Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (116)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoka skola scenaristiky a storytellingu. Vic snad ani netreba dodavat. V celych deseti dilech se povedlo skvele odvypravet opravdu zamotany pribeh tak, aby dej neztratil tempo, aby se divak neutopil v samych otazkach a aby hlavni temata prubezne probublavala na povrch v temnych a neprijemnych kopancich. Tleskam Nolanovi, tleskam Hopkinsovi a Harrisovi. Dalsi sezonu podle me neni uplne nutna, ale s chuti si ji pustim. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále zůstávám na vážkách, jestli se Westworld více blížil komplexnímu, do detailu promyšlenému milníku s jako až filosofickým přesahem, nebo bezradnému sci-fi béčku, opírajícímu se o nalomené scénáristické berle (nepochopitelné konání těch dvou nekňubů, techniků Maeve; naprosto nedostatečné bezpečnostní - kamerové pokrytí; nijak nepovšimnuté, jaksi přehlédnuté vraždy - zmizení důležitých pracovníků) a metafyzičnem maskujícímu obsahovou rozklíženost a táhlé (pre)produkční potíže. Asi na každém šprochu pravdy trochu. Nicméně mne svou mysteriózní náturou (kladoucí nové a nové otázky - záhady, zároveň ovšem i poskytující odpovědi → nejspíš nejnadějnější nástupce Lostu) hodně bavil, že jsem mu kromě výše zmíněných nelogičností odpustil i samotnou vachrlatou premisu fungování celého zábavního parku (vždyť kolik by to všechno muselo stát, když se výtvory v rámci autentičnosti dějových linek likvidují ve velkém samy mezi sebou i bez zapojení hostů?), nad níž jsem rozjímal v nezáživnějších chvilkách. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro... skoro to bylo. Námět výborný, tempo servírování odpovědí akorát a závěr patřičně poutavý. Série má vypilované dialogy, je potřeba opravdu vnímat a přemýšlet téměř nad každou větou, aby se vše krásně propojilo. Bohužel tu máme i temné stránky. Volba herců. Jeden by řekl brilantní a taky je, na 90%. Aby nejvýznamnější zvrat fungoval na 100%, musel by Williama hrát jiný herec. Co také vůbec nepůsobí dobře je "haprování pravidel" (jak je možné, že funguje to pouze "hosta" nelze zabít? Když "host" někoho podřízne, jak ví, že to také není host? Pokud je park detailně monitorován, jak je možné, že se dějí některé věci s "hosty" a nikdo nezasáhne?). Je toho prostě relativně hodně u čeho prostě člověk musí akceptovat "je to jak to je". A to je škoda. Chápu, že takhle složitý děj a linky není lehké udržet. Přesto vše jsem seriál už viděl 2x a vychutnal si drobné detaily, které prostě napoprvé nelze absorbovat. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno. Game of Thrones se nám pomalu blíží ke konci a HBO potřebuje další velký trhák, kterým si upevní svou pozici na trhu. Tím má být právě Westworld. Ač z uplně jiného prostředí, seriál v podstatě sází na stejné karty jako GOT. Jedná se o kvalitní konverzačku plnou zvratů doprovázenou násilím a nahotou. Zvratů tu je opravdu fůra. Jestli jste byli zvyklí na zvraty v GOT na konci každé serie, zde se jich dočkáte v podstatě v každém dílu. Tematika k tomu přímo vybízí. V prostředí plném "robotů" s dokonalou AI, kteří jsou z masa a kostí a tím pádem nerozeznatelní od obyčejných lidí se může stát v podstatě cokoliv. Největší výhoda je ale zároveň největší nevýhodou. Nikdy totiž nevíte jaký další člověk je v podstatě robotem, jen je naprogramován. aby o tom nevěděl, kdo umřel nebo neumřel ( protože mohl mít dvojníka robota ) a kdo umřel fyzicky, ale nechal si mysl nahrát do jiné postavy. V první serii je těchto zvratů spousta a trochu se obávám budoucí recyklace spíš než přínosu nových nápadů a zvratů. Seriálu po první serii rozhodně tleskám, ale mám trochu obavy, kam se bude jeho budoucnost kvalitativně v příštích seriích ubírat. Hrozí totiž, že se z toho vyklube nastavovaná fraška, případně další průser v podobě seriálu Lost, který nadnesl spoustu otázek, které v budoucnu nedávaly smysl nebo na ně nebyl schopný odpovědět. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantně napsaný a dějově hutný, neodhadnutelným vývojem překvapující děj vyplněný skvělými charaktery, které se svým vývojem přelívají jako písek v přesýpacích hodinách. Na této sérii musím obdivovat skvělé načasování každé epizody a jejich rozměr. Všechno přesně zapadá a přesně hraje do not divákovi. Byl bych moc rád, kdyby to první sérií skončilo, protože se bojím, aby bylo pořádně rozmyšleno, co s tím dál... Zákulisní souboj Arnold vs Ford celou dobu překvapuje svou komplexností a promyšleností. Seriál Vás vtáhne a nepustí od první epizody do poslední. Pokud máte rádi fiktivní světy, roboty a úvahy nad bytím a nebytím, pak je tento seriál právě pro Vás. Vytrhne Vás z reality a omlátí Vám ji o hlavu dřív, než se stihnete vzpamatovat. Perfektrní 100% = 5/5 ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V den vydání epizody měla proběhnout prezidentská debata – HBO se tedy rozhodlo bez předchozího upozornění epizodu vydat s třídenním předstihem na své streamovací službě. (HellFire)
  • El Lazo znamená ve španělštině „smyčka“ nebo „oprátka“. (HellFire)
  • V této epizodě zazní v úvodu intro skladby „A Forest“ od kapely The Cure. (Epistemolog)

Reklama

Reklama