Reklama

Reklama

Americká reportérka

  • USA Whiskey Tango Foxtrot (více)
Trailer 1

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (154)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Filmy z prostředí Afghánistánu mám raději ty o vojácích, kde je spousta akce, kdežto ty o reportérech jsou o něco horší. Tenhle snímek mě však celkem bavil, měl sympatickou hlavní hrdinku (Tina Frey), byla tam i docela akce a dějově to také šlo. Nelíbila se mi snad jen Margot Robbie, všichni z ní jsou úplně vycákaní, ale mě ta herečka nějak moc nebere. Filmu dávám 3,5*. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takže W.T.F. podľa knihy založenej na skutočných udalostiach? Popis k filmu a taktiež zohľadnené prostredie, kde sa to celé odohrávalo sľubovalo skvelý film, na ktorý som sa tešil. Bohužiaľ, vysoké očakávania naplnené neboli. Atmosféra zákulisia afgánskej vojny z tohto reportérskeho uhlu pohľadu ma síce bavila, ale v podstate zápletka dosť nevýrazná a tým pádom aj dejová línia dosť oslabená. No to bezhlavé vrhanie sa do nebezpečných situácií počas vojenských misií mi prišlo fakt prehnané, neuvážené a najmä bezohľadné voči okoliu. Na mieste tých vojakov by som tým reportérom riadne vynadal a poslal ich kade ľahšie, keby sa mi ta počas prestrelky drbali pod nohy len aby ulovili nejakú senzáciu. Najsympatickejšia postava celého filmu - jednoznačne tlmočník Fahim (Christopher Abbott). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já jsem v tom nenašel žádnou nosnou kostru. Hlavní hrdinka přijede do Afghánistánu, skamarádí se tam s ostatníma novinářema a prostě tam jen je a občas střihne nějakou reportáž. Jo, hodně se tam paří, sem tam si to tam někdo s někým rozdá, nebo o tom aspoň mluví, ale to něco, co by film táhlo nějakým směrem, tady prostě není. A to je na těch skoro dvou hodinách znát. Neobstojí to ani jako obžaloba absurdity války, což podle mě ani nebyl primární cíl. Film se tak musí spolehnout na herce, což mu vychází a na odlehčenou atmosféru kontrastující se závažností situace na Blízkém východě, což mu vychází jen občas. Čekal jsem víc. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Situacia v Afganistane je natolko nudna, ze nikoho nezaujima a ako reporterku tam vyslu sice uz staru ale neskusenu Tinu Fay. Vdaka nej zistime ako to tam chodi a ze je to fakt nuda aj pre divakov tohto filmu. Nevedel som, co od tohto filmu ocakavat a nakoniec som ani nic nedostal. Ako nejaka absurdna satira to prilis vtipne nie je a nejaku velku myslienku som v tom tiez nenasiel. A nadherna ale uplne zbytocna Margotka to tiez nezachrani. Dvojka Ficarra - Requa prvykrat neuspela. 4/10. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $23,083,334Tržby Celosvetovo $25,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,283,312Tržby za predaj DVD v USA $2,194,123║ odľahčenie tu sadne, občas príde aj na nejakú tu dramatizáciu, napätie, herecky v pohode /60%/ ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)
  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama