Reklama

Reklama

Diskuze

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

CANNIBAL

Aha, já si to pamatuju tak, že výchozí symbol je akorát "jiný číslo", který zadáš při zadávání adresy z jiný planety/místa. I když asi máš pravdu, oni vlastně řešili, že když přijdou o původní bránu, tak by nemohli jinou používat... asi... už nevím :D

na příspěvěk reagoval CANNIBAL

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

Helo

Blbost! I brána zamrzlá v Arktidě měla jiný výchozí symbol. Byl to tokový ten s měsícem. Jinak by logicky uvízlé SG-1 vědělo, že je na Zemi. Největší sranda ale je, že se na DHD objevuje symbol Země i na úplně jiných planetách. :D 

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

CANNIBAL

Tak výchozí symbol musí vlastnit, ne? To byl jen výchozí symbol pro adresu z toho místa. Ale symboly v kruhu jsou na všech branách stejný, jen z jinýho místa bude ten výchozí symbol jinej. Podobně jako máš státní předčíslí (jen je to obráceně teda) :D

na příspěvěk reagoval CANNIBAL, wenca

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

jdKstrejcek

V seriálu je úplně blbá. Ačkoliv jich prostřídali na Zemi hafo a jednu dokonce odeslali vybouchnout do vesmíru, vždycky vlastní výchozí symbol s pyramidou, nad níž je slunce! :D

na příspěvěk reagoval Helo, Gallienus

jdKstrejcek

jdKstrejcek (hodnocení, recenze)

budu znít, jako hrozný zastánce seriálu, ale ruku na srdce, v SG-1 bránu vymysleli dobře. Upravený "zadávací" chevron, který vypadá stejně, jako ostatní a jen se zacvakne, je o mnoho lepší, nežli ve filmu a být Emmerichem, alespoň tohohle se držím. Vím, že chce udělat remake dle svého a né moc využívat seriálu, ale celkově si myslím, že tu bránu tam vymysleli a vyladili velmi dobře. I prstenec se symboly včetně těch rýh na sobě je vážně moc hezky udělaný a pokud se řekne hvězdná brána, zkrátka tak si ji představuji já a to jsem vyrůstal nejdříve na filmu.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, wenca, CANNIBAL

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

Gallienus

Základna dole. Mně se tedy nejvíc líbil ovládací panel antiků, používaný např. na Dakaře. Takový bych si představoval spouštěcí systém přímo na bráně. Zlato by mi připadalo taky přinejmenším divný,  ale třeba vyplnit zlatem symboly na bráně, myslím tím ty hvězdné konstelace. To by špatný nebylo.    

Gallienus

Gallienus (hodnocení, recenze)

CANNIBAL

První díl jsi napsal, že bude čistě remake, tak tam mimozemšťana mít budeš, pokračovaní možná bez něj...
Trojúhelníková brána ? A měla by mít základnu dole či nahoře..., to už mi přijde moc extrémní, osobně se mi vždycky líbila ta myšlenka vytáčení, to jak zaklapl jeden zámek za druhým... V knize, když neměl Emmerich ještě scénář pro studio a musel pak příběh značně přepracovat, je brána kruh ze zlata. Jak mám knihu rád, tak tady mi změna vůbec nevadila, to zlato mi přišlo strašně kýčovitý...

na příspěvěk reagoval CANNIBAL

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

wenca

To je teda vysvětlení, fakt p**el! :D Hlavně, že si s Thórem neporadil ani povznesený Anúbis, který neměl ani hmotný tělo. A přitom by mu teoreticky stačilo, aby do něj hupsnul jen na pár sekund, aby mu vykradl všechny znalosti.

Mně by se líbila trojúhelníková brána. Zakopaná ve stěně pyramidy. Ta tu ještě nebyla.  

Gallienus

Gallienus (hodnocení, recenze)

CANNIBAL

Dvojka nemusí být vůbec o mimozemšťanech, Ra po sobě zanechá desítky okupovaných planet včetně svého domovského světa. Na něm je doslova panteon pod bohů, které stvořil a užíval jako místo vládce. Byť jsou to všichni pouze lidé, mají znalosti a moc... Emmerich může příběh stavět na tomto schématu, v knize Ra vytvoří svůj vlastní svět, říši...

na příspěvěk reagoval CANNIBAL

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

CANNIBAL

Tak hlavně Ra byl postavený na naší představě ufona, tzn. malý šedý mužíček, ve filmu to bylo vidět jak na kresbách na Abydosu tak při umírání Ra.. v seriálu to byl červ parazit. Tohle bylo vysvětleno takto http://stargate.wikia.com/wiki/Famrir což je zajímavé, ale zcestné.. Nová brána by mohla vypadat luxusně, pokud si to zachová feeling a atmošku tak se na to těším.. doufám teda, že nepoužíjí původní bránu.

na příspěvěk reagoval CANNIBAL

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

wenca

Taky doufám. Ale víc se těším na dvojku, která právě kvůli seriálu nevznikla.  Akorát jsem nevěděl, zda se zčásti dvojka vtěsná při remake do jedničky, anebo bude mít vlastní film. Ale bylo mi to jasný už v 90. letech, že nějaký pokračování prostě musí být, když RA mimozemšťan byl z vymírajícího druhu, ale nikoliv poslední z vymírajícího druhu.  Na rozdíl od seriálu, kde bylo  goa'uldských červíků jak nas***o a o ''vymírajícím druhu'' se nedalo vůbec hovořit. Čili příběhově postavený zcela na hlavu. Tak jsem hned věděl, ačkoliv jsem ještě neměl ani internet, že seriál je jenom neoficiální výcuc. 

na příspěvěk reagoval wenca, Gallienus

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

Helo

Prosím tě, tohle je remake. Budou tu jiní herci a více méně jiný příběh, když to jede od nuly. Ale postavy pravděpodobně zůstanou. Čili bude tu nový O'Neil a Jakson. Ale dvojka nikdy nevznikla, pač je kdesi v šuplíku, takže Emmerich se může bez problému v roce cca 2019 klidně věnovat až SG dvojce a na jedničku dohlížet jen okrajově, coby xtý režisér. Jinak  co jsem zatím vyčetl, tak portál ''hvězdná brána'' bude nalezena kdesi v Egyptě, ale už jí nebudou stěhovat do žádné tajné základny, ale rovnou jí na místě použijí. 

na příspěvěk reagoval Helo, wenca

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

CANNIBAL

To by zase bylo divný :/ Pokud to - dle článku níže - plánoval jako trilogii tak, že by tam museli bejt ty starý hrdinové... což z toho článku vyznělo :O

na příspěvěk reagoval CANNIBAL

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

Helo

Taky je možný, že se na jedničku vykvajzne úplně a začne (s menšími úpravami scénáře) až s dvojkou tam, kde původně před cca 25 lety pokračovat chtěl. 

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Emmerich bude točit Moonfall... takže Stargate asi jen tak ještě neuvidíme...

na příspěvěk reagoval CANNIBAL

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

Anarvin

Jo, tak tomu bych celkem rozuměl a myslel jsem si to celou dobu, že pokračování SG Emmerich suší někde doma v šuplíku, stejně jako Lucas SW. Dokážu si to živě představit, MGM drží díky prachům licenci a chce na tom trhnout balík. Emmericha baví jenom celovečeráky a tak s myšlenkou na seriál se jim na to vykašle a tak to MGM mrskne na stůl někomu jinýmu a Emmericha úplně vyšachují. Klasický příklad hollywoodské nenažranosti. To jsou běžné praktiky. Co na tom, že umělci zkazí plány.

Gallienus

Gallienus (hodnocení, recenze)

CANNIBAL

Napsal jsi to hezky, božský zázrak....

Dobře, tím by to asi nejspíš začalo, ale nešlo přeci jen o naší planetu..., vždy když vnímám původní film, mám jej silně spojený s knihou a v ní Roland Emmerich, Dean Devlin vykreslují vznik jeho říše velmi zajímavě. Ve filmu nejen, že hodně pozmění scénář, tak na tuhle část nemají dost prostoru.
Nový film má být něco nového, oproštěného od původního filmu, natož pak seriálu, tak proč si s tím nepohrát, peněz na to bude mít Emmerich hodně, chce natočit tři filmy, tak bude mít i prostor, udělat něco se scénářem. Ale tady jen sním, třeba natočí šidku, jak to v poslední době dělá vcelku často.

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

Gallienus

1. No tak, když to tak vezmeš, tak sobeckost se ve Stargate projevovala dost často. Například se to projevilo ve filmu SC, kde nechali řádit Ba'ala, tím že změnil chod dějin a pak se stal nejmocnějším Goa'uldem vůbec. Vzpamatovali se, až když teprve dorazil s flotilou k Zemi. To byl hodně mizerný film, pač mi to připadalo, že scénáristi vykrádali svoje vlastní nápady. Částečně z S4xE16 a hodně z S10xE13.

2. ''třeba prequel by nebyl špatný, jak Re přiletí na zem a začne vytvářet svou říši...'' - To jsem vůbec nepochopil jak by to vůbec mělo být proveditelný. Re prostě přiletěl na Zemi a použil svou mimozemskou technologii + žhnoucí kukadla. Každý to pak přikládal k božskému zázraku a posadil se z toho na pr**l. 

na příspěvěk reagoval Gallienus

Reklama

Reklama