Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (176)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Detektiv Filip Tomsa bez Favorita, vlhký sen Soňa Norisová, bodrý Láďa Mrkvička, uniformovaní policisté jak z nepodařeného sitcomu, počet vražd na kilometr čtvereční skoro jako v Midsomeru a překvapivé zjištění, že to, co v Krkonoších stačí pouze na čeledína, může být na Šumavě dost i na majora. Zkrátka ideální kriminální seriál k odebírání vzorků DNA, neboť jej celý prozíváte.. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pilotní a poslední díl s ukradeným náhrdelníkem. Stačilo. Špatenka. Není to chyba ani herců (rozkošná Soňa Norisová), ani exteriérů, ani zápletky jako takové, ale překombinovaného scénáře a hlavně pana režiséra. Zbytečně a hnusně nedodělané a trapné. Všichni se snaží být světoví ve vršení motivů, zápletek a postav na místě činu, přitom by stačilo frknout jeden jakýkoliv jednoduchý zločin a to ne nutně vraždu, ještě ke všemu na Šumavě. Kdyby si tak vzali příklad z české klasiky (Hříšní lidé...) a raději pořádně vybudovali atmosféru a psychologii postav. ()

Reklama

MyrnaAlec odpad!

všechny recenze uživatele

Zneužívat Šumavu pro natáčení takových hovadin je trestný čin ! Hnusná estetika, kdy všichni chodí oblečení jako z tržnice /žádný Luther/ personál na oddělení žere vlašák z papíru u PC... složitost případů nulová, postavičky místních tragické. Prostě seriál pro všechny, kdo oceňují staré normalizační kousky. Účast kvalitních herců - paní Medvecká - ach jo, hlas Laury Palmer prodává v sámošce v Srní ? Proč ??? ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V podstatě podepisuju honajzův komentář. Ano, 1. oddělení nebo Devadesátky jsou samozřejmě někde jinde, ale troufám si tvrdit, že mimo nich je Modrava v záplavě často až směšných pokusů o různé variace krimi žánru to nejlepší, co která televize od roku 1990 v oboru krimi vytvořila. Samozřejmě velké plus je za nádhernou šumavskou přírodu, ale i herecké obsazení je docela sympatické, postavy normální (tohle je případ, kdy ženská vedoucí funguje), případy nejsou nějak uměle komplikované a je to celé takové normální. Jestli by Šumava byla vylidněná? No, to se říká o Midsomeru taky. :) Je to tak 70 %, ale trochu nadhodnotím. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Ano vzniklo to na Nově ale to neznamená že se musí jednat o brak ale jak mnozí zdejší panáčci hodnotí Tv Novu a né seriál samotný který je fajn na nedělní večer, parta policistu vyšetřuje různé případy v krásném prostředí Šumavy a řeší své každodenní starosti a režisér Jaroslav Soukup se konečně vykašlal na dementní filmy typu Jak ukrást Dagmaru a natočil pohodový seriál při kterém nemám konečně chuť udělat s televize parašutistu. ()

Galerie (662)

Zajímavosti (72)

  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama