Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film se v podstatě odehrává v duchu seriálu. Jasně, že nejvíc zaujme nádherná krajina. Také jednotlivé zvláštní figury zaujmou a leckdy pobaví ženské drby či problémy, které postavy řeší. Na druhé straně herci text odříkávají téměř bez emocí jako stroje a trochu mi chybí právě herecké projevy jako takové. Jako by si každý prostě odehrál to své a o víc se nestaral. Celý film, stejně jako jednotlivé epizody, mi tak místy přijde trochu plytký a bez záživnosti. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože šumavský seriál Policie Modrava jde s přibývajícími sériemi už dost mimo dráhu mého dávného zalíbení, samotný začátek ještě před klapkou oficiálního seriálu mi na televizní poměry přišel hodně slušný a byl také jednou z mála možností zahlédnout v televizním a filmovém světě tu naši milovanou Šumavu. ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překrásná šumavská krajina orámovala uvěřitelný a inteligentní příběh z nevelkého policejního oddělení. I díky parádnímu obsazení působí opravdově. Hlavně mě zaujala Soňa Norisová a pánové Helšus, Palusga a Rous. Potěšil i pan Satoranský. Policie Modrava je civilní kriminálka, která mě zaujala už při premiéře a stejně tak i při včerejší repríze. Hudební doprovod je průměrný a nijak výrazný. Neurazí ani nenadchne. Jsem zvědav na navazující díly (seriál). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ségry Norisovy jsou kočky, ale jak se mi dříve více líbila Zuzana, tak teď je to Soňa. Na ní se nějak neprojevuje stárnutí. Zuzka v Rebelech a dnes, to je halt rozdíl. Soňa ve Václavovi a dnes to je pořád stejná liga... Eh ale hodnoťme seroš. Seriálu škodí především četnost seriálů z policejních prostředí. Když už se i dopolední divák přesytil v šech těch námořních, podvodních, leteckých, armádních a já nevím jakých ještě vyšetřovacích služeb.. vrhla se naše tvorba na seroše z ryze domácího prostředí. Jenže i zločiny v Hostivaři a jinde asi už nejsou to pravé a tak zde evidentně padl nápad spojit přírodu, jistou odlehlost a svéráznost místních lidiček na Šumavě s krimi serošem. Zatím jsem z toho trochu rozpačitý. Na koho jsem alergický je pan TUC Tomsa, takže mám obavy, že i přes hezkou přírodu a Soňu mi tam bude křenit tahle sušenka... Zatím za tři policejní placky. * * * ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se na nový seriál, protože české "kriminálky" a "policie" mě bavily. Nesledoval jsem dění, čili jsem netušil, že se jedná o film. Škoda, protože takto bylo několik případů vměstnáno do jednoho "dílu", takže výsledek byl trošku rozpačitý. Musím přiznat, že mě překvapilo i jméno režiséra, ztvárnění filmu bylo spíše jako do někoho mladšího, nováčtějšího. Hezké prostředí, celkem slušný příběh a postavy, ale příliš seriálové zpracování. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno