Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer

Recenze (111)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení stejné jako u první série. Ta byla spíše taková filozofická, kecací, seznamovací a objevovací. Druhá série přešla do akční roviny a to mnohdy dosti brutální. Dozvídáme se zase něco více, děj je propletený, zamotaný, lumpácky natočeno, člověk občas neví, na čem je. Celkově stále výborné, je to zajímavé a člověka to baví. Sice nás doma začala docela iritovat Dolores a její dějová linka, nicméně, přežili jsme to. Kvalita rozhodně nešla dolů, jen pojetí je jiné. Howgh! ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla výborná, každý jeden díl byl vynikajícím průvodcem v tomto šíleném světě, ve kterém to vygradovalo v úžasný konec, kde si tvůrci mohli říct, že by to tím i celé uzavřeli a nechali diváckou fantazii pracovat a celé by to nabylo ještě lepšího dojmu. Jenomže ne, tvůrci se rozhodli diváka ždímat a přijít s další sérií, která už tlačila příliš na pilu. Hodnocení šlo dolů, stejně jako má pozornost a jsem rád, že jsem těch 10 dílů vůbec zvládl. Dojdeš na finální epizodu a znovu, otevřený konec - a já teď vůbec nevím, jestli to vůbec chci dokoukat. Zřejmě ne, jdeme dál. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Propad. Začíná to slibně. Náhled do "kolonie" a k Samurajům je úžasný. Řekl bych dokonce, že i nejlepší částí řady. Jakmile se ale série přehoupla do druhé poloviny, byla to tragedie. Bohužel ta snaha vycucat z tématu ještě něco navíc je znát a ten chaos a překombinovanost je opravdu otravná. Díl "s indiánem" naprosto o ničem. Navíc chybí "závěr". Závěr v tom smyslu v jakém končila první řada. Rozkrytí precizního a jasného přepínání mezi časovou liní "současnost", "před 30ti lety" a "před 35ti lety"... tady je to už jen bordel. Navíc se znatelně ubralo na syrovosti = nastává posun k mainstreamu (jako ve trůnech) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po konci první série pro mě největším strašákem bylo, že Westworld se bude dále ubývat lacinou cestou všech možných kombinací "kdo je robot, kdo je člověk, kdo je robot a myslí si, že je člověk" a snažit se tím šokovat. Leč nestalo se a karty naštěstí zůstaly rozdány stejně. Když ale nemůžete překvapovat tím, kdo je kdo, začala druhá série překvapovat tím, kdy je kdy. Mindfuck se tedy nyní dostavuje na bázi prolínání různých časových linek a musím říct, že je to opět na hraně mezi geniálností scénáře a uplné frašky. Na této hraně se Westworldu daří balancovat celkem dobře. Problém ale přichází uplně někde jinde. Druhá serie nemá dostatečně silnou munici aby utáhla 10 hodinových epizod. Z celé stopáže se hlavní dějové lince věnuje necelá polovina, zbytek je bohužel doplněn vedlejšími příběhy, které jsou pro hlavní děj nepodstatné, řada z nich je i velmi nudná a pouze tak natahují celou sérii. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu tvůrce, že díky vysoce nastavené laťce nebylo jednoduché točit druhou řadu tak, aby si divák sedl na prdel. Už v první sérii jsme viděli nespočet prolínání časových úseků a byť z toho byl člověk kolikrát dost zmatený, v rámci jedné nebo další epizody pochopil, jak to bylo myšleno. Ve druhé sérii už je těch skoků bohužel moc a já mám na čele o jednu dlouhou vrásku více nad neustálým brumláním "hergot jaktože není mrtvý, jaktože poslouchá, jaktože jí to nezraní, jaktože.....". Asi dobře otevřené na 3.sérii, to je asi největší pozitivum prostřední série..............................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě několikrát zazní skladba „Rotten Apple“ od kapely Alice In Chains. (Epistemolog)
  • Navzdory faktu, že se pan Ford (Anthony Hopkins) objeví v závěrečné scéně, kde hraje na klavír, není v závěrečných titulcích uveden. (Epistemolog)
  • Jméno postavy Musashi (Hiroyuki Sanada) je inspirováno slavným japonským šermířem Miyamoto Musashim ze 17. století. Skutečný Musashi je kulturní japonskou ikonou a byl mnohokrát vylíčen v televizi a samurajských filmech. (Epistemolog)

Reklama

Reklama