Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Hundert, profesor ze staré školy, zjistí, že jeho svět, který má pevně pod kontrolou, je otřesen a neúprosně změněn ve chvíli, kdy do jeho třídy vstoupí nový student Sedgewick Bell. Začíná nelítostný souboj dvou mozků, který přeroste v úzký vztah mezi studentem a učitelem, ale pro Hunderta také v životní lekci, která jej bude pronásledovat ještě o čtvrt století později. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

venison 

všechny recenze uživatele

Po stopách Emila Hirsche.. "Klub vyvolených" je přesně ten typ filmu, který se hodí na deštivé nedělní odpoledne - neurazí, nenadchne.. Vidět jej můžete, ale kdyby jste se k němu nedostali, tak se nic neděje.. Kdyby nebyl snadno srovnatelný s mladším snímkem " Společnost mrtvých básníků", kde navíc hraje můj oblíbenec Robin Williams, tak by asi udělal více parády.. Obsazení ústřední dvojky - Kevin Kline a Emile Hirsch - bylo výborné, ale scénář spíše nudil.. Příběh klouže po hladině a všechny "dramatické" zvraty působí mělce.. Bavila mne pointa postavená na skoku v čase.. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Toto bolo za poslednú dobu bezkonkurenčne najväčšie prekvapenie. Čo na prvý pohľad vyzeralo ako umelecká nuda sa ukázalo byť parádnym filmom na zamyslenie, čo ponúkal zopár zaujímavých morálnych dilém vo veľmi pozerateľnej forme bez toho, aby to celé vyznelo mravokárne. Navyše Kevin Kline bol úžasný (rovnako ako Štefan Bučko, ktorý mal nastarosti jeho dabing do slovenčiny). ()

Reklama

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o učení, o školách apod. Tady je to ještě ke všemu o historii, což mě zajímá ještě více. Film se mi tedy nemohl nelíbit. K ještě větší spokojenosti, by mi ale víc vyhovovalo, kdyby tam nemíchaly pozdější setkání, ikdyž to není rozhodně na škodu já bych si to tak užil určitě více, přesto jsem více než rád za tenhle snímek. **** PS. V takovýhle škole bych se učil jedna báseň :) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Před tabulí bude vždy džungle, i kdyby se stokrát tvářila jako francouzská zahrada. A jak je známo, džungloví predátoři nemění své skvrny, jakkoli jim jejich úsilí přináší jen slabou a neduživou kořist místo ušlechtilého dvanácteráka Klinea. Snad i platí, že charakter člověka je jeho osudem. Bezcharakterní člověk vlastní osud nemá, jen jeho stín dopadá na osudy těch druhých. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Úžasný příběh, který je sice plný moralizování v americkém stylu, ale zároveň je plný moudrosti. Výborný Kevin Kline dokázal ztvárnit živou postavu, kterou nemůžete nemít rádi. K tomu výborné obsazení talentovaných mladíků v rolích studentů, výborné lokace, výborný scénář a režie a máte nedoceněný snímek v podobě Klubu vyvolených. Nebýt té vyšňořené dohrávky v domě staršího Bella, bylo by to snad i pět hvězdiček. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama