Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film se v podstatě odehrává v duchu seriálu. Jasně, že nejvíc zaujme nádherná krajina. Také jednotlivé zvláštní figury zaujmou a leckdy pobaví ženské drby či problémy, které postavy řeší. Na druhé straně herci text odříkávají téměř bez emocí jako stroje a trochu mi chybí právě herecké projevy jako takové. Jako by si každý prostě odehrál to své a o víc se nestaral. Celý film, stejně jako jednotlivé epizody, mi tak místy přijde trochu plytký a bez záživnosti. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už asi v první čvtrthodince jsem napočítal nejmíň pět deliktů, kterých se s klidem a bohorovným přehledem dopouštějí soudruzi od policejního tělesa: opilství, řízení vozidla pod vlivem návykové látky, domácí násilí, smilstvo, přijímání úplatků - tak to je vždy, když se nám snaží vykreslit fízly jako "taky lidi". Až do poloviny vydržel tenhle dojem, že vlastně největší zločinci v Kašperských horách a okolí jsou jednoznačně policajti (že by náhoda?) V druhé půlce se už snažili tam nastrkat i nějaké poklesky obyčejných lidí, aby se existence těchto vyžírků přece jen nějak zargumentovala. Ale to už mě tolik nebavilo. ()

Reklama

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem posledního filmu režiséra a scénáristy Jaroslava Soukupa ( krom chybného dojmu, že jde o samostatně stojící dílo) je fakt, že čítá dvě kvalitativně dost odlišné poloviny. Přičemž právě ta první – a z hlediska prvního dojmu nejdůležitější - je divácky dost obtížně vstřebatelná. Sálá z ní totiž typická tuzemská televizní ( pilot vznikal v produkci televize Nova ) sterilita. ...více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/09/policie-modrava-r-jaroslav-soukup-cr.html ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Dobře, možná se to vhledem k mému hodnocení nebude tak úplně zdát, ale vážně mě mrzí, že z tohohle televizního filmu nakonec nevznikl seriál (jak totiž původně měl). Více než kde jinde je totiž cítit doslova na každém kroku, že všechny tyhle spletité vztahy a otázky nelze vyřešit za 66 minut, ale minimálně za "několikrát 66 minut". Vážně mě mrzí, že Nova nakonec od tohohle projektu z důvodu vysoké ceny upustila, protože po dlouhé době tu mohl vzniknout kriminální seriál v příjemném prostředí, se sympatickou hrdinkou a co je na kriminálky posledních let neobvyklé, krom hlavního případu (vražda) se řeší i několik dalších věcí (třeba se hledá otec). ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překrásná šumavská krajina orámovala uvěřitelný a inteligentní příběh z nevelkého policejního oddělení. I díky parádnímu obsazení působí opravdově. Hlavně mě zaujala Soňa Norisová a pánové Helšus, Palusga a Rous. Potěšil i pan Satoranský. Policie Modrava je civilní kriminálka, která mě zaujala už při premiéře a stejně tak i při včerejší repríze. Hudební doprovod je průměrný a nijak výrazný. Neurazí ani nenadchne. Jsem zvědav na navazující díly (seriál). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)

Reklama

Reklama