Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Hedka 

všechny recenze uživatele

Skvelá Dominika Morávková! Film je svojim spôsobom šokujúci, ale verím, že môže čerpať z reality. Veľká škoda toho plytkého happy end-u v závere.... bez nádeje! Aké ťažké je dostať sa z bahna a nezašpiniť sa! Je to zvláštne, ale spomenula som si na život politických väzňov. Aj tí zažili špinu a hanbu krutosti, no slobodu ducha si mnohí uchránili, pretože predtým dokázali čerpať.....Boli to osobnosti. Odkiaľ mala čerpať silu táto filmová Shakira?! Bez koreňov, bez rodiny, bez lásky....Čo dávame deťom v detských domovoch?! Veľmi veľa skvelých materiálnych vecí, ale často nulový morálny kompas, málo pochopenia a pre určité pohodlie vychovávateľov (česť výnimkám) len trápne a pomýlené televízne vzory a biedne názory na život....( Viem o čom hovorím :-) ) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tvorcom sa na jednej strane podarilo vystihnúť naivitu detí z detskych domovov, dnu spoločnosti z prostredia kupliarov a užívateľov drog na strane druhej ich posolstvo svojim spôsobom nemá žiadnu pointu. Svet určite nie je závislý od skupiny ťažko zvládnuteľných detí bez akéhokoľvek zázemia a je na vysokoškolsky vzdelaných sociálnych pracovníkov aby im poskytli lepší obraz o tom čo ich čaká. Ak však táto "inteligentna" mládež považuje za svoje vzory rapera či zápasníka z klietky s IQ na hranici demencie je aj akýkoľvek pokus o prevýchovu časti sociálnych pracovníkov ktorí to myslia dobre úplne zbytočný. Mohlo to byť zvládnuté podstatne lepšie a nebolo k tomu treba veľa námahy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM FRAJERA. CHCEME SPOLU BÝVAŤ V PRAHE…“   Nekouká se na to dobře… Opravdovej příběh člověka. Naivní (blbá) holka z děcáku poznává skutečnej svět, kterej je kurva drsnější než ten ze spousty americkejch hororů. On totiž ten svět „tam venku“ má taky pravidla. A spousta lidí, než zjistí, jaký, přijde o iluze (i o to ostatní…). Ale kvůli tomu holky nemusíte do Prahy! Smekám před odvahou Lucie Klein Svobody! I za tu trochu naděje… (Vážně?) Ovšem ten příběh je tak opravdovej, že ho snad ani nemá cenu těm dětem pouštět….     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět, jak nechci dopadnout.  2.) Mám dojem, že skončím na smetišti. (kurva… né dějin!)                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zdařilý debut, o jehož kvalitách jsem neměl nejmenší pochybnosti od chvíle, kdy jsem si na něj přečetl nerudnou recenzi od jedné vyčpělé matadorky české kulturní kritiky, pro niž se v posledních letech střelba mimo terč stala denním chlebem. "Pirko" je poměrně syrový, ale věrohodný snímek, jehož závěr nepovažuji jako mnozí jiní za happyend, ale za reálné zhodnocení východisek z životní situace, ve které se ocitají děvčata podobná filmové Martině. Mimochodem, Martin Finger za úděsnou scénu "Kyž OTEVŘENO, tak OTEVŘENO!!!!!" jednoznačně aspiruje na titul Sympaťák roku :-D. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Rómská blondýnka vyleze z děcáku někde v dolní polní a odjede za svou láskou Romanem do Prahy. A tam se setká se skutečnou realitou, squat, fet, chlast, spodina společnosti, odmítnutí vlastní rodinou, nedobrovolná prostituce a záchrana, procitnutí a zjištění, že normální blbě placená práce není nic pro mě když jsem mladá pěkná holka. Drsně působila samotná nedobrovolná prostituce i setkání s hodně špatně vypadajícím Romanem na konci filmu. Líbila se mi hierarchie děcáku. Akorát bych čekala, že holka vyrůstající v realitě děcáku se nebude chovat tak naivně. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)
  • Scény z tmavého zakouřeného pajzlu se natáčely v pražské metalové putyce přezdívané „Epesní ráj prasat“ na Sokolovské ulici. Při natáčení se celý štáb (kromě techniků) štítil úplně všeho. Ne nadarmo má hospoda své heslo „Špína, zápach, alkohol“. (Borg)
  • Film Pirko vznikal 28 natáčecích dnů, září – listopad 2015, na Slovensku a v Čechách. (Zdroj: Goodmind Films)

Reklama

Reklama