Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (198)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Sice čitelné a člověk tak nějak čeká jak se to vyvrbí, přesto velice koukatelné. Člověk ani neví jak moc je to vyhrocené, nebo změkčené aby to šlo na ruku společnosti hltající american football. Co si budeme povídat.. money talks, je to tak skoro ve všech sférách lidského života, což je smutné a sport se stal jednou z největších děr a vodotrysků peněz zároveň. Je to škoda... ale novodobí gladiátoři ( z pohledu konzumenta sledující souboj svého oblíbeného týmu at už v hokeji, fotbale, rugby, basketu atd) jsou šíleně přeplacení... jak je vidno v tomto filmu, ani peníze nakonec nepřináší kýžené štěstí na starobní důchod do klidem naplněného houpacího křesla... zajímavé pokoukání a Will Smith podává opět velice zajímavý výkon, on tuhle tu vážnou notu prostě docela umí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi priemerny a sterilny film, ktory pojednava o nejakom dôlezitom probleme. Aj ked cela ta zapletka o CTE mi tu pripadala nejak naviac a film sa viac sustredil na samotneho Benneta Omalu a jeho sukromny zivot, co teda nebolo ani trochu zaujimave. No a popri otravnom zblizovani s jeho milou pomalicky zistil vec, ktoru vsetci kompetentni uz davno vedeli. To je šok. Dalsia velka korporacia srala na jednotlivcov a zaujimal ju len vlastny prospech. Keby sa film namiesto nudneho zivota Benneta Omalu radsej do hlbky venoval tomu jak to v tej korporacii fungovalo, jak to tajili a jak sa to zmenilo jej fungovanie po odhaleni, tak by z toho mohol byt strhujuci film. Namiesto toho tu mame nudnu rozpravku o chrabrom africanovi, ktory poukazal na dôlezity problem. Nuda. No a Will Smith si teda nezasluzil ani len oscarovu nominaciu. Zaco ju chcel? Za to, ze sa naucil africky prizvuk z ktoreho niekolkokrat behom filmu vypadol a k tomu cely cas smutne pozeral do blba? Uplne ho na ploche par minut zatienil David Morse v ulohe zmagoreneho hraca. Tomu by som aspon nominaciu za vedlajsiu ulohu doprial stokrat radsej. Ale to by bol dalsi beloch naviac bielovlasý s nominaciou a to by uz Will Smith asi neprezil. 5/10. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

První doletěli na Měsíc, vyslali zprávu pro inteligentní mimozemský život za hranici sluneční soustavy, vymysleli internet a především online porno! Přesto jim musí Afričan sdělit hrůznou novinku, že pokud se banda steroidy vyžraných fotbalistů, kteří hrají vším jenom ne nohama, sráží od dětství hlavami v parodii na rugby, zřejmě z nich na stará kolena nebudou jaderní fyzici, ale vymleté trosky s hemenexem místo mozku. Nečekané zjištění, které otřáslo všemi gauči v Americe! Celý film je o zdlouhavém (ne)souboji malého člověka s velkou korporací a bohužel to není zrovna ten ojedinělý zábavný kousek tohoto žánru, čili nuda. Zdá se tedy, že se film natočil pouze proto, kdyby náhodou někomu ta informace před pár lety unikla. Tři hvězdy jdou výhradně hlavní postavě za ochotu jít proti zdi, ne tvůrcům za natočení té chůze. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ministerstvo zdravotnictví varuje: Hraní fotbalu vážně škodí zdraví." Tak to pozor, tady končí legrace. To by pak někdo mohl klidně tvrdit, že třeba kouření škodí zdraví. Já tedy nemám lékařskou kvalifikaci z Nigerijské university, atestaci z Kolumbijské univerzity, magisterské tituly z veřejného zdraví ani epidemiologie, certifikaci pro forenzní, klinickou ani anatomickou patologii, neuropatologii a vlastně ani nejsem černoch, ale přesto si dovolím odborně souhlasit s kolegou doktorem Bennetem Omalu, že neustálé údery do hlavy by teoreticky mohly mít nějaký drobný vliv na zdraví amerického fotbalisty. No to je ale tak šokující novinka, že na víc se tento snímek nezmohl. To je škoda, protože doktorovy rozhovory s mrtvolami mě celkem bavily a představení NFL jako největšího odborníka na neurologii mě upřímně rozesmálo. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Drama, které je velmi těžké nějak zhodnotit, protože v něm není nic vysloveně špatně, ale nikterak zvlášť zajímavé vlastně taky není. Nejvíc mu chybí asi režijní odvaha, protože Landesman jede po celou dobu na jistotu a nepředvede jedinou zapamatovatelnou scénu ani moment, který by s divákem nějak emočně zahýbal. Od začátku je vesměs jasné, jakým směrem se film bude ubírat, proto nikterak jeho vývoj nepřekvapí, ačkoli téma je hodně zajímavé. Z celého snímku získá divák pocit, že jde o jakýsi akademický kalkul, který by rád bojoval o nějaké to ocenění, proto se bojí experimentů nebo vypjatějších a trochu drsněji natočených scén. Smith v hlavní roli je každopádně velmi dobrý a hraje tu něco trochu jiného, než jsme u něj povětšinou zvyklí, stejně tak je dobrý i Alec Baldwin a solidní je i Gugu Mbatha-Raw. Čtyři hvězdičky si film zaslouží, protože má svižné tempo, poměrně odsýpá, řeší atraktivní téma, o němž se moc nemluví a disponuje slušnou atmosférou a výbornou hudbou. Škoda, že si po celou dobu divák může jen odškrtávat povinné žánrové položky a nic moc ho nepřekvapí. Výsledkem je tedy řemeslně slušná, avšak zoufale nevýrazná žánrovka, která doplácí na minimum invence a absenci tvůrčí odvahy. 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)
  • Filmování probíhalo v Pittsburghu ve státě Pensylvánie. (Dio_Padre)
  • V součastné době je v NFL hráč, který inkasoval extrémně tvrdý úder na hlavu, podroben vyšetření a pokud jsou u něj shledány příznaky otřesu mozku, není mu povoleno pokračovat v utkání. (Patriot.X)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama