Reklama

Reklama

Americká reportérka

  • USA Whiskey Tango Foxtrot (více)
Trailer 1

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (155)

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi ovlivněná jedním z příbuzenstva, který je nějaká šarže u vojska a právě v tuhle dobu tam byl. Říkal, že tam byl klídek a pohoda, nic se nedělo, což odpovídá i filmu, kde si holky málem vjely do vlasů, když se něco peckovního, co by stálo za to hodit do telky, či do novin, vynořilo. A já jsem tentokrát jsem nebyla kách nesympatickou hlavní herečkou, kterou jsem viděla poprvé, takže na mě nedejte. Jen mi to extra nesedlo, nic víc, nic míň. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

V první části se mi zdálo, že film úplně neví, čím přesně má být. Cynická komedie? Válečné drama? Cynismus fungoval, ovšem vtipy ne vždy dopadly jak měly a nějakou velkou váhu nebo tíhu jsem z toho také moc necítil. V druhé polovině ovšem naštěstí do sebe všechno začalo zapadat. Kim si prošla určitým vývojem, který se promítl v potemnění a zvážnění tónu, a zpětně jsem pochopil i tu lehkovážnost první části, dává to smysl. Hlavní trojice postav Tina Fey, Martin Freeman a Margot Robbie výborná, jen snad Margot mohla být využita více a lépe. Billy Bob Thornton si trochu kradl scény pro sebe, byl skvělý. Plusem byla také kamera, některé záběry byly skutečně slast na pohled. 70%, příjemný film na znuděné odpoledne, nemám potřebu si ho hned tak pouštět znovu, ale neurazil. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pohled na život válečných reportérů a vůbec vojáků na válečných misích. Tentokrát v Afghánistanu. Hodně dlouho trvá Kim, než se v Afghánistánu aklimatizuje. Zažije tu mnoho drsných i veselých příhod. Přijde o mnoho přátel. Až jednoho dne zjistí, že jí celá situace na vojenské misi přijde normální. Je čas odejít. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný pohled na válku v Afghánistánu,než jaký je nám obvykle servírován.Musel jsem se znovu podívat,jestli film opravdu natočili Američani,protože jsem v něm postrádal typický patos a patriotismus,místo toho se zde vyskytoval zvláštní neprvoplánový humor,vynikající herecké výkony(Billy Bob Thornton,Martin Freeman),velmi slušné herecké výkony(Tina Fey,Margot Robbie) a diskotéka jako ze hry Far Cry 3.Do páté hvězdičky mnoho nescházelo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takže W.T.F. podľa knihy založenej na skutočných udalostiach? Popis k filmu a taktiež zohľadnené prostredie, kde sa to celé odohrávalo sľubovalo skvelý film, na ktorý som sa tešil. Bohužiaľ, vysoké očakávania naplnené neboli. Atmosféra zákulisia afgánskej vojny z tohto reportérskeho uhlu pohľadu ma síce bavila, ale v podstate zápletka dosť nevýrazná a tým pádom aj dejová línia dosť oslabená. No to bezhlavé vrhanie sa do nebezpečných situácií počas vojenských misií mi prišlo fakt prehnané, neuvážené a najmä bezohľadné voči okoliu. Na mieste tých vojakov by som tým reportérom riadne vynadal a poslal ich kade ľahšie, keby sa mi ta počas prestrelky drbali pod nohy len aby ulovili nejakú senzáciu. Najsympatickejšia postava celého filmu - jednoznačne tlmočník Fahim (Christopher Abbott). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v USA, v Maroku a v Indii. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama