Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Hundert, profesor ze staré školy, zjistí, že jeho svět, který má pevně pod kontrolou, je otřesen a neúprosně změněn ve chvíli, kdy do jeho třídy vstoupí nový student Sedgewick Bell. Začíná nelítostný souboj dvou mozků, který přeroste v úzký vztah mezi studentem a učitelem, ale pro Hunderta také v životní lekci, která jej bude pronásledovat ještě o čtvrt století později. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

AlThorKremser 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Od celkového shlédnutí filmu mně dělilo asi pět let. Před pěti lety jsem ho viděl jen z části,ale moc se mi líbil a zaujal mne. Dlouho jsem jej nemohl sehnat. Teď se to konečně povedlo a mohl jsem si jej vychutnat celý i se svou přítelkyní. Tento film jsem prožíval jako jen pár filmů. Podle mne byl nejlepší v tom,co si jeho divák odnesl. Postava profesora Hunderta byla úžasná. Volba herců velmi dobrá. Tomuto filmu chybělo opravdu jen málo ke 100%. Takže 97%! ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film ze školního prostředí. Kromě již tradičně skvělého Kevina Klina mě velice příjemně překvapila dětská, nebo raději pubertální role Emile Hirsche, za zmínku stojí také exteriéry co do atmosféry a barev. A že konec filmu trochu sklouzává do moralizování? Nevadí (alespoň mně), jestliže je zabaleno do takovéhoto hávu. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Profesor Hundert se přes historii snaží vštípit své třídě i význam slov morálka a čest, ale narazí u hajzlíka Bella. Profesorovo rozhořčení trvá jen do chvíle, než se setká s jeho otcem- senátorem. Pochopí, že problém je někde jinde a "záchranu" Bella pojme jako svoje poslání. Přináší mu radost, když snaha nese svoje ovoce, rmoutí se, když selhává. Film má scénář, který se hemží výroky o cti, ale je napsán tak, že slovo "čest" je vždy použito v pasujícím kontextu a tak nezvedá žaludek, ale motivuje k zamyšlení. Podnětný film, zvlášť v dnešní bezpáteřní době, ale obávám se, že ti, kteří by měli, se za nos nechytnou. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Film zo školských lavíc, ktorý opäť sa sústredil na konflikt študenta a profesora, ale tentoraz nové spracovanie, a s tým aj nový pohľad na danú vec vo vierohodnom obale- mu veľmi napomohol. Kevin Kline bol príkladným profesorom a Emile Hirsch taktiež nesklamal, mohli sme v ňom zhliadnuť nového DiCapria. Celkovo sme mohli zhliadnuť jeden veľmi príjemný film na zamyslenie o skorumpovanej morálke, ktorý potvrdil jednu životnú pravdu, že ĽUDIA SA NEMENIA. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný film o profesoru dějepisu s láskou ke starověku a vzájemném vztahu se svými studenty, o morálce, která se s námi táhne celý život, ať chceme či ne. Film se odehrává před 25 lety a nyní a přesně vystihuje, zda se naše povahy a charaktery dokáží změnit. Hezký výkon Kevina Klina určitě zaslouží čtyři hvězdy. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno