Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (337)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ultimátní sračka. Zralý na odpad, jenže párkrát jsem se přece jenom trochu pobavil. Hlavně u scény kdy Jason mlátí bělošku ve spacáku japonkou ve spacáku a následně jde japonku ve spacáku obouchávat o strom :-))))))))) Další plus je, že hlavní hrdinka je moc hezká. No a poslední věc byla ta robobojovnice, to bylo tak špatné až to bylo dobré. Jinak fakt SRAČKA s efektama, který mohou konkurovat Červenýmu trpaslíkovi. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) JASON X je v podstatě oživení po 8 letech této slavné hororové legendy, postavy Jasona Vorheese. Takže se to asi dá brát jako součást série (v pořadí 10.díl). Obával jsem se, že to bude pěkná sračka a slátanina. Ale naštěstí to nedopadlo tak zle. Je to taková sci-fi blbina, která neurazí, nenudí a svým způsobem i zabaví. Líbilo se mi i zpracování a nápady v daleké budoucnosti. Sice by to chtělo větší rozpočet, ale i tak to v rámci možností ušlo. První cca 2/3 jsou docela dobré. Jason tu nekompromisně vraždí, sem tam se objeví nějaká ta odlehčená scéna. Jen poslední cca 3/3 mě už totálně nebavila. Jakmile nastoupila androidka do akce, tak už šlo vše mimo. I ten Jasonův takzvaný upgrade. I se to ke konci zhoršilo efekty a scény ve vesmíru, ale co, dodíval jsem to bez újmy na zdraví. Nakonec dávám optimální 3* a snesitelný průměr. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

...a to som skoro dal TRI hviezdičky . . . pretože ja som sa pozeral a smial som sa, páni a dámy, bavil som sa (síce nie tak ako pri Freddy vs. Jason alebo Úsvite mŕtvych) ale bavil a hlasno sa rehotal, triky vôbec neboli na zahodenie a spojenie kanadskej tradície sci-fi seriálov, hororovej legendy, pekných mladých ženských a herca cronenberga mi prišlo ako vtipný nápad, navyše keď uvážim, že autor tohto megabéčka rozhodne neviedol svojich hercov a štáb s vedomím toho, že točí seriózny film, ktorý si má zachovať nejaké logické princípy rozprávania príbehu a zložitého vypointovania scenára či vykresľovania postáv. Pekné sporo odeté dievčence efektne umierajú v ďalekej budúcnosti pod mačetou kultového vraha v hokejovej maske . . . priatelia, to hovorí za všetko a každý, kto berie toto dielko vážne a očakáva niečo extra a potom sa pohoršuje, nech si vážne napíše stručnú fabulu pár vetami na papier, prečíta si ju za sebou a možno mu dôjde, o čo tu kráča - veď, ja si myslím, že pán Cronenberg nemá nejako málo peňazí či popularity, aby prijal roličku v hocičom a navyše ho pokladám za inteligentného chlapíka, ktorý, ako sa ukázalo, má aj zmysel pre humor a porozumenie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Jason X“ nefunguje jako horor, což si tvůrci uvědomili a vložili do toho humor, případně hodně cool scény, jako třeba Jasonova finální přeměna. Musím říct, že jsem mi to zamlouvalo, protož jsem měl pocit, že sleduji béčko, které si na nic nehraje a dělá přesně to, co podobné filmy dělat mají. Baví. Je to ujeté je to místy dost praštěné a nemá to smysl vztahovat k předchozím devíti dílům, ale stejně to prostě baví. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle desátej Jason ve vesmíru rozhodně nebyl tak špatnej. Po katastrofální devítce kterou odmítám brát jako oficiální pokračování tady dochází aspoň k vylepšení reputace. Jason opět jako ultimátní zabiják který tu ovšem najde sobě rovného v podobě ženského androida. Dále se tu najde rozhodně opět pár vtipných vražd plus ultimátní konec kterej jednoznačně naznačuje, že koncem tak úplně není i když dalších dílů už jsme se nedočkali. No co už možná je to tak lepší. Aspoň lze mluvit o důstojném rozloučení z killerem z Crystal lake.55% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Několik postav ve filmu je pojmenováno podle online přátel scenáristy Todda Farmera z online videohry "EverQuest" (1999). (Stocki)
  • Natáčení probíhalo od 6. března do 30. dubna 2000 v kanadském Ontariu. (Stocki)
  • Pracovní názvy filmu byly: Friday the 13th Part 10, Jason 2000, Jason X: Friday the 13th Part 10. (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama