Reklama

Reklama

Americká reportérka

  • USA Whiskey Tango Foxtrot (více)
Trailer 1

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (154)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem si myslel, že když jsou na zde uveřejněném plakátu vyfocení tři lidé, tak se bude jednat o příběh tří postav. Jenže vlastně se jedná o one woman show. Tina Fey nesleze z plátna od začátku do konce. Není to špatně, jen divák musí prožívat všechno zrovna s touhle postavou a to včetně ranního vstávání po opici. Prostě novinářka v Afghánistánu. Co chceš od tohohle příběhu. Koho baví podobné novinářské šťourání v zemích třetího světa, ten si v tomhle svoje najde. Režisérská dvojice mě jen utvrdila v názoru, že jsou to dokonale průměrní řemeslníci. 55% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne bavilo. čekal jsem nějakou americkou angažovanou kravinu, která bude velebit nebo proklínat americký angažování v Afganistánu, nebo upozornění na nějaký palčivý problém v tý zemi ale dostala se mi svěží, vtipná, skvěle plynule vyprávěná paráda která má hlavní gro ve střetu holky z amerického velkoměsta se špinavou metropolí, mužským afgánským světem, mužským vojenským světem, haštaření s kolegy a celá tahle zábavná mozaika má v meziřádcích refleksy vážných věcí spojených s konfliktem v Afganistánu. Komedie, životopis, romantika ( bohužel americká - plno keců o sexu erotika nula). Dávám čtyři hvězdy i za Margot Robbie. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi ovlivněná jedním z příbuzenstva, který je nějaká šarže u vojska a právě v tuhle dobu tam byl. Říkal, že tam byl klídek a pohoda, nic se nedělo, což odpovídá i filmu, kde si holky málem vjely do vlasů, když se něco peckovního, co by stálo za to hodit do telky, či do novin, vynořilo. A já jsem tentokrát jsem nebyla kách nesympatickou hlavní herečkou, kterou jsem viděla poprvé, takže na mě nedejte. Jen mi to extra nesedlo, nic víc, nic míň. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Filmy z prostředí Afghánistánu mám raději ty o vojácích, kde je spousta akce, kdežto ty o reportérech jsou o něco horší. Tenhle snímek mě však celkem bavil, měl sympatickou hlavní hrdinku (Tina Frey), byla tam i docela akce a dějově to také šlo. Nelíbila se mi snad jen Margot Robbie, všichni z ní jsou úplně vycákaní, ale mě ta herečka nějak moc nebere. Filmu dávám 3,5*. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V dobrém slova smyslu skutečně zvláštní podívaná, a já se musím přiznat, že něco tak ojedinělého a originálního jsem už dlouho neviděl. Žánrově by se to celé dalo v podstatě zařadit mezi válečné satiry, což rozhodně, ale opravdu rozhodně není můj šálek kávy, ovšem tohle je mimořádně povedený počin, v tom ohledu, že se zde vážně trefný a vtipný humor pravidelně střídá s těmi nejsmutnějšími a nejděsivějšími důsledky a následky válečných konfliktů, žijí si tu ve vzájemné symbióze a ani trochu se neruší. Onen humor pak není nijak třeskutý, či vyplývající z nevhodných situací, jde spíš o kousavé poznámky a narážky, které se ale vždy trefují do černého a co se dramatických válečných momentů týče, i v tomto ohledu se tvůrci dokázali udržet na uzdě, nijak zbytečně netlačí na pilu a veškeré tyto momenty vycházejí ze skutečných faktů a uvěřitelných „příhod“, kde se člověk chtě, nechtě musí zamyslet nad nesmyslností a krutostí jakýchkoliv rozbrojů. Hodně mě oslovilo i zachycení života veškerých lidí, a to nejen zde ústředních zpravodajů, kteří se v těchto místech, ať už dobrovolně, či nedobrovolně vyskytují, ano, přesně takto jsem si představoval, že se to tam nejspíš všechno odehrává. Život na hraně, kdy si člověk nemůže být jistý následující vteřinou a přesto bez tohoto adrenalinu nemůže prakticky existovat. S tím vším je pak spojena i velice působivě navozená atmosféra, která je stejně tak pohodová, jako naprosto nekompromisní, ovšem za každé situace vždy funkční. Herecky mě zde jinak velmi překvapila Tina Fey, kterou jsem dříve v jiných filmech viděl zatím jenom párkrát, a to ještě vždy převážně ve vedlejší roli, ovšem této postavy se zmocnila parádně a celý tento film si prakticky ukradla pro sebe, i když ani Margot Robbie, Martin Freeman, či výborný Alfred Molina příliš nezaostávají a i oni film velmi pozitivně ovlivňují. Whiskey Tango Foxtrot je zkrátka velice působivá podívaná, která jistě není určená pro každého, mě ale vážně hodně mile překvapila a já jí beru jako opravdu významný filmový zážitek. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v USA, v Maroku a v Indii. (MikaelSVK)
  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)
  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama