Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (204)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tenhle fantasy snímek je spíše pro nedělní rodinné odpoledne, není to až tak pro milovníky akce. Každopádně příběh zaujme, začátek je sice moc hrr a kluk nestačí ani obrečet ztrátu rodičů a už peláší do lesa, ale pak už to postupuje mírnějším tempem. Zápletka je taková ta klasická, tvůrci nic nového nevymysleli, ale drak Elliot je sympaťák a tak se na ten film dobře kouká. :) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Otřesný film s fantastickými herci, jež ale nemají, co hrát. Chundelatý drak kazí dětskému publiku pohled na draka. Navíc jeho schopnost "využít neviditelný plášť" je tak debilní, že žádného milovníka Heroes III či Warcraft III vyloženě nepotěší. Nejsmutnější na filmu je to, že se Robert Redford na stará kolena upsal tak infantilnímu projektu, a že Bryce Dallas Howard výrazně nabrala na váze. 21% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Niektoré pasáže Petea a jeho draka sú nádherné. Tklivé, smutno-krásne, lyrické, poetické. Kamera sa v nich úžasne prechádza geniálnymi lesmi Severnej Ameriky (alebo nad nimi lyricky prelieta), hrá do toho nostalgicko-melancholická pesnička a je to dojemné, super, bombové a hodné 4*. Navyše v tom hrá Robert Redford. A Bryce Dallas Howard získala zrejme prvú sympatickú rolu v kariére, k čomu jej gratulujem. Koniec je dojemný. Bohužiaľ, scenár je jedným slovom hrozný. Plný klišé a predvídateľností (odchyt draka). Absurdne pôsobí finále, kedy iba kladné postavy (veď aj Karl Urban je vlastne dobrý) páchajú blbosti. Drak je dobrý, ale všetkých chce spáliť plameňom a potom ich prácne zachraňuje pred pádom do priepasti. Karl Urban chce chytiť draka, ale inak je to vlastne fajn brat, ktorého nakoniec teší najmä to, že sa nikomu nič zlé nestalo. Strašne dopadol aj samotný drak, ktorý vyzerá príliš rozprávkovo. Skoro určite šlo o nejaký zvláštny umelecký zámer, každopádne smutným faktom je, že keď sa v krásne poetickej scéne objaví toto „kreslené" monštrum, ide nálada, atmosféra a kvalita rapídne nadol. A vadili mi aj logické prehrešky; chápem, že je to rodinný film, ale aj tak (viete, koľko toho DENNE musel zožrať taký gigantický drak? Dieťa, ktoré X rokov strávilo v lese, by vyzeralo a správalo sa skôr ako hororová bytosť, než ako zle učesaný chlapec. Atď.). ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem neměl valná očekávání. Jen jsem si řekl že mě bud zklame a nebo překvapí a překvapil. Toto je film na který bych rád pozval své imaginární děti a dospělí se taky nudit nebudou. Dostanou příjemný příběh s vizualizací a akčním zakončením. Pro tuto cílovou skupinu je to jako dělané. Mimo to jsem se dneska v kině cítil jako u sebe v obýváku. Prostě prázdno, kromě nás dvou ani živáčka. Proč kupovat televizi, když si můžu "pronajmout" kino? : ) ( 27.8.16/Cinema City/Sčítání lidu: 2 ) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel, já byl celkem zklamán. A to především po spatření onoho divokého draka, kterého jsem prostě pořád nějak nemohl skousnout a po celý film mě jeho zjev neskutečně iritoval. Neumím si to vysvětlit, je to fakt zvláštní, protože naopak jeho chování, city a hlavně neverbální komunikace tělem a očima byla fakt suprově promakaná, trefná a fakt mě bavila, ale ten jakýsi "Falco z Nekonečného příběhu ZJEV" mě prostě neseděl a kazil mi celý zážitek z filmu. Přirovnal bych to k takovému Tarzanovi, či jestli chcete Mauglímu v Disney fantasy kabátku, kde prales vystřídalo severozápadní pobřeží Spojených států. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Krycí název filmu uvedený na krabici pro distribuci do kin byl Prowess - 2D/3D. (Peklop)

Reklama

Reklama