Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (151)

janesX 

všechny recenze uživatele

Nepovedal by som, že staré americké vojnové filmy sú lepšie ako tie novšie. Môj názor je, že lepšie nie sú. A bez pochyby sa v nich viac kecá ako striela. V tomto filme ma zarazila jedna neodpustitelná chyba, keď pomerne na začiatku po prestrelke jedna čerstvá (a asi hlavne blbá) mrtvola v bielom tričku dýcha na plný pupok. A je to strašne dlhý záber. Potom armáda američanov strieľa slepými (alebo sú slepì vojaci?) keď modrooký blonďák (veď ako inak) uteká cez most a zapáli ručne rozbušku. Nikto teda nezabráni jedinému nemeckému vojakovi aby vyhodil most do vzduchu, pritom film je o bránení tohto mosta. No, našťastie nálož bola nekvalitná. Vyzdvihol by som tu výber postáv a možno ich hranie, ale to je na moju laťku málo. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru naprosto výjimečný válečný fim, především ojedinělým pokusem o realističnost a vyváženost přístupu jak k postavám, tak i k oběma protistranám. S takovým pojetím německých vojáků, civilního obyvatelstva i všeobecné morálky je ojedinělé setkat se i v dnešní době, nemluvě o éře let šedesátých a sedmdesátých, tak hojné na většinou řemeslně obstojné snímky. Film občas trochu ztrácí na konkrétních dramatických scénách, jež sice mohou být obecně dokonalé, ale vždy za nezanedbatelnou cenu přílišné okázalosti a výrazné povrchnosti, proto je možná někdy méně lepší než více. Další důležitou devizou jsou výborné herecké výkony, především mi v mysli hluboce utkvěl nervózní a nerozhodný obličej skvělého Roberta Vaughna. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na film jsem se podíval až potom, co jsem se vrátil z Davle, kde jsem most u domnělého Remagenu viděl na vlastní oči. Natočeno je bezesporu dobře, zajímavě a na tehdejší dobu dost akčně. Americký patriotismus samozřejmě nesmí chybět, ale více mě pálí skutečnost, že americké producenty během natáčení spíše trápila skutečnost, aby film dotočili, než fakt, že naše země je okupovaná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dost nudny vojnovy film. Zapletka je jednoducha. Bojovat o most. Z postav si po skonceni filmu pamätam 2 na americkej strane a jednu na nemeckej. Zvysok totalne nevyrazny. A bojove sceny? Su velkolepe. Vyprava je pôsobiva. Evidentne to stalo kopu penazi, ale na mna pôsobia dost stereotypne. Neustale tam nieco vybuchovalo a uz po chvili som sa nudil. Trochu ma stvala aj neustale poletujuca kamera, ktora sa z velkej vysky znasala na zem. Pôsobilo to divne. Brutalita uplne absentuje. Vojaci sa po zasahu len tak hodia na zem. Niektori skôr len lahnu, aby si neublizili. Jak tak citam zaujimavosti zo zakulisia, tak okolnosti vzniku fimu su pôsobivejsie ako film samotny. 4/10. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý válečný film...kolikrát si říkám že John Guillermin umí točit své filmy dosti nadčasově...to není úplně případ Remagenu...který by sice dnešní válečné filmy mohl ještě strčit do kapsy ale nahlodal ho trochu zoubek času... ale opravdu jen tak drobátko...ale je to třeba případ jeho Skleněného pekla které nestárne vůbec...Robert Vaughn snad ve své nejlepší roli... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (28)

  • Sověti obsazením Československa zněmožnili natáčení. Protože ale američtí filmaři pohrozili Československému filmu finančním postihem za nedodržení smlouvy, mohlo být několik důležitých záběrů v Davli pod sovětským dohledem přece jen dotočeno. Zbytek filmu byl pak dokončen v Itálii a Německu. (Stegman)
  • Jedná se o jeden z prvních amerických filmů natáčených za tzv. železnou oponou. Sověti jej využili dokonce k ospravedlňování jejich invaze. Šířili zvěsti, že američtí vojáci v Československu byli skuteční. Ve skutečnosti je hráli českoslovenští studenti. Fotky z natáčení byly použity jako důkaz dovozu amerických zbraní do Československa. Sověti dokonce hlásili, že v Československu se prohání americké tanky a okupují jej. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama