Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (151)

Bauer 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy máme válečné filmy, ve kterých jsou samé krvavé scény, střeva se valí támhle, končetiny leží támhle a nebo různé operace, tak tento filmy je vzácnost. A na to, že je to z roku 1969, tak tím je to větší vzácnost, protože něco podobného se v současné době nepodaří už natočit. Film má nesmírně pomalé tempo, které nabírá strašně pomalu. Ale je pravda, že i když se to rozjede asi tak po hodině, tak i ta pomalá hodina je dost dobrá. Líbilo se mi, jak sledujeme americkou a i německou stranu a veškerou strategii těchto dvou stran. Když přišlo na valčení na mostě, tak to byl docela luxux. Parádně natočeno a já jen zašnu, jak to na svou dobu bylo natočeno. Vážně klobouk dolů. Z herců jsem neznal ani jednoho, ale je pravda, že podali výborné výkony a to tak, že všichni. Jeden z nejlepších válečných filmy, co jsem kdy viděl! ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý válečný film...kolikrát si říkám že John Guillermin umí točit své filmy dosti nadčasově...to není úplně případ Remagenu...který by sice dnešní válečné filmy mohl ještě strčit do kapsy ale nahlodal ho trochu zoubek času... ale opravdu jen tak drobátko...ale je to třeba případ jeho Skleněného pekla které nestárne vůbec...Robert Vaughn snad ve své nejlepší roli... ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný film pojednávající o jedné bitvě o strategický most přes Rýn na konci 2. světové války. Dobýt jej chtějí spojenci, aby se dostali dál do Německa. Tomu samozřejmě chtějí Němci zabránit. Jenže nemají už tolik sil, aby se ubránili, tak Hitler dá sám příkaz most zničit. Jenže na druhé straně, která je už dobytá spojenci, čeká na přejití přes most ještě 75 000 Němců. A co teď? Zničit most nebo nezničit? Most u Remagenu má vcelku jednoduchý, především přímočarý děj oproti jiným válečným filmům. Filmaři si dali záležet především na bojích a akčních scénách. Výprava je taktéž bohatá. Itálie a především most u Měchenic, kama projíždí posázavský Pacific. Koho by napadlo, že Američané tu za komančů budou něco takového točit. [3235. hodnocení, 142. komentář, 78%] ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Perfektní válečný film druhé světové války. Myslím, že není co vytknout. Hraje tam několik českých herců (slyšela jsem, že jako protiúčet za "pronájem města MOST", který byl Američanům pro tento film nabídnut. Prý se to tak dělá, když je něco určeno k demolici, tak se to přednostně nabídne filmařům. Výborná podívaná a díky bohu, že už se (snad) tato apokalypsa nebude nikdy opakovat. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když už sjíždím takovýhle válečný "vykopávky", tak sem si musel pustit i tenhle... V mládí už sem určitě taky viděl, ale to mi všecky válečný filmy přišly stejný. Teď už tak nějak vím o co šlo, takže je to pro mě mnohem přínosnější. Tenhle je rozhodně zajímavej tím, že se točil v době okupace v ČR. Dějově taková ta klasika. Postavově spíš lepší. Hlavní dvojice je hodně v pohodě. Jo a další film ve kterým umře ten hamoun ze Sedmi statečnejch, tentokrát se postavil na stranu zla :o) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu použité tanky jsou lehké tanky M24 Chaffee. (mi-ib)
  • Sověti obsazením Československa zněmožnili natáčení. Protože ale američtí filmaři pohrozili Československému filmu finančním postihem za nedodržení smlouvy, mohlo být několik důležitých záběrů v Davli pod sovětským dohledem přece jen dotočeno. Zbytek filmu byl pak dokončen v Itálii a Německu. (Stegman)
  • Jedná se o jeden z prvních amerických filmů natáčených za tzv. železnou oponou. Sověti jej využili dokonce k ospravedlňování jejich invaze. Šířili zvěsti, že američtí vojáci v Československu byli skuteční. Ve skutečnosti je hráli českoslovenští studenti. Fotky z natáčení byly použity jako důkaz dovozu amerických zbraní do Československa. Sověti dokonce hlásili, že v Československu se prohání americké tanky a okupují jej. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama