Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (204)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jednoduše Mauglí, akorát v trochu jiném prostředí a s více lidmi, kteří do Mauglího života vstoupí. Jo a Mauglí se jmenuje Pete a jeho ochráncem je drak. Vizuálně krásné a snad bez chybičky, příběh ale neskutečně klišovitý s tím, že zde není vůbec nic překvapivého. Dobře odvedená práce, která se od Disneyho očekává, ale nic excelentního. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Falko je zpátky! Protože za humny je drak. A s ním dorazila příjemně lidská a laskavá pohodovka, kterou lze zařadit mezi nejpříjemnější překvapení letošní sezóny rodinných filmů. S výjimkou prvních několika minut, které jakoby sem zabloudily z nějakého úplně jiného filmu, nejspíš odněkud z říše depresivního dramatu, je celý zbytek filmu nabitý pozitivní energií, která jiskří úsměvem a pohodou. Má v sobě kouzlo Nekonečného příběhu i úsměvnou hravost a naivitu pohádky Za humny je drak. Kladem je typově přesné obsazení v čele s čerstvým osmdesátníkem Redfordem, malým Oakesem Fegleyem a samozřejmě Falkem, ehm Mrakem, ehm Elliotem, i nenásilná režie, která se nedere dopředu, aby na sebe upoutala pozrnost, ale pečlivě buduje atmosféru, ve které se ve vyváženém poměru mísí napětí i humor. A nejen ty. Už dlouho jsem na rodinném filmu tak zuřivě nedržel hlavním hrdinům palce, neprožíval s nimi jejich pocity a neproklínal padouchy, kteří to všechno mohli pohnojit. Zkrátka jeden z toho mála rodinných filmů, jejichž kouzlo opravdu funguje a dokáže mě přenést zptátky do dětství a oživit všechny ty pocity, se kterými jsem tehdy prožíval všechna filmová dobrodružství. Jako Bastien ukrytý na půdě s Nekonečným příběhem. Podle mého film, který si rozhodne zaslouží být v červených číslech, ale tuším, že brzy se sem snesou spojené letky smrti místní povznesené kritiky, aby kartáčovou palbou jedovatých slin předvedli jak moc ztratili schopnost nechat se okouzlit. Jenže toto není film pro cyniky a já doufám, že se mu vyhnou. Už na první pohled je přece jasné, o co jde, a tak není důvod aby s ním ztráceli čas a dívali se na něj. Tedy pokud záměrně nevyrazí na lov jako ti lovci, kteří musí všechno odstřelit, uříznout tomu hlavu a pověsit si ji na zeď jako trofej. Pokud v sobě máte kluka nebo holku, nebo pokud máte malého kluka nebo holku, nedbejte, vemte je a běžte si užít do kina pohodovku o přátelství, o schopnonosti uvěřit zázrakům, o hledání ztracených snů i vzpomínek i o mnohém dalším. Běžte a nechte se okouzlit. ()

Reklama

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako knihy džunglí udělali tvůrci tu chybu, že vzali typické dnešní dítě s nedostatkem pohybu a vložili jej do netypického prostředí - nedostatečně osvalený a pohybově zaostalý kluk tak působí nedůvěryhodně, přece jen při denním běhání a šplhání po stromech by muskulatura byť malého kluka vypadala jinak. Já coby kluk jsem pořád někde běhal, lezl po stromech, jezdil na kole, celé léto plaval a v deseti letech jsem měl pekáč buchet a svaly s minimem tuku (kde jsou ty časy...). Za tento podle mě hrubý nedostatek jedna hvězda dolů, za logické nedostatky v příběhu další. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Bože to zas byla sračka. Malej Tarzan co se kámoší s drakem co má IQ štěněte, honí si vocas a umí zmizet a bejt zmizelej. Neskonalá paráda. Zažijou spolu mnoho dobrodružství jako čtení knížky, spánek, čtení knížky, spánek...pak se objeví v lese budoucí potenciální nabíječka, hošana vezmou z lesa, dráček ho hledá, chlapec na něj mrdá. Pak se mu zastekne a jde rodince ukázat svého zeleného kamaráda. Zlej Kája Urbanů šťastné shledání zesere jak člověk s průjmem záchodovou mísu, dráčka čapne a chce ho vystavovat jako atrakci. A tak se jde dráček osvobozovat a končí to happy endem a je to celé tak krásně nudné, tupé, ubohé, trapné, pro pětileté či nadmíru citlivé jedince, kterým na konci ukápne slza a třeba se u toho popotahají za šuldu...Není nad to když si chlapec hraje s vocasem svého draka.... ()

Caine 

všechny recenze uživatele

Jako je to hezkej a milej film, ale takový utahaný. A příliš srdcervoucí - vedle něj vypadá Hačikó - příběh psa jen jako cynická reklama na konzervy a opět jsem se musel v duchu smát všem ženským co brečely na Titanicu. Příliš emotivní dílko, ale rozhodně lepší 3 (původně jsem chtěl dát 4). Jo a Redford překvapivě hodně upozazděnej a nevýraznej... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama