Reklama

Reklama

Slečna Marpleová řeší svůj doposud nejzapeklitější případ, když dostane od přítele, zesnulého pana Rafiela, instrukce, aby prošetřila případný zločin, ale sama neví, o jaký zločin jde. (Viasat)

Recenze (41)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě první slečna Marplová, k níž nemám výhrady. I když byla zase složitá jako žebřík. Ale kdyby nebyla, nebyla by to slečna M. nebo tady vlastně N. :-)) K napětí a tajemnu se přidalo i něco (málo) humoru, zatraceně hezký mladý muž (ještě navíc z pro Brity neoblíbeného národa, a o to víc se samozřejmě líbil mně). No prostě pro mě zatím z celé řady detektivek o staré a chytré slečně ten nejlepší díl. (Malý spoiler: Co asi přimělo starého pána s gramofonem, aby po své smrti tuto šarádu zinscenoval, když za života se k ničemu neměl, ač byl o to žádán? Nebo snad ano a domákl se všeho daleko dříve a proto...???) Opětovné vidění květen 2019: Dan Stevens je tam ještě hezčí (a lepší než v Panství Downtown) a příběh povedenější než v knize. Stále nejlepší díl Slečny Marplové, i když poslední série (v níž již bohužel nemohla hrát Geraldine, taky byla bez chyb). ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlověstná atmosféra z románu je ta tam a stejně vzal za své i původní děj. Sice je to škoda, ale zase jsem rád, že jsem shlédl něco jiného než otrocký přepis. Toto zpracování mělo něco do sebe, i když ten konec byl nějak moc překombinovaný, i když do jisté míry emotivní, jak se dá od nových zpracování A. Christie očekávat. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agatha Christie byla nepochybně talentovaná spisovatelka, ale i ona se holt musela nějak živit... Detektivka, jejíž filmové zpracování vyvolává nechtěné výbuchy smíchu v těch nejvypjatějších chvílích asi nebude úplně podařená a to se přitom tvůrci tohoto filmu vcelku hodně snažili (možná až moc) ovšem nic naplat, výsledkem je bída s nouzí. Doslova od prvního záběru to celé působí naprosto nepravděpodobně, ovšem nepravděpodobnost reálií ještě nebije do očí tolik, jako nezvládnutá psychologie postav a naprostá nepravděpodobnost většiny situací... Celkový dojem: 50% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel toto zpracování mě vůbec nenadchlo. Pamatuju si, že tempo v knižní předloze bylo také trošku pomalejší, ale o nudě nemohlo být řeči. Věřil jsem, že se tu tajuplnou atmosféru podaří přenést i do filmu. Tentokrát to však nějak nevyšlo a zdálo se mi to všechno trochu přitažené za vlasy. Herci, mimo samotné a jako vždy vynikající Geraldiny McEwan, na mě působili apaticky a většinou se mi ve svých rolích moc nezamlouvali, žádný výjimečný výkon k vidění není. V případě Nemesis se odchýlení od předlohy geniální Agathy moc nevyplatilo. Výprava je sice ucházející, ale v knížce je úplně jiná a byl jsem zvědavý jak si s tím tvůrci poradí...inu moc dobře ne, místo historických domů a zahrad - laciná náhražka. Ze třetí série se mi tento díl zatím jeví jako nejméně povedený...Na druhou stranu je to ale v porovnání s jinými TV filmy pořád velmi dobré, kameře, hudbě a kostýmům není co vytknout. A ještě jedna malá poznámka k dabingu paní Brožové: už nikdy více!...60% P.S. Verze s Joan Hickson je nesrovnatelně lepší. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, ano, ano !!! Jane ….nejdřiv se musíš stát znovu tou bohyní odplaty a spravedlivého hněvu. Ještě jednou být Nemesis. Slečna Marple a synovec Raymond West ("Červený bedrník" Richard E. Grant) na zájezdu s deseti zdánlivě nepropojenými lidskými osudy vedoucímu k nevyřešenému případu mladé ženy VERITY. Mráz po zádech LET JUSTICE ROLL DOWN LIKE WATERS, AND RIGHTEOUSNESS LIKE AN EVERLASTING STREAM Člověk nechová psa, aby štěkal sám ! ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama