Reklama

Reklama

Kilo Dva Bravo

  • Velká Británie Kajaki (více)
Trailer 2

Každý krok může být jejich poslední... Provincie Hílmand, Afghánistán, září 2006, přehrada Kajaki. Britské jednotky mají za úkol chránit přehradu. Jedná se o strategický objekt zásobující elektřinou rozlehlé území. Kontakt s nepřítelem je takřka nulový a čas v kopcích jako by se zastavil. Jedné noci však Brity zaujme podezřelá aktivita u čerpací stanice dole u přehrady. Později také dalekohledem zjistí, že místní ozbrojenci na nedalekém checkpointu vybírají od civilistů neoprávněné poplatky za průjezd. Malá průzkumná jednotka se tedy vydává dolů úzkou stezkou situaci prověřit. Zhruba v polovině cesty však narazí v malém údolíčku a místě zcela nečekaném na minové pole. Jednotka, která má problém se spojením, se ocitá v pasti a zraněným hrozí vykrvácení, pokud nebudou urychleně evakuováni... Snímek Kilo Dva Bravo je celovečerním hraným debutem Paula Katise, který začínal jako dokumentarista. Nebývale autentický film popisuje skutečný incident, který se v roce 2006 odehrál na afghánském bojišti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (90)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stěží uvěřitelný tragikomický sled událostí vedoucí ke zdecimování jednotky několika zapomenutými sovětskými minami na pár metrech čtverečních v bohem zapomenutém údolí. Něco tak absurdního prostě nevymyslíš. Ostatně se to údajně skutečnosti drží věrně. Navíc se podařilo skvěle zachytit psycho vypjatou atmosféru sice směšné, ovšem o to více bezvýchodné situace; v nejlepších momentech, kdy se naplno odhaluje pravá nátura (a ostatně i vnitřnosti) jednotlivých charakterů, to dá vzpomenout na původní Mzdu strachu. Celé to pak graduje po pokusu o přistání prvního vrtulníku po cca dvou třetinách stopáže. Po tomto předčasném vrcholu to však již pouze dojíždí půlhodinovým mlácením již předtím vymlácené slámy, kdy se čím dál více do té doby naturalistický protiválečný snímek přeci jen začne stáčet spíše k oslavnému tónu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ale jo, i kdyby to byla mírně zkreslená pravda, tak ti kluci si zaslouží jít do plných. Ten konec už moc natahovali, přesto to byl nervák a skutečnost si nedovedu už vůbec představit. Tady všude píšou ale...ale...ale....ale zažil to vůbec někdo z nich? Já na vojně nebyla, tak to hodnotím jako laik a spadla klec. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Prvú a druhú mínu ešte odhadnete, že kedy budú. Keď prídu, prekvapia vás len jej následky. Ďalšie sú lepšie ako bárzjaké jumpscary v hororoch. A tá devastácia, čo po nich ostáva. Napätie bolo na vysokej úrovni. Chápem režiséra, že chcel celú tu udalosť zachytiť tak, ako sa stala. V konečnom dôsledku to ale v závere stratí dych a vy zatlačíte slzu a strhnete jednu hviezdu. Jeden z tých lepších vojnových filmov. Angláni si ani tu neodpustili svoj suchý humor aj v momentoch, kedy by normálny človek asi nevtipkoval. Hold, výsadkár je výsadkár. 4 z 5 ()

666teen 

všechny recenze uživatele

V Afu je nuda jak v Yorkshiru před vejplatou, tak co si hoši udělat nefalšovaný Anglický dýchánek v minovém poli? No, nápad super, výsledek poněkud tristní. Pár amputovaných končetin, nějaká popálenina a jeden smrťák. Příčina úmrtí? Vrtulník v servisu. Operace Trhaná svoboda, nebo jak se ta kravina teď jmenuje, ztroskotá nikoli na brutální ofenzívě Zuřivých Ručníků, ale na pár zapomenutých pěchotních minách a absolutní logistické demenci koaličního velení. Vítězství je na dosah! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BOLEST ZNAMENÁ, ŽE SEŠ NAŽIVU!“… /// Byla to služba jako každá jiná. Život na vodloučeným stanovišti u přehrady Kajaki, moc pozdvižení neskýtá. Vobčas zatoulanej pes, někdy zaskočej na „střelby“ čmoudové. A tak si tihle Briti udělaj pakárnu sami. Zalezou do minovýho pole a snažej se nepochcípat. A my můžeme bejt při tom! Z pár jich chčije krev, z několika koukaj kůstky a někdo se vrátí domů pěkně vopálenej. Sledujeme paniku, skučení, kamarádskou pomoc atd., a společně čekáme na pomoc z hůry (ne ON, vrtulník vole…). No… je to podle skutečnosti. Co dodat? Snad jen, že takovou dobu vyprávět vo monotónním utrpení, může akorát masochista. Snažej se vytvořit drama jako na divadle (Birdman by čuměl!), páč nevelká skupinka chlapců je rozjebaná na nevelkým prostoru a čeká a čeká… a dělá to, co asi tak lidi v minovým poli dělaj. VYDRŽ, DOSTANEME TĚ ODSUĎ! – ale jak dlouho tohle může bavit? Správně. Pak už nemá čím! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Chystám se do minovýho pole a nevím, jak se správně (podle předpisu) trpí. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Film se odehrává v Afghanistánu, ale byl natáčen v Al-Kafrein v Jordánsku. (Homerking)
  • Zápletka vychází z incidentu u přehrady Kajaki, do kterého byl zapleten Mark Wright (David Elliot) a malá jednotka britských vojáků poblíž přehrady Kajaki v afghánské provincii Helmand. (Homerking)
  • V čase 01:31:00 dostane jeden z vojáků napít. Nedostane však obyčejnou H2O, ale roztok chloridu sodného, tzv. fýzák, který tvoří 0,9 % NaCl. (Winster)

Reklama

Reklama