Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

Marquis 

všechny recenze uživatele

Za komunistů byly jeřábnice a teď EU tlačí směrnice o nutnosti zaměstnávat ženy v středním a vyšším managementu atp. Vyložená objednávka a budeme se s podobnýma tajně emancipovanýma filmama setkávat častěji. Jde o to lidem vsugerovat přes telku novou realitu. Jak potom může dopadnout samotný film, když kvalita je až druhořadým úkolem. Soukup ale jistě zadání splnil, a tak má splněno. Uvidíme jestli v tom míní pokračovat- víc peněz, kšeftů, anebo dostane ještě svůj talent šanci uplatnit. Má na to a je zase čas než zestárne natočit pořádnej biják. No doba mu moc nepřeje. Tohle klidně vynechte. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ségry Norisovy jsou kočky, ale jak se mi dříve více líbila Zuzana, tak teď je to Soňa. Na ní se nějak neprojevuje stárnutí. Zuzka v Rebelech a dnes, to je halt rozdíl. Soňa ve Václavovi a dnes to je pořád stejná liga... Eh ale hodnoťme seroš. Seriálu škodí především četnost seriálů z policejních prostředí. Když už se i dopolední divák přesytil v šech těch námořních, podvodních, leteckých, armádních a já nevím jakých ještě vyšetřovacích služeb.. vrhla se naše tvorba na seroše z ryze domácího prostředí. Jenže i zločiny v Hostivaři a jinde asi už nejsou to pravé a tak zde evidentně padl nápad spojit přírodu, jistou odlehlost a svéráznost místních lidiček na Šumavě s krimi serošem. Zatím jsem z toho trochu rozpačitý. Na koho jsem alergický je pan TUC Tomsa, takže mám obavy, že i přes hezkou přírodu a Soňu mi tam bude křenit tahle sušenka... Zatím za tři policejní placky. * * * ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Dobře, možná se to vhledem k mému hodnocení nebude tak úplně zdát, ale vážně mě mrzí, že z tohohle televizního filmu nakonec nevznikl seriál (jak totiž původně měl). Více než kde jinde je totiž cítit doslova na každém kroku, že všechny tyhle spletité vztahy a otázky nelze vyřešit za 66 minut, ale minimálně za "několikrát 66 minut". Vážně mě mrzí, že Nova nakonec od tohohle projektu z důvodu vysoké ceny upustila, protože po dlouhé době tu mohl vzniknout kriminální seriál v příjemném prostředí, se sympatickou hrdinkou a co je na kriminálky posledních let neobvyklé, krom hlavního případu (vražda) se řeší i několik dalších věcí (třeba se hledá otec). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Herci v podstatě neměli co hrát, protože jim nebyl dán na tak malém prostoru potřebný čas k vyjádření a vývoji, takže jejich postavy byly moc ploché a navíc se Nově podařilo udělat z lidí trvale žjijích na Šumavě burany a tupce, kteří mlatí své ženy a mluví sprostě. Lidé žijící na horách mají skutečně jinou povahu než lidé žijící třeba v Praze, ale tady mi to přišlo trpané. Série zločinů, které se tu řešili mi přišly až moc překombinované. Jako by se někdo snažil, co nejvíce událostí nacpat do krátkého času. Jelikož na Šumavu dlouhá léta jezdím, tak jsem se zaměřila na identifikovaní míst, kde se točilo a příběh mě přestal zajímat. Ty záběry na zachmuřené lesy mě potěšily a srdce při nich radostí zaplesalo, protože Šumavu miluju. Neškodilo by, kdyby se tvůrci pokusily natočit seriál a tohle byl jen pilot, bylo by to daleko zajímavější. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50% - Zase taková naše televizní „detektivka“. Spíš takový komorní příběh z šumavských hvozdů, kde k sobě mají lidi tak nějak blíž. Ale úplná hrůza to nebyla, dokoukat se to dalo. Nicméně napínavost byla někde kolem nulové hranice. Zajímalo by mě, jestli někdy dokáží čeští filmaři natočit zajímavou a napínavou detektivku, aby v tom nebyl nějaký pokus o trošku „specifický“ pohled. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)
  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)

Reklama

Reklama