Reklama

Reklama

Lady Tressilianová pořádá ne moc ochotně večírek ve své vile v Devonu. Slečna Marplová, její stará kamarádka ze školy, je fascinována příběhem o dítěti, které kdysi spáchalo vraždu, ale nikdy je neodsoudili. (Viasat)

Recenze (35)

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K Nulté hodině mám sentimentální vztah, neboť to byla první kniha od Agathy Christie, kterou jsem četla a stále ji považuji za jednu z jejích nejlepších. Proto jsem k adaptacím hodně skeptická. V této je slečna Marplová opravdu navíc, naopak vyšetřující policista není jen topornou dekorací, jak je v tého sérii bohužel zvykem. Klidně tedy mohl být hlavním detektivem on. Ostatní postavy přesně odpovídaly mé představě z knihy, takže opravdu jen ta babča, co s každým dalším dílem vypadá víc jako moucha, tu svým bzučením rušila zvuk příboje. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledovat příběhy téhle všetečné baby je jedna radost. Vždy si přitom říkám: v Anglii mají všechno staré, tak se jim snadno natáčí příběhy z minulosti. Exteriéry i interiéry na vás dýchnou starými časy, iluze je dokonalá. K tomu občas půvabná přírodní scenérie, která lahodí oku víc, než by si jeden připouštěl. Autorka pak vede diváka (čtenáře) spletitými cestičkami k rozuzlení zločinu tak, aby podezříval všechny okolo, jen ne skutečného vraha. A daří se jí to, jako vždy. Snímku nechybí ani příslovečný anglický humor, jako třeba krátký rozhovor: ,,Vylučování se zlepšilo?" ,,Ne, budu navždy otrokem své stolice." ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agatha Christie je neprekonateľnou majsterkou krimi a potvrdzuje sa mi to, hoci nejaký diel sledujem len občas a nezáväzne. Možno práve preto odhaľujem vinníka vždy nesprávne, čo bolo aj v tomto prípade presne tak, ako si to tvorcovia želali a urobili to znamenito. Príbeh a vyšetrovanie plynie vlažne v dôchodcovskom tempe, no posledná polhodina zdvihne adrenalín každému. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ten prípad sa týkal dvoch detí. Hrali sa s lukmi a šípmi a jedno strelilo šíp tomu druhému do oka a zabilo ho. Vyšetrovateľ prípad uzatvoril ako tragickú nehodu. Príbeh mal ešte inú rovinu. Poručník tých detí sú už dávnejšie všimol, že dieťa, ktoré vypálilo smrteľnú strelu, trénuje. V spise sa uvádza, že ani jedno z detí sa predtým s lukom a šípmi nehralo." ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh stejně neuvěřitelný a nepravděpodobný, jako dokonale nepředvídatelný a nesmírně chytře vymyšlený. přiznávám, všechny moje soukromé typy na pachatele byly chybné. Bezvadné je ostatně i filmové zpracování a dokonce mi zde nedilo ani to, že v Christie předloze Marplová vůbec nefiguruje, ve filmu je totiž nezastupitelná. Celkový dojem: 85% Zajímavé komentáře: Tosim, Agatha, hany83 ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama