Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (336)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Normálně bych takovéto pokračování série vyodpadoval, ale ono když vidíte 9x to stejné, tak se tomuto zasmějete a změnu uvítáte. Je to blblost, ale na tu 1,5* to má. Nenasral jsem se jak u některých předešlých, ikdyž být fanoušek P13, tak je to odpad jak vyšitý. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani tohle desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

...a to som skoro dal TRI hviezdičky . . . pretože ja som sa pozeral a smial som sa, páni a dámy, bavil som sa (síce nie tak ako pri Freddy vs. Jason alebo Úsvite mŕtvych) ale bavil a hlasno sa rehotal, triky vôbec neboli na zahodenie a spojenie kanadskej tradície sci-fi seriálov, hororovej legendy, pekných mladých ženských a herca cronenberga mi prišlo ako vtipný nápad, navyše keď uvážim, že autor tohto megabéčka rozhodne neviedol svojich hercov a štáb s vedomím toho, že točí seriózny film, ktorý si má zachovať nejaké logické princípy rozprávania príbehu a zložitého vypointovania scenára či vykresľovania postáv. Pekné sporo odeté dievčence efektne umierajú v ďalekej budúcnosti pod mačetou kultového vraha v hokejovej maske . . . priatelia, to hovorí za všetko a každý, kto berie toto dielko vážne a očakáva niečo extra a potom sa pohoršuje, nech si vážne napíše stručnú fabulu pár vetami na papier, prečíta si ju za sebou a možno mu dôjde, o čo tu kráča - veď, ja si myslím, že pán Cronenberg nemá nejako málo peňazí či popularity, aby prijal roličku v hocičom a navyše ho pokladám za inteligentného chlapíka, ktorý, ako sa ukázalo, má aj zmysel pre humor a porozumenie. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po letech musím značně poopravit svůj původní názor stran desáté příhody z páteční série. Jason to totiž ve vesmíru kosí úplně stejně jako u Křišťálového jezera, ne-li v některých ohledech i lépe. Ta tam je sice veškerá hororová atmosféra, les vzal za své spolu s celou Zemí, levné kulisy mezihvězdného plavidla jí rozhodně nemohou konkurovat, ale vše vynahrazuje zábavnost. Nešťastný osud Davida Cronenberga, Jason na virtually, hláškující dvojník Candymana Peter Mensah a zejména nanoboty vylepšený Terminátor Voorhees, a to je jen malá ukázka ztřeštěných nápadů Jamese Isaaca a jeho příspěvku do předlouhé ságy o muži s hokejovou maskou. Lehce stravitelné sousto pro nadnáročného* diváka. Edit komentáře a hodnocení po 11 letech 7 měsících a 13 dnech (původní komentář nanotechnologicky upraven, původní značně povrchní hodnocení zvýšeno o tři hvězdy) vysvětlivky: *nadnáročný divák – divák, jehož extrémní vkus deformuje tradiční pojetí filmového umění. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem kvůli mé slabosti pro Lexu Doig a Lisu Ryder (mé oblíbenkyně ze zde dost podceňovaného seriálu Andromeda) viděl jako první bez znalosti předchozích dílů této série. Nyní, když mám za sebou všechny díly Friday the 13th, jsem si v rámci opakování pustil i tento díl a upřímně… zase jsem se bavil. Jistě, vidím, že to není ten pravý Jason, kterému, jak už jsem psal, sluší více lesy a Crystal Lake, ale není to zas tak strašné, jako předchozí díl u kterého jsem měl opravdu chuť zmáčknout buď tlačítko "přetáčení dopředu", nebo ještě lépe "stop". Jason X je blbost, to je bez debat. Ale je to blbost, která se nebere vážně, má parádní začátek a pár scén, které potěší i skalní fanoušky (návrat k jezeru či zabití samotného Cronenberga). Byl jsem v pokušení dát dokonce vyšší hodnocení, ale nakonec zůstávám u svého originálního - 60 %. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Naozaj zlý horor. Jednu hviezdičku dávam len z úcty k Jasonovi a za peknú, no bohužial jedinú, skvelú zabíjačku. Inak je to strata času a ak čakáte niečo v štýle Freddy vs. Jason, tak si pravdepodobne riadne nabijete držku. Suché, nudné, nezaujímavé, odfláknuté filmové nie béčko, ale rovno céčko. /10%/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • První premiéru měl snímek 24. července 2001 v Německu na festivalu München Fantasy Filmfest. (Stocki)
  • Pracovní názvy filmu byly: Friday the 13th Part 10, Jason 2000, Jason X: Friday the 13th Part 10. (Stocki)
  • Scény v daleké budoucnosti se odehrávají v roce 2455. (ČSFD)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama