Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (834)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Od kdy je těžké zabít účetního?" Vždycky to bylo těžký, jsou to totiž potvory hemživý, chvilku nepostojí a neustále kličkují mezi paragrafy. Jenže když k tomu ještě přidají kolovrátkovou básničku, střeleckej výcvik a schopnost urazit cizí hlavou umývadlo, tak je to zase o kousek těžší. Pana Wolffa je zkrátka těžký zabít, ale je velmi snadný se s ním bavit při počítání, mizení i dokončování zakázky. Mě tedy nejvíc dostala jeho geniální spojka po telefonu a schopnost vybírat si hotel podle tlaku vody. Na druhou stranu mi však připadá, že mi bylo umožněno pochopit kouzlo Pollockových obrazů a tohoto okamžiku jsem se vždycky trochu bál. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bohužel tuhle postavu jsem Benu Affleckovi ani na chvíli nevěřil (no dobrá, v akčních scénách dejme tomu ano, ale o nich to nejspíš být nemělo). Příběh navíc patří k těm, které diváka sice dovedou překvapit, ovšem překvapí ho takovými neuvěřitelnými volovinami, že nad nimi nezbývá než kroutit hlavou. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch lepších filmů v tomhle roce. I když Afleck nikdy nebyl a není kdovíjakej herec, tak jedna věc se mu upřít nedá a sice, že si v poslední době umí vybírat opravdu dobře padnoucí role ve kterých stačí předvést trochu přirozenosti a průměrný řemeslo a stačí to. Nicméně kladem Zúčtování není jen on, ale i fakt, že to nemá úplně blbej děj, příběh dává smysl, film má spád a i akce je solidně drsná. Do kolen jsem z toho nešel, ale i tak dobrej nadprůměr a trochu škoda, že jsem to prošvihnul v kině.75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Niečo také som už dlho nevidel. Náročné na pozornosť a napriek tomu svižné. Pekný príbeh, spád, akcia, soundtrack, snáď len trochu nudnejší začiatok, ale o to väčší mazec na konci a až do konca celkom slušné prekvapenie. Plný počet hviezdičiek je viac ako zaslúžený. Ben našiel režiséra, ktorý mu nielen napísal úlohu priamo na tvár, ale k tomu zvládol ešte okrem rozjazdu enormne napínavý a dravý film a tiež s nevšedným scenárom.. Je to jazda to bezpochyby. Ak chcete vidieť jedného autistu, ako si so všetkým poradí, je to v niečom celkom neopozeraný thriller, prepletený krimi a drámou. Solídni herci, hlavne Bernthal, zaujímavý príbeh, slušne natočené. Prekvapenie roka. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som viackrát napísal, že rozdiel medzi tromi hviezdičkami a ich nižším počtom u mňa znamená iba to, že pri filmoch ocenených nižším počtom som sa rozčúlil až naštval. Teda nevypovedá to iba o kvalite. A Účtovník ma nerozčúlil, ani nenaštval a napriek tomu ho považujem za nekvalitný film. V priebehu veľmi krátkej doby ma prestali zaujímať Christianove nevšedné schopnosti v mnohých oblastiach, nepotreboval som sledovať vzťahy medzi postavami na obrazovke, ani počítať mŕtvoly, ktoré produkoval a odhadovať majetok v prívese. Zaujalo ma, ako sa filmy nakrútené v tomto storočí na seba podobajú, ak sa Hollywoodu vracia prívlastok "továreň na sny". Pretože väčšina filmov je o tom, ako sa v skrátenom režime stať superhrdinom. A aj keď to nie je mojim zvykom, musím napísal, že ma potešil komentár užívateľa maelcum. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 86,3 milionu amerických dolarů, ze celosvětových pak 155,6 mil. (NIRO)
  • Ravenight Social Club bol skutočným sídlom bývalej mafiánskej skupiny Gambinovcov ktorej bossom bol John Gotti. (zajo91)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama