Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (535)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jen co jsem si přečetl obsah filmu, okamžitě jsem ho začal stahovat. A výsledek? Pecka. V některých pasážích si nejde nevzpomenout na Cohenova Diktátora, ale nebylo by to úplně fér, protože tento snímek je (a chce být) o dost vážnější. Na (z)Zemi, konkrétně v Berlíně roku 2014, se probudí Adolf Hitler, kterému nikdo nevěří, že je skutečný. Postupem času získává jako televizní hvězda, především díky svým řečnickým schopnostem a manipulaci s davem, obrovskou popularitu a sympatie lidí. Je jasné, na co film naráží, přesně takhle se totiž před cca osmdesáti lety dostal věrný posluchač Richarda Wagnera k moci. Mě tento kousek bavil od první do poslední minuty (i díky dokonalému herectví hlavního představitele a jeho narážkám na dnešní konzumní společnost či imigranty), nenašel jsem jedinou hluchou vteřinu a proto budu hodnotit vysoko (líbil se mi i krátký vtipný odkaz na Chaplina či Funése). I když příběh pojednává o největší bestii 20. století, v některých scénách se nejde zbavit dojmu, že Hitler byl svým způsobem gentleman... ()

Javert 

všechny recenze uživatele

V porovnání s knihou, kterou jsem dočetl den před projekcí filmu, je to slabota. Kde kniha naznačuje, hraje si s významy i naším (respektive německým) vnímáním minulosti a přítomnosti, je film příliš polopatický a snažící se zavděčit masám. Přílišnou doslovností je pak film připraven o satirickou sílu, kterou se může chlubit jeho knižní předloha. Taktéž herecké výkony jsou, až na čestné výjimky (několik hitlerovských výstupů), jalové. Hodnotit filmové dílo ve světle jeho předlohy není možná úplně fér, těžko říct. Každopádně můj dojem je i několik hodin po dokoukání takový, že je to ve své podstatě naprosto tuctový film, který kromě ústředního motivu - "znovuzrození" Adolfa Hitlera v současném Německu - nemá svého diváka čím zaujmout... ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|79%| Už je tady zas. Ale jo, povedlo se to. Kino jsem nakonec vynechal, ale nevadí, brzo vyšla dobrá kvalitka, tak šup do toho. Film se mi líbil po více stránkách. Opravdu zde nešlo jen o to, že se jedná o komedii. Bylo tu pár scén, kterým jsem se zasmál, hlavně scénka se psem. xDDD To jsem opravdu nemohl. Nebo hned zezačátku, kdy jde Hitler do čistírny. Jak hezky stál ve frontě s tou čepicí. Snímek měl ovšem ale i zajímavou myšlenku, chvílemi to bylo i děsivé. Našlo se tu pár jeho fanoušků, odpůrců atd. Nápad, že si všichni mysleli, že je to pouze dokonalý imitátor Hitlera a využívali ho do televize, byl skvělý. Samozřejmě by se tu dalo co vylepšovat, abych dal plný počet hvězd, přesto mě to bavilo. Herec, který ztvárnil Hitlera, to zahrál výborně. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Na ja, ea ist vída da.. Tedy na začátku to tak moc nevypadá, ptze ten xixht uplně neladí, navíc všichni víme, že Hitla byl ve skutečnosti nedomrlej prcek, přičemž Masucci by mohl slušně síťovat basketbal, ale jebat, jakmile totiž párkrát zaprská, je to tam. Dost mi vadila všudypřítomná vata, taková ta televizní trapná komika z Komisaře Rexe, kterou natahovali místa mezi Masucciho koncertem, ale nechá se to přežít, prostě si v těch mezičasech třeba trénujte němčinu. Nechce se mi příliš filozofovat o tom, jak moc povedená satira s ohledem na současnou německou politiku to byla, koneckonců to je jedno, všichni víme jak to je. Multikulti, rasismus, čmoudi, ekonomika, všechno je to v Evropě už tak spatlaný, že to stejně novej Hitla nevyřeší, navíc myslící většině je snad jasný, že strejda gelová patka dokázal strhnout davy řečněním, ale to z něj menšího psychopata nedělá. Dobrý rétor ještě nemusí být automaticky dobrý spasitel. Tohle asi soudnej člověk ví i bez nějakých skrytých poselství, takže případný sluníčkářský apel v podtextu s klidem přehlížím a hodnotím ryze zábavnou/komediální a hereckou stránku. A tam to nakonec dopadlo docela gut. S klidem doporučuji, páč kdo není srab, tak přizná, že rasistickým forkům se směje. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Na film jsem zašel víceméně náhodou s pouze slabým povědomím o knížce. Skvělě jsem se bavil! V poslední třetině teda film začal trochu ztrácet dech, ale konec byl epesní. Obzvlášť sem se bavil při parodii na scénu z Pádu Třetí Říše (Hitler se doslechl o ..blablabla). Film je skvěle natočenej a trefně popisuje dnešní dobu. Hlavní hrdina byl tak přesvědčivej, že sem se sám párkrát přistihnul, jak v kině svévolně hajluju. Ke konci filmu už hajlovalo celé kino a dokonce sem se po skončení připletl do skupinky radikálnějších diváků, se kterou jsme nabuzeni filmem vypálili v centru Prahy několik židovských obchodů. Film doporučuji! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Oproti predlohe je film oveľa jemnejší. Hitler počas celého filmu nezdraví zdvihnutím pravice a klasickým nacistickým pozdravom heil, pričom v knihe to bol jeho normálny pozdrav. Taktiež komentáre ku černochom a Arabom boli oveľa drsnejšie ako vo filme. (Jumar)
  • Scéna, v ktorej sa Sensenbrink dozvedá o pomalom krachu firmy je takmer zhodná s podobnou scénou z filmu Pád Tretej ríše (2004). Tá je veľmi populárna aj vďaka YouTube, kde sa na ňu robia titulkové paródie. (Hookiuko)

Reklama

Reklama