Reklama

Reklama

Satisfakce 1720

  • Česko Tordenskjold a Kold (festivalový název) (více)
Trailer

Dánský kontradmirál Peter Wessel Tordenskjold je hrdinou Velké severní války. Ta začala v roce 1700, trvala přes dvacet let, skončila porážkou Švédska a podpisem Nystadského míru. Slavný vojevůdce, kterému ještě nebylo ani třicet let, tím ztratil smysl svého dosavadního života a nový zatím nenalezl. Není se až tak co divit, protože jej marně hledá hlavně pod sukněmi dívek a na dnech džbánků, lahví a sklenic. To, že je tento pohledný muž slavným válečným hrdinou, mu cestu do cizích postelí i k alkoholu hodně usnadňuje. 
Jeho jediným a věrným průvodcem ve slavných bitvách i teď, v nudném míru, je jeho sluha Kold. Ten se na Tordenskjoldovo trápení nemůže dívat a přesvědčí jej, že je pomalu čas opustit přístav, najít si dobrou ženu a usadit se. Tordenskjold a Kold tedy vyrážejí na cestu po Dánsku a severním Německu, která se ale rychle změní na zběsilou jízdu plnou divokých večírků, vášnivých nocí, rvaček, útěků a kocovin. Válečný hrdina, který se svým životním stylem podobá dnešním rockovým hvězdám, má ale před sebou poslední souboj, jehož konec je dodnes opředen mnoha legendami, mýty i konspiracemi. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Krutý byl čas kdy admirálové a námořníci museli zůstávat na suchu v docích. A je jedno, zda šlo o Angličany, Dány, Holanďany, Švédy... Doba míru byla paradoxně pro námořníky horší než nějaká ta válka ve které mohl být člověk zabit či doživotně zmrzačen. Námořnické řemeslo bylo navíc velmi specifické a tak v míru bylo málo možností uplatnění pro všechny ty kapitány, důstojníky i řadové námořníky. Důstojníkům se dokonce mimo války snižovaly automaticky hodnosti a žold. Lecos jsem četl o britském námořnictvu 18. a 19. století a o admirálu Horatio Nelsonovi a tak dobře vím jak bolestivé bylo pro námořnictvo dlouhé zahálení a jak dychtivě očekávalo další válku s tou či onou zemí... O kontraadmirálu Tordenskjoldovi jsem nic nevěděl a tak nedokážu posoudit věrnost tohoto filmu. Co ale mohu ocenit a opravdu jsem si to užíval byla výprava. To bylo něco skvostného! Sice mi to modernější zpracování a zejména hudební doprovod v podobě rocku místy úplně nesedlo, i tak ale musím velmi vysoce hodnotit. Herci byli sympatičtí, charismatičtí a potěšila i účast našich! Stejně tak některé scény byly točeny u nás a milovníci empíru jistě ve filmovém zámku Gottorp poznali náš zámek Kačina. Film se mi moc líbil i závěrečný netradiční souboj. Byla to úžasná doba, doba kdy protivník neměl potřebu dehonestovat poraženého, ale udělal vše pro to aby jeho jméno nebylo pošpiněno. Dávám za 4 korbely s podobiznou kontradmirála Tordenskjolda. * * * * ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film byl natočen bez nějakého zbytečného démonizování hrdiny Trodenskjolda.To co ho potkalo na souši bylo pro něj horší než porážka v boji.Finální záběr kdy se rozhoduje jak to zaonačit aby pro dějiny zůstal hrdinou a ne obyčejným opilcem to fakt vymysleli! Herci si evidentně svoje role užívali.Já jsem se náramně pobavila ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Historické komediální drama s krásnou výpravou a kostýmy. Duševně prázdný a dobách míru ztracený dánský admirál Tordenskjold na naléhání sluhy a přítele Kolda vyráží z Kodaně do Hanoveru vstříc novému a klidnému životu v manželském přístavu. Jejich cestu naposledy provázejí večírky, ženy, sex a chlast a řada úsměvných situací. Daleko zajímavější než odlehčující paralely s turné rockového idolu, je Torstenskjoldova cesta k sobě a vývoj jeho vztahu s Koldem. Možná i proto mě film daleko více vtáhl v poslední čtvrthodině, kde režisér Genz dává psychologickým linkám více prostoru a admirálova cesta míří do finále. Plusem filmu je určitě poměrně věrné zasazení do historického kontextu, mínusem pro mě leckdy prvoplánový humor. Na pomezí tří a čtyř hvězdiček. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Mohol by to byť zaujímavý príbeh o Peter Wessel Tordenskjoldovi. Problémom je hlavne scenár, ktorý je nevyrovnaný a obsahuje niekoľko zbytočných elementov. A ešte je tu hudba, ktorá je síce dobrá, avšak pre niektoré scény sa podľa mňa nehodí. Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kontraadmirál Trodenskjold mohl být, po komediální stránce, daleko lépe využit. Stačí si vzpomenout na seriál Červený trpaslík, kde scének s domnělým kontraadmirálem Rimmerem bylo hned několik a to přitom žádný kontraadmirál vlastně ani nebyl. Říkám to proto, že námět na první pohled vypadá fakt parádně a pokud jste nezaujatý divák, tak si říkáte, že byste se mohli docela nasmát. Opak je ale pravdou. Dánové to pojali vážnějc, než se vůbec sluší a patří. Celý film se totiž nudíte v takovém stádiu, že jste až otrávení. Závěr ale dokazuje, že tvůrci jsou z Dánska, takže se pořádně namažte a připravte se na tragédii. Ta Skandinávcům prostě jde daleko více, jak komedie. Tento film je silným důkazem. O to větší škoda, že se takový film celý točil u nás, protože kulisy vysloveně nemají chybu. Problémem je scénář, který z Tordenskjolda měl udělat vtipnout a zábavnou postavičku a přitom z něj udělal úlisného chcípáka, kterej chlastá, šuká a neřekne u toho nic, co by mohlo mít alespoň šestákovou hodnotu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení kompletně probíhalo v České republice a to na lokacích v Praze, Kroměříži, Jaroměři, Rájci – Jestřebí, Ploskovicích, Roudnici nad Labem nebo na Konopišti. Poslední klapka padla 18. listopadu 2014. (Tristan Rafael)
  • Film vznikl v produkci dánské společnosti Nimbus Film a za podpory Dánského filmového institutu, Norského filmového institutu, Švédského filmového institutu, Fondu kinematografie České republiky, Nordic Film & TV Fund a Eurimages. Koproducenty jsou pak Hummel & Nimbus z Norska, Anagram Film ze Švédska a česká společnost Sirena Film. (Zdroj sirenafilm.com) (Tristan Rafael)

Reklama

Reklama