Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (204)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pete měl smůlu, přišel o rodinu a vyrostl v lesích. Pete si tam našel mazlíčka, jmenuje se Elliot. Elliot má taky mazlíčka, je jím právě Pete. Elliot je ovšem drak a tak se to jednoho dne prostě posere! Fajn kamera, pěkný efekty a skvělá technická stránka nemá šanci zachránit jinak neskutečně předvídatelnej děj, stupidní šablonovitej soundtrack a celkovou příběhovou vyčpělost. Nemá cenu omílat jednu story milionkrát, když to jediný co jde nahoru, je právě technický zpracování! A o hodinu později přijde Happy End! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pete je tak nekonfliktný film, že si vystačí aj bez klasicky zápornej postavy a v podstate aj bez výrazného deja. Konflikty vyvierajú skôr z nedorozumení a aj tu sa nemôžeme obávať nejakej skutočnej hrozby. Páči sa mi bezprostredná naivita filmu, určeného celej rodine a pokračuje sa tu v tom, čo nastolila tento rok Kniha džunglí. Celý príbeh sa odohráva v prírode, dokonca tu nikto ani nepoužíva mobil. Dialógy sú jednoduché, postavy sympatické, drak je milý a decká....no o tie tu ide predovšetkým. Pretože sila rodiny je to najsilnejšie puto, aké na svete máme a musí to pochopiť dokonca aj ten fotrovský drak. No ale čo je podstatné, má to celé srdce a nepôsobí to ako prvoplánový pásový výrobok, ktorý by nám nasilu vnucoval svoje myšlienky. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Obsazení je výborné.Kromě Redforda či Bryce Dallas Howard je tam i Wes Bentley a Karl Urban. Dobří jsou ale především mládí dětští herci Oona Laurence a a Ooakes Flegley. Zápletka není moc nabitá a ani tam není moc odkazů na 80. léta (což je škoda protože retro odkazy já miluju). Ale jinak je to dobrý film. Už jenom když máme ze začátku pozorovat symbiózu mezi Petem a Elliotem nám film dává najevo, že se jedna o jiný film než na který jsme zvyklý. A je to od Disneyho takže se mi to muselo líbít. Můj kamarád Drak není nějak speciální film. Ale má srdce. A to se cení. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Líbezné pohádkové dobrodružství, jehož rozšířené patetičnosti vypomáhají jen zvučná jména, jejichž nositelé se upsali tomuto prachobyčejnému fantasy snímku. Provedení, jak z pohledu scénáře, tak z vizuálního hlediska, je povedené, ovšem velkou část filmu jsem měl tendenci cítit vykrádání dávných originalit tohoto žánru jako je například nikdy ničím nepřekonaný Nekonečný příběh. První pomaloučku se rozbíhající polovina filmu se mě snažila přesvědčit, abych byl tentokrát hodně přísný, rozběh v druhé části mě zahnal k průměru. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ať se jde zahrabat Kniha džunglí se svoji sterilní miliardou, s nulovým srdcem a minimálním náznakem emocí. Tohle byla zase jednou emocionální nádhera, co pohladí duši a vem to čert, že je to jen okopírovanej Falco nabarvanej na zeleno. Příjemný rodinný film u kterýho mi ukápla nejedna slza a to nemám problém sledovat magory s motorovkou v mateřské školce, ale mám rád inteligentní a milé filmy. Drak jednoznačně CGI ňůňo roku. Nechápu ty výdělky, tenhle svět prostě nemá naději.90%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie prebiehalo na Novom Zélande. (Astonko)

Reklama

Reklama