Reklama

Reklama

Kilo Dva Bravo

  • Velká Británie Kajaki (více)
Trailer 2

Každý krok může být jejich poslední... Provincie Hílmand, Afghánistán, září 2006, přehrada Kajaki. Britské jednotky mají za úkol chránit přehradu. Jedná se o strategický objekt zásobující elektřinou rozlehlé území. Kontakt s nepřítelem je takřka nulový a čas v kopcích jako by se zastavil. Jedné noci však Brity zaujme podezřelá aktivita u čerpací stanice dole u přehrady. Později také dalekohledem zjistí, že místní ozbrojenci na nedalekém checkpointu vybírají od civilistů neoprávněné poplatky za průjezd. Malá průzkumná jednotka se tedy vydává dolů úzkou stezkou situaci prověřit. Zhruba v polovině cesty však narazí v malém údolíčku a místě zcela nečekaném na minové pole. Jednotka, která má problém se spojením, se ocitá v pasti a zraněným hrozí vykrvácení, pokud nebudou urychleně evakuováni... Snímek Kilo Dva Bravo je celovečerním hraným debutem Paula Katise, který začínal jako dokumentarista. Nebývale autentický film popisuje skutečný incident, který se v roce 2006 odehrál na afghánském bojišti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (90)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jop. Pro tentokrát souhlas z většinou. Je to fakt dobrá komedie a tak je třeba k tomu přistoupit. Možná, že to někdo bere vážně a lituje ty chudáky vojáky, ale tak co už, kdyby se tam nesrali, tak mohli zůstat jenom bez mozku jako předtím a nebyli by navrch ještě bez nohou. Ps verbal opět pobavil.75% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Britský nezávislý válečný film, popisující tragické události ze 6.9. 2006 u přehrady Kajaki v Afghánistánu, v provincii Hílmand okupované Talibanem...události, které se později staly známé jako " minové pole v Kajaki ". První dvacetiminutovka působí sice zatuchle a pomale, a popisuje jen další nudný den britských vojáků, ale obrat nastává, když tříčlenná hlídka sestoupí při rutinní hlídce do suchého koryta...tragické chvíle lavinově postihnou i další vojáky a pak už film z minového pole nepustí ani mě, ani nikoho dalšího. Oceňuji, že si tenhle dramatický snímek vystačil zcela bez hudby, navíc s neznámými herci, ale rozhodovat to já....hrdinnej metál by si zasloužil jen zdravotník Tug. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak uznávam, príbeh podľa skutočnej udalosti... no a? Aj tak to bola nuda ako špina za ušami. Úvod je len o žvástoch a siláckych rečiach, ktoré nikoho nezaujímajú - banda magorov, ktorá si myslí, že sa všetko točí okolo ich maskáčových zadkov. Potom prídu nejaké tie trápne životné múdra, no a potom konečne dôjde aj na jadro veci. Tú prvú mínu som pochopil, avšak potom sa tí vojaci začali chovať ako stádo tupoňov, takže nečudo, že ešte pár nožičiek letelo vzduchom. No a medzi tým zasa len tie trápne, patetické reči... Som rád, že to mám za sebou. Slabučký podpriemer. 30/100 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Prvú a druhú mínu ešte odhadnete, že kedy budú. Keď prídu, prekvapia vás len jej následky. Ďalšie sú lepšie ako bárzjaké jumpscary v hororoch. A tá devastácia, čo po nich ostáva. Napätie bolo na vysokej úrovni. Chápem režiséra, že chcel celú tu udalosť zachytiť tak, ako sa stala. V konečnom dôsledku to ale v závere stratí dych a vy zatlačíte slzu a strhnete jednu hviezdu. Jeden z tých lepších vojnových filmov. Angláni si ani tu neodpustili svoj suchý humor aj v momentoch, kedy by normálny človek asi nevtipkoval. Hold, výsadkár je výsadkár. 4 z 5 ()

666teen 

všechny recenze uživatele

V Afu je nuda jak v Yorkshiru před vejplatou, tak co si hoši udělat nefalšovaný Anglický dýchánek v minovém poli? No, nápad super, výsledek poněkud tristní. Pár amputovaných končetin, nějaká popálenina a jeden smrťák. Příčina úmrtí? Vrtulník v servisu. Operace Trhaná svoboda, nebo jak se ta kravina teď jmenuje, ztroskotá nikoli na brutální ofenzívě Zuřivých Ručníků, ale na pár zapomenutých pěchotních minách a absolutní logistické demenci koaličního velení. Vítězství je na dosah! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Film se odehrává v Afghanistánu, ale byl natáčen v Al-Kafrein v Jordánsku. (Homerking)
  • Zápletka vychází z incidentu u přehrady Kajaki, do kterého byl zapleten Mark Wright (David Elliot) a malá jednotka britských vojáků poblíž přehrady Kajaki v afghánské provincii Helmand. (Homerking)
  • V čase 01:31:00 dostane jeden z vojáků napít. Nedostane však obyčejnou H2O, ale roztok chloridu sodného, tzv. fýzák, který tvoří 0,9 % NaCl. (Winster)

Reklama

Reklama