Wars, protože spěchali byli chamtiví a teď si musejí vzít několik let pauzu.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

darthvader77

hele sebral a sesumíroval jsem docela dobré argument kolegy z jiného webu,  proč nyní bude na tom traitit akorát Sony...Disney se bez SM aktuálně obejde takže:

 

to co je připravené se absolutně bez Spidermana obejde a než přijde další fáze, tak vše Feige změní, potitulka se Skrully je spíše pro další filmové serie..Feige už ted mění plány aby tam přidal F4, tak není problém i pro plán prostě to udělat bez SM

naopak Sony je v brutálně nevýhodné pozici, aktuální SM je šíleně zakořenění v MCU a nyní bez smlouvy bude muset vše ignorovat což je problém těch matlalů Sony a ne Disney...

Za současné situace, Sony jsou naprostí blázni, když od celé spolupráce opravdu natvrdo odstoupili. FFH byl jejich nejúspěšnější film vůbec. A šance, že by mohli vymyslet projekt, který by se tomu komerčně vyrovnal, je skoro nulová. Opravdu snad jen nějaký ultimátní crossover všech filmových spider-manů hraný původními herci by mohl mít nepatrnou šanci a i to by asi v Sony těžko byli schopní prodat jako takový event, jako byl „velký epilog Avengers:Endgame“ od Marvelu. Arad si může nad Venomem masturbovat jak chce, ale dané případné spojení po kterém touží mu miliardu prostě nedá. Takovou sílu Venom i přes veškerého Hardyho prostě nemá a ani Serkis mu s tím nepomůže. Nemluvě pak ten prodej. Sony je v podstatě v situaci, kdy kromě Spider-Mana a Bonda ( i toho vlastně už nemají) žádnou další výraznou mega značku vlastně ani nemaj. A tak by mělo být v jejich vlastním existenčním zájmu, aby obě značky udužely co neblíž té miliardové hranici. Pokud se teď opravdu od Marvelu trhnou, můžou si být jistí, že další film půjde na 99,9% pravděpodobnosti s tržbama výrazně dolů a ani Holland je od toho nezachrání. Pak jen stačí aby jim příští rok výrazně vyhořel i ten poslední Bond s Cragem a celý Sony bude v pytli dřív, než vůbec nějaký vlastní komiksový vesmír zvládnou rozjet. Je to prostě nahlavu takhle riskovat.

A Pokud jde o Marvel, tak ten z celé situace může vyklouznout vlastně docela jednoduše. FFH se odehrávalo až v roce 2024 a většina nadcházejících filmů fáze 4, je buď zasazená časově před (Black Widow, Ethernars), nebo dostatečně mimo okruh Spider-Manova dění (většina ostatní produkce). Takže na dobré dva až tři roky o Spider-Manovi ani nepotřebují nějak výrazně mluvit. A pokud mezitím Sony někdo koupí, tak budou mít rovnou vystaráno jak říkáš. Sony by za současné konstelace musel potkat ohromný zázrak aby se existenčně postavilo znovu na nohy. A je ironií, že zrovna jeden takový zázrak znovna posílají k šípku. Ono právě je problém, že ty malé filmy už nedokážou Studio dlouhodobě uživit, a proto už celkově hlavní ústředí uvažuje o zrušení celé filmové divize a jejím prodeji. Knihovnu mají sice bohatou, ale kromě toho Spider-Mana už vlastně nemají nic, co by je jako studio táhlo kupředu. Však si i všimni, že Sony zatím ani neplánuje nejakou vlastní VOD platformu. A jestli si teď takhle poserou i toho Spider-Mana, tak si defakto kopou vlastní hrob.

Pokud jde o Spider-Mana samotného, ten má pod vedením Sony zaděláno tak akorát na pořádný průšvih. Marvel možná připravil nějakou půdu, ale pro sebe. Sony nic z toho co Marvel za posledních pár let vybudoval, totiž pořádně použít nemůže. Marvel totiž vytvořil svého Spider-Mana tak, že zatímco MCU se bez něj až na pár drobností, ze kterých jde pořád vykličkovat, obejde, on sám se bez MCU ale neobejde ani na minutu. Celá jeho characteristika vychází z toho co v MCU zažil. Všechny klíčové postavy mají originy pevně zakotvené v MCU. Jeho obleky a vybavení, to všechno je s MCU spjaté. I kdyby tedy Sony chtělo pokračovat s Hollandem, jistý soft reboot kontinuity by byl prostě nezbytný. A pokud by se Sony opravdu rozhodlo vydat se tímto směrem, pak by to byl přímý důkaz jejich tvůrčí bezradnosti, a přímá cesta do kardinálního finančního debaklu, po kterém by se každý musel ptát, proč vůbec Sony od celé dohody odstupovalo v první řadě. A že by Sony sami od sebe dokázali přijít s něčím novým co by mělo takový komerční potenciál jako MCU je vysoce nepravděpodobné. Maximálně opravdu obřímní crossover celého Spider-Verse, kde by se střetlo všechno a všichni které Sony kdy vytvořila, ale těžko by to dokázali tak ladně prodat, natož ukočírovat, když na to ani nemají žádný dosavadní build. Tudíž ať udělají cokoliv, byl by obřímní zázrak kdyby se box officem nějak zásadně dostali nad 800 milionů. Na proti tomu Marvel, i kdyby tolik nezabodovali, by jisto jistě těch 800 milionů minimálně dali (níž jdou jen ty opravdu nejméně populární některých originy postav. Takže tu máme Box office maximálně do 800 milionů vs. box office minimálně nad 800 milionů. To je dost zásadní rozdíl, který si v Sony asi někdo neuvědomuje. A najivně doufat, že by pro jednou mohli mít světlou chilku a dokázali vytvořit skutečně dobrý Spider-Man film je dost bláhové. Na rozdíl od Marvelu, v Sony žádného významného vizionáře nemají. A dobré filmy u nich vznikaj jen tehdy, když na režisérskou sesli sedne nějaký talentovaný tvůrce a do produkce mu nikdo z producentů nějak zásadně nekecá (Spider-verse budiž jedním z případů kde se to povedlo). Hlavní Spider-Manovská produkce ale na 100% takové štěstí mít nebude. Na to je pro Soňáky příliš důležitá než aby se do ní nevyjadřovali. Celá dosavadní rozepře je toho důkazem.

Je blbost, že může další Spider-Man fungovat bez MCU. Po tom co se mu stalo na konci je logický, že by se chtěl spojit s Furym nebo někým, kdo by mu pomohl. Tohle můžou těžko ignorovat a nehledě na to, že Spidey zdědil obranný systém po Starkovi. A oni nebudou moci odkázat na MCU absolutně vůbec.

A myslet si, že pod vedením Toma Rothmana, který si myslí, že komiksové filmy jsou píčoviny, může za výslednou kvalitu Daredevila s Affleckem, z R-kový Elektry nechal udělat PG-13 srágoru, najmul Tima Storyho aby natočil F4 jako komedii, u X-menů 3 nechtěl čekat na Singera a když herci neměli zrovna čas, tak taky na ně nechtěl čekat a rozkázal je zabít (a víme jak ty smrti působily debilně), u X-Men: Origins rozkázal, že Deadpool bude mít zašitou pusu, Amazing Spider-Mani vypadaj jak vypadaj díky němu a v neposlední řadě vystříhal z Venoma Hardyho oblíbených 40 minut. Opravdu si někdo reálně myslí, že může vzniknout něco lepšího než průměr? Raimiho Spider-Mani jsou super, protože mu do nich nikdo nekecal, teda u trojky už a je to brutálně vidět.

Animák jim vyšel, protože ho dali do rukou schopným tvůrcům a příliš jim do toho nekecali. To ale určitě nebude případ dalšího hlavního hraného filmu. Ten si hlavouni budou chtít ohlídat. A pošlou ho do kopru.

na příspěvěk reagoval darthvader77, Shauli

darthvader77

darthvader77 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

A výměnou za to, mu jeho mladší já pomůže pozabíjet tu bandu mladistvých delikventů, co mu ruší jeho snídani. ;) Aneb jedna z budoucností, kterou Strange viděl.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Darren98

Sorry, ja u toho 2x usnul... Musel jsem si to napsat a i u toho jsem usnul. 8) nrjnudnější MCU film... Řekl bych že je jen slabé slovo. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Tam šlo namísto časových záležitostí o nějaké napojení na druhý robotický systém myslím. :D Nebulin software nalezl nový hardware a vzpomínky byly přehrány na druhém nově nalezeném přehrávači. :D

darthvader77

darthvader77 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Tak jako zase když bylo disney chamtivý. V tomhle fakt viním hlavně Disney, protože byla tu nějaká dohoda, která fungovala a disney se do toho prostě muselo srát ačkoliv vydělávali majlant. Samozřejmě Sony s tím nedopadnou dobře, divím se, že prostě nevyhlásí třetí reboot, protože pokračování Far From Home si dovedu představit fakt těžko.

A s*re mne to o to víc, že Spider-mana připravovali na klíčovou úlohu ve fázi 4 a teď je v haj*lu. Chvála bohu, že Tonyje mrtvý, takže Spajdrvepř se bude moct dát dobře ignorovat (|Happy akorát bude muset mít výpadek paměti). Pěkně nám ta čtrvtá fáze začíná jen co je pravda xD

na příspěvěk reagoval Ratemus

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Prostě by mu tu rukavici dal... On už chce jen farmit ne? 8) Tak ať si jdiu jeho já klidně Luskat do svych vlastních časovych linii. Jeho linii to přece neovlyvní. 

Jinak... To byl můj původní návrh scénáře ne? ;)

na příspěvěk reagoval darthvader77

Související novinky

Robert Downey Jr. se vrací do Marvelu

Robert Downey Jr. se vrací do Marvelu

28.07.2024

Jak celý filmový svět očekával, z letošního Comic-Conu v San Diegu konečně přichází první obří novina pro sféru komiksového filmu a zejména pak pro fanoušky tvorby Marvel Studios, která se v… (více)

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

19.07.2024

Když si s bráškou zrežírujete jedny z nejúspěšnějších filmů v historii kinematografie, odchází se jen velmi těžko. Bratři Anthony a Joe Russo to nicméně zkusili a po režii veleúspěšných hitů Avengers… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Reklama

Reklama