Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (601)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Haprující mix dvou naprosto neslučitelných přístupů; chladně procedurálního s greengrassovskou patinou a zaujatě „odborářsky“ černobílého co se charakterů týče. Jsou zde jen dva typy postav; správní praví tvrdě makající chlapi/předáci od rodin, co jedinou špínou na jejich charakteru je kolomaz (nutno však uznat, že duo Wahlberg/Russell tuto polohu zvládá se ctí) a zlotřile zlounský kravaťácký management, co nic neumí a ničemu nerozumí, vrhající krhavé pohledy, počítající každý cent a mnoucí si ruce nad špinavou pracující lůzou. Díky této polarizaci to nachází snadná nerealistická řešení „kdo za to může“, čímž se ostudně otupuje ona procedurální linie, která je jinak sama o sobě podána výtečně i uvěřitelně a je nejsilnější devizou filmu. Závěrečná katastrofická (nikoli katastrofální) třetina je sice patřičně působivá i řádně explozivní, ale tak zběsile stříhána, kdy jeden střih následuje druhý ještě než ten první skončil, že to vší tou (pravděpodobně záměrnou) nepřehledností diváka div že neotupí. Celkově spíše zklamání, z tak nosné události jakou katastrofa na Deepwateru byla, šlo rozhodně vytřískat více než jen solidní počin nejistě rozkročený na pomezí dvou žánrů. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pracující třída ještě nikdy nebyla tak břitká a sympatická jako v podání Marka Wahlberga a Kurta Russella, skoro mě až mrzí, že závěrečná fotky odulých texaských rednecks tuhle iluzi zboří. Marxistické žertíky stranou - Berg se nadechl k životnímu výkonu, když zejména první polovina svojí hladkou flow dialogů, střihu a ručního snímání neuvěřitelně odsejpá. Následné ohnivé inferno už se ve freetické kadenci střihů a detailů nese ve znamení dezorientace (tohle by se u Paula Greengrasse nikdy nemohlo stát), ale pořád je to dostatečně výhřevná podívaná, aby si člověk užil i závěrečné zhroucení obyčejného člověka (po kapitánu Philipsovi zjevně nová povinná figura civilních katastrofáčů). DH je óda na common sense prostých lidí i strhující spektákl, kde Mark krotí dinosaury z hlubin a Kurt tučné vyvřeliny z British Petrol. Za mě dobrá, čistá zábava s jasnými limity. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Podobné katastofy s globálnym negatívnim dopadom na prírodu sa budú opakovať do doby, kým zdravý rozum nezvíťazí nad chamtivosťou. Niekoľko zaújimavostí: Firma BP, ktorá bola za udalosti zodpovedná: Ušetrené financie nedodržaním protokolov: 125 tisíc dolárov. Škody na ľuďských životoch: 11. Finančné škody firmy: Súdne: 42 miliárd dolárov na odškodných, pokuta 18 miliárd dolárov vystavená USA + zákaz nových obchodných kontraktov s USA. Prírodné škody: 780,000 m3 oleja v Mexickom zálive, milióny rýb, živočíchov a rastlín mŕtvych či otrávených. Následky: Z ropného otvoru dodnes uniká olej - nepodarilo sa ho úplne uzatvoriť. Ryby majú v okolí katastrofy 6x vyššiu úmrtnosť, než predtým. Čistenie oceánskeho povrchu ešte stále trvá. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Důstojně zpracování ropné katastrofy v USA. Mark Walhberg táhne snímek, co to jde. Do vypuknutí katastrofy nic zajímavého, dále už příjemná podívaná. Bohužel to americké klišé a kýč mě tady doslova odrovnal. Všude oheň, ale USA vlajka vlaje dále, ono nestačí, že nám jí ukáží na přilbách, ale tohle byl vrchol. Amíci jsou hrdý národ, ale nemusí to ukazovat pořád .. 6/10 = 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O katastrofe, ktorá zmenila a zmarila životy mnohých ľudí a zničila všetko okolo seba na mnoho rokov. Tak to dopadne, keď sú na prvom mieste peniaze a zabúda sa na to, na čo by sa zabúdať rozhodne nemalo, pretože raz sa nám to vráti, aj s úrokami. To je isté akože zajtra vyjde slnko... Ku filmovému spracovaniu nemám väčšie výhrady, samotná katastrofa bola bombastická a okázalá, len miestami trocha neprehľadná, ale to nie je veľká chyba. Zo začiatku mi ešte trocha vadili tie technické rečičky, celkovo však veľká spokojnosť. 80/100 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Kate Hudson zverejnila na Instagrame fotografiu s jej nevlastným otcom, Kurtom Russellom, s príspevkom, že sa jedná o prvý film, na ktorom budú spoločne pracovať. (figliar)
  • Posledný deň natáčania bol 8.7.2015. (mivr)
  • Producenti filmu kontaktovali Marka Wahlberga s požiadavkou, že hlavnú rolu bude predstavovať mužská dvojica, konkrétne jeden mladší a jeden starší herec. Wahlberg preto začal kontaktovať niektorých starších hercov, ktorých pozná, napríklad jedným z nich bol aj Jack Nicholson. Avšak na jeho prekvapenie, producenti chceli, aby Wahlberg bol ten starší z dvojice a jeho hereckým kolegom sa stal Dylan O'Brien. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama