Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (204)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Bože to zas byla sračka. Malej Tarzan co se kámoší s drakem co má IQ štěněte, honí si vocas a umí zmizet a bejt zmizelej. Neskonalá paráda. Zažijou spolu mnoho dobrodružství jako čtení knížky, spánek, čtení knížky, spánek...pak se objeví v lese budoucí potenciální nabíječka, hošana vezmou z lesa, dráček ho hledá, chlapec na něj mrdá. Pak se mu zastekne a jde rodince ukázat svého zeleného kamaráda. Zlej Kája Urbanů šťastné shledání zesere jak člověk s průjmem záchodovou mísu, dráčka čapne a chce ho vystavovat jako atrakci. A tak se jde dráček osvobozovat a končí to happy endem a je to celé tak krásně nudné, tupé, ubohé, trapné, pro pětileté či nadmíru citlivé jedince, kterým na konci ukápne slza a třeba se u toho popotahají za šuldu...Není nad to když si chlapec hraje s vocasem svého draka.... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Krásny Disney rodinný film so sympatickým obsadením počnúc Bryce Dallas Howardovou a Karlom Urbanom, cez roztomilého Falco-draka až po charizmatického Roberta Redforda. Klišé nevadí, veď je to vlastne rozprávka, má to správny 80-tkový feeling, krásnu výpravu a reálie lesa, hôr a malomesta, toto mi fakt sadlo. Motív rodiny má správne uchopenie, takže filmu nechýba jeho vlastné "srdce". ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ne,ne,ne a ne...drak je super,jakkoliv zjevně vzniknul zkřížením orca z Warcraftu a Sullyho z Příšerek s.r.o.,ale zbytek je totální disneyovský výplach nejhrubšího zrna,kde se věci dějí prazvláštně a hlavně vlastně všichni lidští hrdinové se chovají jako idioti.Asi mám na obyčejný rodinný film přehnané nároky,ale svoje děti bych na tohle nevzal.Nečekal sem moc protože jsem si o filmu dopředu nic moc nezjišťoval,ale výsledkem je pro mě nesympatická nuda z pár fajn momenty...40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pete je tak nekonfliktný film, že si vystačí aj bez klasicky zápornej postavy a v podstate aj bez výrazného deja. Konflikty vyvierajú skôr z nedorozumení a aj tu sa nemôžeme obávať nejakej skutočnej hrozby. Páči sa mi bezprostredná naivita filmu, určeného celej rodine a pokračuje sa tu v tom, čo nastolila tento rok Kniha džunglí. Celý príbeh sa odohráva v prírode, dokonca tu nikto ani nepoužíva mobil. Dialógy sú jednoduché, postavy sympatické, drak je milý a decká....no o tie tu ide predovšetkým. Pretože sila rodiny je to najsilnejšie puto, aké na svete máme a musí to pochopiť dokonca aj ten fotrovský drak. No ale čo je podstatné, má to celé srdce a nepôsobí to ako prvoplánový pásový výrobok, ktorý by nám nasilu vnucoval svoje myšlienky. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel, já byl celkem zklamán. A to především po spatření onoho divokého draka, kterého jsem prostě pořád nějak nemohl skousnout a po celý film mě jeho zjev neskutečně iritoval. Neumím si to vysvětlit, je to fakt zvláštní, protože naopak jeho chování, city a hlavně neverbální komunikace tělem a očima byla fakt suprově promakaná, trefná a fakt mě bavila, ale ten jakýsi "Falco z Nekonečného příběhu ZJEV" mě prostě neseděl a kazil mi celý zážitek z filmu. Přirovnal bych to k takovému Tarzanovi, či jestli chcete Mauglímu v Disney fantasy kabátku, kde prales vystřídalo severozápadní pobřeží Spojených států. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama