Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (535)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Turci jsou v Berlíně? Asi Osmanská říše změnila průběh války." Posunout mě o sedmdesát let v čase, tak bych byl asi taky trošku zmatený, ale rozhodně ne tolik, jako když Vůdce potkal Ronalda z Hitlerjugend. Nicméně nastal čas, kdy Evropská komise svými pomatenými rozhodnutími donutila své poddané přemýšlet o tom, že by silní vůdci zase mohli vést samostatné národy. A do Německa zrovna jeden takový odkudsi přistál, takže ho můžeme poslat do akce. Není to však akce nějak výjimečně komická, ale spíš nutí k zamyšlení nad tím, kolik dobra přinesli ti zbídačení uprchlíci se s svými mobilními aplikacemi do Evropy. Na humor však také došlo, protože mě tedy zastřelení psa, svlékání v čistírně či šaškování s elektrickým ohradníkem donutilo ke smíchu. A označit Německo za zemi, kterou vede trapná, smutná vrba Merkelová ve spolupráci s křesťanskými alkoholiky, to už chce skutečné koule a za ty dávám čtvrtou hvězdu. Jen mě trošku mrzí, že se Vůdce nesetkal s vyvolenými árijskými fotbalisty, protože jsem si jist, že by ho moc potěšil pohled na současné německé reprezentanty se jmény Jérôme Boateng, Jonas Hector, Shkodran Mustafi, Karim Bellarabi, Emre Can, İlkay Gündogan, Sami Khedira či Mesut Özil. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Na ja, ea ist vída da.. Tedy na začátku to tak moc nevypadá, ptze ten xixht uplně neladí, navíc všichni víme, že Hitla byl ve skutečnosti nedomrlej prcek, přičemž Masucci by mohl slušně síťovat basketbal, ale jebat, jakmile totiž párkrát zaprská, je to tam. Dost mi vadila všudypřítomná vata, taková ta televizní trapná komika z Komisaře Rexe, kterou natahovali místa mezi Masucciho koncertem, ale nechá se to přežít, prostě si v těch mezičasech třeba trénujte němčinu. Nechce se mi příliš filozofovat o tom, jak moc povedená satira s ohledem na současnou německou politiku to byla, koneckonců to je jedno, všichni víme jak to je. Multikulti, rasismus, čmoudi, ekonomika, všechno je to v Evropě už tak spatlaný, že to stejně novej Hitla nevyřeší, navíc myslící většině je snad jasný, že strejda gelová patka dokázal strhnout davy řečněním, ale to z něj menšího psychopata nedělá. Dobrý rétor ještě nemusí být automaticky dobrý spasitel. Tohle asi soudnej člověk ví i bez nějakých skrytých poselství, takže případný sluníčkářský apel v podtextu s klidem přehlížím a hodnotím ryze zábavnou/komediální a hereckou stránku. A tam to nakonec dopadlo docela gut. S klidem doporučuji, páč kdo není srab, tak přizná, že rasistickým forkům se směje. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Cože? Turci jsou v Berlíně? Tahle věta mi určitě utkvěla nejvíc. Němci nastavili zrcadlo minulosti v tak trošku netradičním rázu. A jde jim to opravdu velice dobře. Dělají si legraci nejen že sebe, ale i z dalších, aktuálních věcí. Kdo není suchar, ten se zasměje a kdo je, tomu se ten film asi stejně moc líbit nebude. Jsem tomu velmi rád, že patřím zatím k té první skupině. Jak nebudu, doufám, že to sám se sebou co nejrychleji skoncuju. S takovým volem bych rozhodně dlouho nevydržel. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatně to pracuje s Hitlerem, jako popkulturní postavou. Jeho hlášky jsou dost často opravdu vtipné. Jenže se to ubíralo směrem, který mi dějově nevyhovoval a to trajdání v televizi mě moc nebavilo. Navíc mi to přišlo hrozně amatérsky natočené. Největší selhání ale vidím v tom, že se pak Hitler na chvíli znelíbil lidu tím, že zastřelil psa. Každý kdo o vůdci něco ví, chápe, že ten zrovna psy miloval mnohem více než lidi. Když si představím, co by s tímhle tématem dokázal třeba Sacha Baron Cohen, tak nemohu jít výše. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Was ist das? Už je tady zas! Atraktivní námět přetavenej do určitě nadprůměrnýho filmu, ale dalo se to ještě víc rozbalit. Každopádně s tím čoklem to nemá chybu. Hej nigga, nigga! (nic pro Lacikeho) škoda, že tu podobných krutějších fórů nebylo víc. Taky mě pobavila ta zparodovaná scénka z Pádu třetí říše. Holt Áda se probudil do podivný doby, ale to neznamená, že by se nedokázal přizpůsobit. Hvězdičku u mě sráží ten konec a trocha toho povinného a podle mě zbytečného moralizování. Já vím, že Němci se furt vyrovnávají se svou minulostí a bla, bla, bla... ale už by to mohli hodit za hlavu. Tohle téma si o zparodování doslova říkalo a škoda, že se tvůrci báli jít aspoň trochu za hranu, ale jinak celkem podařená záležitost.65% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • V predlohe nik nepríde na to, že je to skutočný Hitler. (Jumar)
  • Úvodná scéna, v ktorej kamera ukazuje oblaky v perspektíve zhora nadol a pomaly prechádza do moderného Berlína, je priamym odkazom na nacistický propagandistický film Triumf vôle (1935) Leni Riefenstahlovej. (Arsenal83)

Reklama

Reklama