Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Sittafordská záhada (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Sittaford Mystery (více)

Obsahy(1)

Propukne sněhová vánice a slečna Marplová je nucena najít útočiště v Sittafordském sídle. Když je později majitel domu nalezen zavražděn ve svém pokoji, začne slečna Marplová případ vyšetřovat. (Viasat)

Recenze (42)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľká politická zápletka a nakoniec po dosť dlhom čakaní je z toho obyčajná malá vražda. Marpleová nič nevyšetruje, takmer ničoho sa nezúčastňuje a na konci vytiahne z rukáva celé riešenie. Vyzerá to zvláštne, ale aspoň to vyústenie dáva zmysel, je dávkované po vrstvách a pridal sa aj zvláštny mysteriózny záver, ktorý nech si každý vyloží po svojom. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Tipická Agatha Christie, kde sa v krátkom časovom horizonte, na uzavretom priestore (zlé počasie bráni nejakým presunom postáv) udeje vražda a takmer každý je podozrivý. Záver je samozrejme ťažko predvídateľný (ako to už u Agathy býva:), ale aj napriek tomu nie je film ničím extra zaujímavý (snáď len tým, že sa v ňom objaví aj Dempsey:)). ()

Reklama

karlee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento díl mě naštval, už to asi vzdám a na další díly se dívat nebudu. Ty nejhorší nešvary Agathy dohromady: přidání nějakého vedlejšího zločinu, který nemá s případem nic společné (uprchlík z Dartmooru); spoléhání pachatele na totální náhodu; dodání dalších potencionálních pachatelů, kteří chtěli oběť taky zabít, jen už byl mrtvý, když se k němu v noci přikradli; ohlášení zločinu duchařskou seancí; vytahování dětí a jiných příbuzných lidí, kterým obět kdysi ukřivdila, samozřejmě až v poslední pětiminutovce (v tomto díle to navíc Marplová vybalí, jako by měla v šuplíku jeho CV, vůbec není jasné, kde na to přišla, Poirot si aspoň občas ověří totožnost telegraficky s Yardem). ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší než obvykle: překombinovaná zápletka, moc náhod naráz, nelogické chování lidí. A to, zda to má nebo nemá s předlohou něco společného je mi jedno. Přesto nadprůměrná televizní zábava. Tohle by totiž u nás nikdo nezvládl natočit. Není to trochu ostuda? EDIT: Po druhém shlédnutí už mnohem lepší dojem. Celé to mělo šmrnc, překombinovanost mi přestala vadit, cítil jsem z toho, jakoby si vlastně tvůrci dělali trochu šprťouchlata sami ze sebe, postup vyprávění byl modernější než mnohé jiné Marplové, ale nebyl špatný. Velmi dobře jsem se bavil a odpočinul si. EDIT2: Po třetím shlédnutí opět ubírám. Kdyby v tomto dílu byly jinde obvyklé krásné exteriéry a interiéry, asi bych u 4 hvězd zůstal, ale Sittafordská záhada byla situována (díky předloze) převážně v ulepeném venkovském hotýlku a ponurém a studeném Sittaford House. Takže sorry, ale tentokrát jen za 3. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před chvílí jsem se rozčilovala u Chimneys, že změnili úplně děj, což je i tenhle případ, ale přes to je Sittafordská záhada jedna z mých nejvíc oblíbených Marplových. Mám ráda takové ty zapadlé domky, uzavřenou skupinu lidí, tajemství z minulosti apod. Filmu hodně pomáhá opravdu hmatetelné jiskření a skvělá chemie mezi Emily a Charlesem, potom ještě "stará" představitelka Marplové Geraldine McEwan, kterou oceňuju čím dál víc ve srovnání s její nynější představitelkou, a v neposlední řadě velmi dobrá kamera i ucházející hudba. Po Bertramu můj nejoblíbenější díl. ()

Galerie (111)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno