Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tak já ti úplně nevím. Tak slibná první hodinka a tak silný námět. Z toho se mi měla pořádně zamotat šiška! Někdy i víc, než hlavním aktérům, dělající berany - berany. Jenže ona motanice nebyla vůbec tak motající se, protože to bylo jednoduše v druhé půly zpaskvilované. Willík je tam jen do počtu a neukazuje nic super. Hudba je fajn a vyniká,ale až v závěrečných titulích. Kamera a střih normálka. Tak proč hodnotím 70 %??No za ten příběh....ten je sakra výjimečný... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Peter Landesman mi zas hovori uplne hovno. A ako namet na film je to hodne slabe, to uz sa pomaly mozu tocit filmy aj o vyvoji antibiotik a o predpisovani liekov - generika. Will Kovac /Nepritel Statu, I am Legend/ cosi potiahne, a videl a som aj Adewale Akinuoye - Agbaje /Agent bez Minulosti/. Tempo je nudne, strhujucejsieho momentu ani jedneho a 123 minut je prilis. 25 % ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, nezaujímavo sfilmovaní. Will Smith je opäť raz vynikajúci a celému príbehu pomáha aj hudba od Jamesa Newton Howarda. No čo ho ubíja je dlžka. Prvá polka mi prišla dosť nemastná neslaná a až v závere sa to pohlo dopredu a začalo sa konečne niečo diať. Škoda, keby sme preskočili pár kapitol s nudného začiatku mohlo to byť lepšie. Obľúbený soundtrack: Concussion. 65% - 3* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neoficiální dovolená, sportovní svátek. Miliony Američanů se tísní u televizí, otevírají plechovky s pivem, žerou chipsy, hltají reklamy a sledují Superbowl. Událost, která nemá konkurenci. A pak se někdy někde stane, že hráči skončí trénink, poděkuje trenérovi a vytáhne bouchačku. A prásk. Svou partnerku zabil už předtím doma. Něco se muselo pokazit. Jenže tohle je realita. Na život si sáhlo v posledních letech mnohem víc profesionálních hráčů amerického fotbalu. Vyšetřovatelé se pokoušeli donutit lékaře, aby prověřili činnost mozku obětí. Až doktor kdesi z Nigérie dokáže, že existuje spojitost zranění ze sportu s chronickou traumatickou encefalopatií (CTE), tedy degenerativním poškozením mozku. Prostě těch úderů na hlavu je sakra hodně. Kluby posílily bezpečí hráčů, počty otřesů mozku klesly, ale trvalo to řadu let, kdy našemu milému imigrantovi s tváří Willa Smithe kdekdo vyhrožoval (vždyť je to přeci domácí sportovní klenot). Jeho smutné oči jsou tak ještě smutnější. Místy docela ploché dialogy, poměrně rozvláčné tempo, přilepená romance trčí jako holá zbytečnost a ani režie nepřesvědčí. Ve výsledku drama, na které si za pár let málokdo vzpomene. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dráma zo súdka Insider alebo Dark Waters (a ďalších), kde bojuje, trochu nadnesene, jeden proti všetkým a my aj z reality vieme, že má pravdu. Tento prípad ma prekvapil, pretože by som očakával, že NFL skrátka zavedie lepšie helmy a bude všetko v poriadku. Lenže ich ego im to nedovolilo, čo málokedy končí dobre. Landesman neostáva iba pri suchom životopise, tematizuje identitu Američanov a v podstate ju obracia naruby, keď musí zmenu k lepšiemu v krajine zabezpečiť muž z Afriky. Zároveň sa film drží myšlienky "mŕtvi hovoria namiesto živých" a pre ďalšie dôkazy sa musí proste čakať iba na ďalšiu mŕtvolu. Netreba dodávať, že mnohí tu menovaní by mali sedieť v base. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj Game Brain či Commotion. (MikaelSVK)
  • Film je založen na článku časopisu GQ vydaném v roce 2009. (Dio_Padre)
  • Filmování probíhalo v Pittsburghu ve státě Pensylvánie. (Dio_Padre)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama