Reklama

Reklama

Westworld - The New World

(série)
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2020, 8 h 3 min (Minutáž: 58–68 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Aaron Paul, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Lena Waithe, Katy O'Brian, Tessa Thompson, John Gallagher Jr., Tommy Flanagan (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (80)

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už třetí série a Westworld mám pořád v oblibě. Osobně si myslím, že taková změna prostředí už seriálu prospěla, koneckonců na divokém západě po druhé sérii asi ani nebylo co nového objevovat. Místní verze budoucnosti nevypadá nijak přehnaně, ale přesto si s ní tvůrci v několika ohledech dostatečně pohráli (především asi v drogové oblasti). Dokonce můžu s překvapením říct, že postavy, které mě v předchozí sérii už začínaly štvát, jsem si tady znovu oblíbil a to možná ještě víc, než v první sérii (např. Dolores). Děj si dokázal udržet mou pozornost od začátku do konce, což je oproti druhé sérii, kdy jsem už v jejím prostředku skoro usínal (byť to její finále v mých očích částečně napravilo), taky zlepšení. Co je tu naopak stejně kvalitní jako dřív je hudba, Ramin se zkrátka zpátky prostě nedrží. Podtrženo sečteno, děj mě dál baví, mnoha postavám dál fandím, soundtrack dál pečlivě studuji a vůbec tedy nejsem proti myšlence, že Westworld má dosáhnout až šesté série. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holt Jonathan není Christopher. Ve třetí sérii mi už úplně připadá, že "malej Nolan" vytahuje zvraty jak kouzelník králíky z klobouku, pořád je něco nového a tváří se to jako zápletka, o které bychom přeci měli již dávno vědět a my si toho přitom nejsme vědomi. Nechápu to a ztrácím se v tom, přísahám, že se budu snažit poctivě přečíst vše, co o třetí řadě najdu a kdybych našel text, který mi tenhle nelogický mišmaš vysvětlí, možná pak změním hodnocení. ()

Reklama

LND 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možné spoilery: Naprosto souhlasím s názorem, že největším problémem seriálu jsou nároky diváků. Musíme si uvědomit, že takovou nálož, jakou jsme dostali v závěru první série, už nedostaneme. Zvrat takového typu zkrátka z principu nejde zopakovat. Čím by ještě kdo chtěl vyrážet dech? Tak třeba kdyby se na konci ukázalo, že celý svět je virtuální realita… to by bylo vážně stupidní, tohle je Westworld sakra, ne nějaká laciná „televizní šou“, pak by zase všichni říkali, že je to klišé. Já jsem rád, že tvůrcům stále nedochází nápady. Herci to skvěle táhnou, k tomu vynikající hudba a příběh, ve kterém skutečně nevíme, co čekat. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávam 4* ale priznám sa, že sa mi to páčilo prinajmenšom rovnako ako druhá séria. Oproti nej sa štylizácia seriálu pozmenila a nadobudla výrazne cyberpunkové rysy, čo sa prejavilo okrem iného aj na (opäť) skvelom soundtracku od R. Djawadiho. Príbeh ako taký je však výrazne zoštíhlený, na jednej strane priamočiarejší a ľahšie pochopiteľný čím ide divákovi vstriec, na druhej strane však postráda akúsi auru myšlienkovej dômyselnosti a komplexnosti ako tomu bolo v predošlých dvoch, ale najmä v prvej sérii. Napriek tomu, stále baví a Aaron Paul zapadol dokonale. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je jasné, že HBO teď vnímá Westworld jako svojí nejsilnější značku. Do seriálu jsou narvané nemalé peníze a jde to vidět. Také je zcela jasné, že zpětná vazba na druhou sérii byla velmi smíšená a HBO muselo být jasné, že stávající dějová linka to nebyla na více sérií schopná utáhnout. Třetí série je tedy jiná a to naprosto. Dokonce si troufnu říct, že je to v podstatě úplně jiný seriál, který pouze čerpá ze stávajících charakterů, ale naprosto změnil děj, žánr, prostředí. Prostě zcela nová show. Nechť každý posoudí tuto změnu sám, ale já jsem byl celkem pozitivně překvapen. Nejedná se už o chytrou sci-fi, nýbrž o akční epickou jízdu, ale možná je to právě to, co potřebovalo seriál nakopnout. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Maeve (Thandie Newton) ovládne drona, můžeme při útěku vidět, že ochranka má české CZ Scoprion EVO3. (UncleMorty)
  • Epizoda obsahuje dvě mezititulkovové scény. (DJMaroko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama