Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (188)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavá historka, u které ani tolik nevadí, že je neuvěřitelná, jako spíš, že je zpracovaná coby prvotřídní kýč. Všichni lidé jsou vesměs hodní, jen občas nešťastní a zlé věci se jim přihodí z vnějšku nebo se o nich mluví. Ženy jsou andělské bytosti schopné zachránit muže, protože ti jsou vždy strůjci problémů. O kterých se opět jen mluví, nikdy se neukážou. Takže muži jsou lháři, zrádci, násilníci, vrazi - aspoň dle smířlivého monologu hlavní hrdinky. Na plátně však pozorujeme jen nešťastné a sympatické chlapíky, kteří se snaží zvládat svůj osud, což se jim však nedaří, dokud právě je nespasí ony ženy s andělskými vlastnostmi. Až teprve soužití s ženou, coby kamarádkou, manželkou či náhradní dcerou mužům ukáže pravou cestu a napraví je. SHRNUTÍ: Falešný snímek se zajímavou, leč nevěrohodnou historkou. Za začátku se hodně vaří, takže se nedívejte, pokud jste na dietě. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně, kdy nastal můj obrat a já jsem Eddieho přestala extra vyhledávat. Určitě to způsobilo pár filmů, které mně nesedly. Dnes beru všechno zpět. Eddie byl jsi vynikající Mr. Church. Jindy bych možná trochu láteřila nad některými nešvary, které se ve filmu objevily. Něco na způsob : "Směj se, plakej, lituj, chápej.......". je to klišé, je to laciné, podbízivé a ten patos! Ale ne, já to určitě neudělám, protože "dnes" mě Mr. Church pohladil na duši, výborně mi uvařil a četl mi z knih, které dodnes miluji, stal se na 104 minut členem mé rodiny a já jsem za to moc ráda. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak je důležité mít rodinu, či alespoň přátele, na které se dá spolehnout. Feel good movie, který se kromě obstojných hereckých výkonů a místy trochu moc slzopudných scén, drží vesměs zdravě civilní a příjemně koukatelný, opepřený skvělým jazzem a "shawshankovskými" voiceovery, které jsou dávkovány přesně tehdy, kdy jsou potřeba. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taký light filmík s príjemnou atmosférou, kde je každý ku každému milý a dobrý. Osobne som čakal na záver nejakú pointu väčších rozmerov, keď sa Mr. Church po celé tie roky správal tak tajomne. Napokon to jeho tajomstvo bolo v podstate dosť neutrálne, a tak netuším, prečo svoje súkromie tak skrýval - hoci ako umelý udržiavač napätia príbehu to bol asi dobrý nápad. Eddie Murphy ma po dlhej dobe bavil (ak teda nerátam jeho Donkey kariéru v Shrekovi). Postavy filmu sa mi veľmi páčili, len škoda, že dejová línia nebola viac turbolentná, pretože tu si to mnohé situácie priam vyžadovali. Takže aj celkový pocit z tohto filmu bol u mňa skôr neutrálny, teda 3*. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy byl vždy spíše představitel komediálních, než vážných rolí. Proto mě o to pozitivněji překvapilo, že i tato dramatická rovina mu není cizí. Ano, nebude to herec, který by za své výkony dostal Oscara, nicméně v Mr. Church hraje tak excelentně, jak jen může. Samotný scénář tohoto filmu je nicméně natolik dobrý, že jiný herec v roli Churche by si toho Oscara klidně mohl odnést. To není kritika na Murphyho, protože si za tento snímek zaslouží jen chválu. Všechno, co zde uvidíte je jako život sám. Stejně prostý a stejně dramatický. Místy mi šly slzy do očí a místy jsem se upřímně smál a radoval spolu s hlavní postavou. A přesně takovýto filmy mi tolik chybí. Pro takovéhle snímky mám rád filmařinu. A tento je navíc skutečně povedený a.... melancholický. Bruce Beresfordovi zvedám velký palec nahoru, stejně jako autorce scénáře Susan McMartin. A všem milovníkům dramatů ho doporučuji. 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)
  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)

Reklama

Reklama