Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bleed For This vypráví neuvěřitelný skutečný příběh o jednom z nejinspirativnějších a nejpřekvapivějších návratů na výsluní v dějinách sportu. Miles Teller exceluje v roli Vinnyho Pazienzy, boxera z Providence přezdívaného "Pazmánský čert," který se katapultoval ke slávě dvojnásobným vítězstvím v soubojích o světový titul. Při téměř smrtelné autonehodě si však Vinny přerazil páteř a bylo mu řečeno, že už možná nikdy nebude znovu chodit. Navzdory všem očekáváním a nařízením lékařů přistoupil proslulý trenér Kevin Rooney (Aaron Eckhart) na to, že Vinnymu pomůže vrátit se pouhý rok po nehodě zpátky do ringu na možná poslední zápas v životě. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (81)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborný inšpiračný film. Zrovna sa mi perfektne hodil! Pred šiestimi dňami ma operovali a moja atletická kariéra je na čas vprdeli, takže tento film nemohol prísť v lepšiu chvíľu. Zrazu som pocítil kvalitné nabudenie a príval energie do života! Len škoda, že Miles Teller nestihol namakať svižné boxerské ťahy a finty, pretože tie scény z ringu sú také, akési všeliaké. 85% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průměrné s prapodivným Tellerem v roli hlavní. Podobných filmů jsou kvanta, a proto tento počin nemůže zákonitě vyniknout. Pozitivní závěr mi znechutil sobotní dopoledne, což je k nasrání. Casting se zcela evidentně nevydařil, jelikož tolik nevýrazných herců na jednom place jsem už dlouho neviděl. 61% ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Poměrně nenápadné sportovní drama inspirované skutečnými událostmi a boxerem Vinniem Pazienzou, který i po autonehodě, kdy se nevědělo zda bude vůbec ještě někdy chodit boxuje o světový titul s Robertem Duránem. Veskrze hodně tradiční žánrovka, která ale nic zbytečně nenatahuje a působí docela svižně. Herecky je seběvědomě zahrána a i když nezanechá žádný wow dojem, tak se nemůžu ubránit dojmu, že takhle by se sportovní dramata měla vlastně točit. Dvojice Teller - Eckhart je herecká jistotu a podle toho to také vypadá. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Skutečnost někdy předčí scénáristovu fantasii aneb Jak se uzdravit navzdory lékařům. 1) Nízkorozpočtový (za 6 miliónů dolarů natáčeli 24 dní) film sám o sobě není nic moc. Naštěstí se režisér a scénárista 44letý Ben Younger nezaměřil primárně na boxování, ale spíš na psychologický profil hlavních postav a jako takový má snímek co říci i člověku, kterému je jinak boxování šumafuk._____Od podobných výtvorů se film liší ve dvou aspektech._____ 2) Především je natočen podle fascinující skutečnosti. Pazienza po nehodě nosil tři měsíce nákrčník přišroubovaný do lebky na čtyřech místech a podpořený čtyřmi kovovými tyčemi, jak je ukázáno ve filmu. Během té doby intenzivně posiloval a po 13 měsících od nehody se vrátil vítězně do ringu. Historické nepřesnosti nebrání poselství snímku i skutečného Pazienzy: ...if you just do the thing that they tell you, you can't, then it's done. And you realise it is that simple... And that it always was._____ 3) Dále je tu 29letý vynikající Miles Teller (boxer Vinny), který tentokrát tvrdě zapracoval i na svém sportovním vzhledu, což potvrdí každý, kdo jeho bývalou lehce oplácanou postavu viděl v dřívějších filmech._____ 4) Dojemně výstižný koment: kazatelSVK*****._____ 5) I mean, you just don't know how to give up, říká trenér. Vinnyho odpověď si zaslouží vytesat do kamene: No, I do. Trust me, I do. I know exactly how to give up. You know what scares the shit out of me, Kev? Is that it's easy._____ ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Bleed for This je nejbolestivější boxerský film, aniž by musel být boxer v ringu. Stačí, když vysedá z auta. Škoda, že samotné zápasy jsou NUDA. To ale tolik nevadí, výsledek je jasný "True story" a jde především o tu omáčku kolem. Nefalšovaný box si můžu pustit na youtube kdykoliv. Překvapil Eckhart, kterého jinak nemusím, a chvíli mi trvalo, než jsem ho poznal (o obsazení vedlejších rolí jsem neměl šajn). Nejen kvůli umělé pleši a panďeru, ale i ten výkon byl jinde, než od něj znám a dost mě kupodivu bavil. Příběh opravdu neuvěřitelný, jak párkrát zazní v samotném filmu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky je možné vidět záběry se skutečným Vincenzem Edwardem Pazienzou. (MATADOR)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amer. štáte Rhode Island. (MikaelSVK)
  • Zápas proti Rogerovi Mayweatherovi sa v skutočnosti odohral 7. 11. 1988. Zápas proti Gilbert Dele bol 1. 10. 1991. Po ňom mal hlavný hrdina autonehodu. Zápas proti Roberto Duranovi sa odohral až 25. 6. 1994 s verdiktom rozhodcov 117-113, 117-112, 117-112. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama