Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (151)

janesX 

všechny recenze uživatele

Nepovedal by som, že staré americké vojnové filmy sú lepšie ako tie novšie. Môj názor je, že lepšie nie sú. A bez pochyby sa v nich viac kecá ako striela. V tomto filme ma zarazila jedna neodpustitelná chyba, keď pomerne na začiatku po prestrelke jedna čerstvá (a asi hlavne blbá) mrtvola v bielom tričku dýcha na plný pupok. A je to strašne dlhý záber. Potom armáda američanov strieľa slepými (alebo sú slepì vojaci?) keď modrooký blonďák (veď ako inak) uteká cez most a zapáli ručne rozbušku. Nikto teda nezabráni jedinému nemeckému vojakovi aby vyhodil most do vzduchu, pritom film je o bránení tohto mosta. No, našťastie nálož bola nekvalitná. Vyzdvihol by som tu výber postáv a možno ich hranie, ale to je na moju laťku málo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna řemeslně slušně natočená válečná řežba ovšem bez výraznějšího obsahu. Potěší domácí reálie i účast našich herců a taky kompetentní a relativně velkolepá akce. Na druhou stranu zkratkovitost postav a žádná významná osobnost na scéně byť kvalitních herců je tu dost z toho dělá jen průměrnou bojovou epizodu.55% ()

Reklama

hans500 

všechny recenze uživatele

Výborné válečné drama. Na svoji dobu skvěle natočená akce, sice tu není krev, ale to vůbec není na škodu, naopak je to lepší než např. přehnaně krvavý "vojín Ryan". Dobrý scénář, výborní herci (George Segal a hlavně Robert Vaughn), realistické chování postav i konec. Film je možná ještě o trochu lepší než starší Guillerminův "Modrý Max", takže se "Most u Remagenu" může směle řadit po bok takových klasik jako je třeba "Tucet špinavců". ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Velmi atraktivní snímek vcelku s jednoduchým příběhem od režiséra Johna Guillermina (Skleněné peklo) nás diváky zaujme především skutečností, že se natáčel na Barrandově a exteriéry někde v Davli, později přes politické komplikace v roce '68 byl dotočen v Itálii a Německu. Nechybí ani čeští herci - Vít Olmer nebo Rudolf Jelínek, ještě jsem si všiml Jana Mareše. Nenechte se mýlit datem výroby filmu - i dnes snímek udržuje vysoké tempo a mimořádné napětí. Patří k nejlepším válečným snímkům, tedy alespoň z těch známých..Velkou předností tohoto snímku jsou především velké a zdařilé bitevní scény, kterých je tu bezpočet a působí skoro dokumentárním dojmem, dobré ukázky samotných bojů i vojenské techniky a především silná kamera a skvělá Bernstainova hudba..Z herců nikdo vyloženě nevybočuje, ale kdybych přece jen měl někoho mírně vyzdvihnout, tak asi zlatokopa Benna Gazzaru (Seržant Angelo). ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když už sjíždím takovýhle válečný "vykopávky", tak sem si musel pustit i tenhle... V mládí už sem určitě taky viděl, ale to mi všecky válečný filmy přišly stejný. Teď už tak nějak vím o co šlo, takže je to pro mě mnohem přínosnější. Tenhle je rozhodně zajímavej tím, že se točil v době okupace v ČR. Dějově taková ta klasika. Postavově spíš lepší. Hlavní dvojice je hodně v pohodě. Jo a další film ve kterým umře ten hamoun ze Sedmi statečnejch, tentokrát se postavil na stranu zla :o) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (27)

  • Scény z popraviště se natáčely na zámku Duchcov v severních Čechách a záběry mostu vznikly v Davli u Prahy. (M.B)
  • Skutečný most u Remagenu se nazýval Ludendorff. Tento železniční most vedl přes řeku Rýn a spojoval Remagen s městečkem Erpel. V dochovaných dvou věžičkách po zříceném mostě dnes sídlí muzeum. (mi-ib)
  • Mise pro dobytí mostu u Remagenu nesla název „Operation Lumberjack“ tedy Operace Dřevorubec. Tato mise byla zahájena v březnu roku 1945 s cílem dobýt Kolín nad Rýnem a vytvořit zde podpůrný bod pro Porýní. Americká 9. obrněná divize vstoupila do Remagenu 7. března 1945, přes nepřátelskou palbu se dostala v 15:50 k mostu Ludendorf. Dobytí tohoto mostu byl jedním z klíčových momentů invaze spojenců do Německa. Byl jediným fungujícím mostem přes Rýn. Přešlo přes něj přes 8 tisíc spojeneckých vojáků. Adolf Hitler nechal vojáky zodpovědné za ztrátu mostu popravit. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama