Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (204)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pete je tak nekonfliktný film, že si vystačí aj bez klasicky zápornej postavy a v podstate aj bez výrazného deja. Konflikty vyvierajú skôr z nedorozumení a aj tu sa nemôžeme obávať nejakej skutočnej hrozby. Páči sa mi bezprostredná naivita filmu, určeného celej rodine a pokračuje sa tu v tom, čo nastolila tento rok Kniha džunglí. Celý príbeh sa odohráva v prírode, dokonca tu nikto ani nepoužíva mobil. Dialógy sú jednoduché, postavy sympatické, drak je milý a decká....no o tie tu ide predovšetkým. Pretože sila rodiny je to najsilnejšie puto, aké na svete máme a musí to pochopiť dokonca aj ten fotrovský drak. No ale čo je podstatné, má to celé srdce a nepôsobí to ako prvoplánový pásový výrobok, ktorý by nám nasilu vnucoval svoje myšlienky. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jestli lyričtější, jakoby zasněný úvod sliboval něco netradičního, další průběh už se držel desetiletími prověřené osnovy příběhů o [osiřelém] dítěti [z (káceného) lesa, ale zkultivovaném velice bezproblémově a rychle], jehož tajemný "imaginární" kamarád z povídaček se ukáže veskrze reálným a způsobí poprask v malém městečku. Celkově sympatické, často téměř kouzelné, avšak pohříchu stereotypní pohádce vévodila sehraná dvojka titulního klučiny a jeho roztomilého, ochočeného pejska (pardon, draka). ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Ach ako len ja milujem príbehy so šťastným koncom najmä,ak sa týkajú animal tematiky i ked táto konkrétna bola grafického charakteru.No i tak mi tvorcovia brnkli na moju citlivú strunu a musím sa bez hanby priznať,že my i 1,2 slzičky utiekli.Sympatické obsadenie,Redfordove modré oči a krásny príbeh pre celú rodinu.Odporúčam. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Malej mauglí a neviditelnej Šrek s křídlama se poflakují po lese a ničí bagry a pracovní nářadí chudákům dřevorubcům. Do toho se nám připlete tisícročný Redford a už se jede podle zajeté a mnohokrát vyzkoušené matrice rodinnýho americkýho dojáku, kterej někde mezi řádky myslí na přirodu a zachování druhů zvířat. Neurazí, nenadchne a kdybych byl v otrošku sentimentálnějším rozpoložení, možná bych i slzičku vymáčk´. 60% P.s.: nic ostrovtipnýho mě nenapadá... ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť. Dobre obsadené, pekne nasnímané s fajn hubou a atmosférou ale s dejom tak neoriginálnym, jednoduchým a klišoidným až to zabolí. Príjemná jednohubka ktorú však stačí vidieť iba raz. A nepáčil sa mi vizuál draka. Pôsobil až moc detsky a rozprávkovo + tá krikľavo zelená mu na kráse taktiež nepridala. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno