Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

Script 

všechny recenze uživatele

Děj filmu je plochej, hrozně nezáživnej a krom toho bez pointy. Když uvidíte film s názvem Americká reportérka, tak čekáte od toho že děj se bude točit okolo jedné reportérky, která buď nahraje to co neměla, nebo odvysílala záležitost, která by na veřejnosti neměla co dělat. Kromě toho věci, ke kterým dělá hlavní postava reportáž, tak nemají vůbec žádné souvislosti. Bohužel mám pocit, že tvůrci ani vůbec nevěděli co točili, protože z filmu nevyústilo nic. Půlka věcí, která byla ve filmu vůbec být nemusela. Zbytečná ztráta času. Jediný moment, který byl na filmu OK byl moment kdy Margot Robbie seděla v autě a před ní došlo na útok dronu, který nahrála se svým týmem. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Označení "komedie" se moc nehodí a trailer je hodně zavádějící. Zasmějete se - většinou absurditám života ve válečné zóně - ale nikdy to není nucený humor. Parádní a překvapivě pohodovej film. Tina Fey válí, Robbie, Thornton a Freeman jsou taky dobří. Speciální uznání za minimalistický výkon Christophera Abbotta jako Fahima. Příjemné překvapení - škoda že to vypadá, že u nás film nebude uveden. I když čemu se divit, jak je řečeno ve filmu, Afgánistán je zapomenutá válka. S velkým Z a velkým V. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí duo Glenn Ficarra a John Requa, které stojí například za skvostnou Bláznivou, zatracenou láskou, se vrhla na ambicióznější látku. Do nebezpečných ulic Afghánistánu vyslala toho času rutinní zpravodajku, která ve středu Asie poznává úplně jiné hodnoty a zcela odlišnou kulturu. A do toho musí zatraceně rychle čmuchat po reportážích, po kterých by televize doma za oceánem skočila. Je to slušně napsané, je to sympatické, jen ono překlikávání z vážné do komediální polohy je sakra náročné a občas brzdí celé vyprávění. Když jde hlavní hrdince o kejhák, tak nějak se o ni prostě neobáváme, protože vždycky ze všeho vybruslí a ani tvůrci jakoby si to nechtěli moc komplikovat. Ve výsledku tihle novináři možná občas plýtvají slovy a divák by si možná zasloužil víc zapamatovatelných scén, ale jednou za čas taková látka sedne do nálady. Herci fajn, Margot Robbie mohlo být klidně víc. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem si myslel, že když jsou na zde uveřejněném plakátu vyfocení tři lidé, tak se bude jednat o příběh tří postav. Jenže vlastně se jedná o one woman show. Tina Fey nesleze z plátna od začátku do konce. Není to špatně, jen divák musí prožívat všechno zrovna s touhle postavou a to včetně ranního vstávání po opici. Prostě novinářka v Afghánistánu. Co chceš od tohohle příběhu. Koho baví podobné novinářské šťourání v zemích třetího světa, ten si v tomhle svoje najde. Režisérská dvojice mě jen utvrdila v názoru, že jsou to dokonale průměrní řemeslníci. 55% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Je to trochu polotovar, kterému v místech chybí šťáva nebo prostor pro další postavy, jelikož třeba Margot Robbie by si ho trochu více zasloužila. Ale natočené to není špatně, jen to působí nemastně neslaně a to se Tina evidentně snaží, co jen může, aby ten film ještě trochu vytáhla. A mohlo to být kratší... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v USA, v Maroku a v Indii. (MikaelSVK)
  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama