Reklama

Reklama

Lví hlídka

(seriál)
  • USA The Lion Guard (více)
USA, (2016–2019), 29 h 20 min (Minutáž: 23–53 min)

Tvůrci:

Ford Riley

Hrají:

Max Charles, Joshua Rush, Diamond White, Atticus Shaffer, Dusan Brown, Kevin Schon, Andrew Kishino, Vargus Mason, Dee Bradley Baker, Landry Bender, Rob Lowe (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(74)

Příběh začíná ve chvíli, kdy se druhorozené lvíče Simby a Naly, Kion, má stát vůdcem Lví hlídky. Od nepaměti se Lví hlídka skládá z těch nejstatečnějších, nejdivočejších, nejrychlejších, nejsilnějších a nejbystřejších lvů, kteří mají za úkol ochraňovat Říši lvů. Kion místo toho, aby svolal takovou skupinu mladých lvů, poruší tradici a vybere si za společníky své přátele, o nichž je přesvědčen, že jsou tou nejlepší volbou. Vybere si Bungu, odvážného medojeda; Fuli, sebevědomou gepardici; Beshteho, lehkovážného a srdečného hrocha a Ona, intelektuální volavku. V příbězích se příležitostně objeví hrdinové z filmů Lví král: Mufasa, Timon, Pumbaa, Rafiki, Zazu a Kionova starší sestra Kiara, budoucí královna Říše lvů. (Disney Channel)

(více)

Recenze (18)

gogos 

všechny recenze uživatele

Typický moderní Disney animovaný seriál těžící z klasické filmové předlohy. Rozhodně neurazí, avšak nepřináší nic nového a důležitého v rámci univerza. Hlína jako v Timonovi a Pumbovi to není a jednotlivé epizody jsou prakticky na jedno brdo. Vidět pár epizod neurazí, ale sledovat kontinuálně je zcela zbytečné... Průměrné 3 hvězdy. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle má vypadat animovaný seriál pro děti! Ke Lví hlídce jsem se dostal hned po Timonu a Pumbovi a upřímně jsem se bál co zase dostanu za bejkárnu. A dostal jsem parádní, nařachaný seriál, který se nebojí jít až k otázce smrti. Jasně, je to stále seriál pro děti, je to barvené, hlasité, zpívá se tu minimálně 2x v každém díle, ale taky je tu fungující, zajímavý svět a skvělý postavy! Nesourodá Lví hlídka se skvěle doplňuje a každý má dost prostoru, aby se u mrňousů (a vlastně i rodičů) dostal v oblíbenosti nejdál. Po první takové epizodní sérii je citelná změna pravidel, děj se soustřeďuje na větší příběh a je to určitě ku prospěchu. Ve trojce pak zase opustíme Lví říši a je to zase trefa do černýho. Lví hlídka se prostě povedla, je vtipná, zábavná, barevná, děti poučí, rodiče pobaví a mě je líto, že Kiona a celou tuhle partu už neuvidím! ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Jde tu cítit ten závan savany, jsou tu skvělé písničky, ale na můj vkus moc dětské. A vím, že je to určeno těm nejmenším. A přece v něčem to je geniální - tou soudržností s původním příběhem, provázaností děje. Jen mi přijde divné jak malé děti-zvířata si hrají na ochranku. A že animace je jednoduší? Vždyť je o seriál pro děti a jistá abstrakce.... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to pro malé děti a to myslím HODNĚ MALÉ. Ve zbytku frančízy z postav dýchal život, tady se jde zpátky ve šlépějích klasického klišé dobro-zlo. Cením snahu o rozšíření LK univerza a zaplnění děr (hlavně vyhnaní lvi z dvojky), je vidět, že si s tím dali práci. I když nevím, jak bude v klasice publikum reagovat na známý twist s vraždou na obrazovce, ale asi ty dětičky jen podceňuju. Snad časem dostane i původní lvíče nové generace Kopa svoje místo v seriálu, třeba se přiženil do sousedního království nebo něco. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Úporné, toporné, polopatické, chabé, každá epizoda úplně stejné schema a zpravidla i obsazení a děj. Tzn. jedna skupina šelem se snaží překazit druhé skupině šelem cokoli ulovit, protože to se přece nedělá a šelmy přece nikdy nic nežerou. Při velmi slabé paměti by bylo možná pár dílů k přežití. NICMÉNĚ stejně jako každý Disney, MUSÍ to mít v každém díle "originální" písničku. Výsledkem tlaku na produkční průjem jsou muzikálové kousky té nejstrašlivější úrovně s polozpívanou polomelodií, která strašlivě ničí dětský hudební vkus. FUJ!!!! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Na motivy seriálu vznikne minimálně 5 knih, které v USA vyjdou začátkem ledna 2016: "Kion, Pride of the Pridelands", "Can't Wait To Be Queen", "Bunga's Big Adventure", "Meet the New Guard" a "Kion's Animal Alphabet". (Khalia)
  • Seriál byl natočen k oslavě 20. výročí premiéry filmu Lví král (1994). (Khalia)

Reklama

Reklama