Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (188)

tahit 

všechny recenze uživatele

Mr. Church co nosí štěstí, nečeká na vděk. Bere to zprvu jako kšeft. Měl i chyby, ale o rodinu kavalírsky se staral. Péče o domácnost a vaření, co pohladí žaludek. Za které by se nemusel stydět ani Zdeněk Pohlreich. Prozaické, snad i pohádka. Je to radost, když potkáme v životě dobrou duši, vždy to má svůj půvab. Film, který se vyplatí vidět. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Znáte to. Jednou za čas Vám prostě něco naprosto sedne do nálady a pak je o to lehčí nechat se tím filmem unést. Přesně tohle se mi stalo s Mr. Church. Dokonalý feel-good film s Eddiem Murphym v hlavní roli, kterého sice moc nemusím, ale tady perfektně spojuje všechny období ve filmu do komplexního díla. Taková menší sága rodu Brooksových, kde sledujeme několik různých etap v životě jedné ''rodiny''. Co bych na filmu nejvíce vychválil je asi to, že přes svůj silný a smutný příběh Vás tento film vyloženě citově nevydírá a nekonfrontuje, takže zbytek už je více méně na Vás. Nejvyšší hodnocení dávám především díky osobním sympatiím. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Existují dvě cílové skupiny pro tento film, nudící se hospodyňky, kterým už leze krkem Pilcherová, nebo nostalgici, kteří v osmdesátých letech koukali na Murphyho jako na zjevení. Sláva Murphyho už dávno vyčpěla spolu s filmy, v nichž kdysi oslňoval své diváky. Tímto kýčovitým melodramatem Murphy určitě na svoji minulost nenaváže, ale ani se nemá za co stydět, herecky je totiž film dosti zdařilý. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bolo velmi prijemne vidiet po vyse dekade Murphyho v dramatickej roli. A hlavne v dobrom filme. Velmi prijemna feel good zalezitost o strastiach a slastiach zivota. Citlive, dojimave a velmi pekne zahrane. Podobnych (a aj lepsich) kuskov je vela, ale ak funguju takto dobre, netreba nad nimi mavnut rokou. Silnych 7/10 ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy se na pár chvil vrátil a dokázal vykouzlit úsměv, ale i slzu na mém oku. Tenhle film se skutečně povedl...Zajímavý příběh, dobří herci, krásná hudba a Bruce Beresford jako režisér, jehož jméno se Vám vybaví ve vzpomínce na jiný jeho úspěšný filmeček. Ano, Řidič slečny Daisy...Velká škoda, že si zatím nenašel Mr.Curch cestu k nám...Možná jednou.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)
  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)

Reklama

Reklama