Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (151)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když už sjíždím takovýhle válečný "vykopávky", tak sem si musel pustit i tenhle... V mládí už sem určitě taky viděl, ale to mi všecky válečný filmy přišly stejný. Teď už tak nějak vím o co šlo, takže je to pro mě mnohem přínosnější. Tenhle je rozhodně zajímavej tím, že se točil v době okupace v ČR. Dějově taková ta klasika. Postavově spíš lepší. Hlavní dvojice je hodně v pohodě. Jo a další film ve kterým umře ten hamoun ze Sedmi statečnejch, tentokrát se postavil na stranu zla :o) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Poctivá vojnová dráma s prvkami dobrodružnosti, ktorá na to, že obsiahla iba deň či dva, pôsobila veľmi vieryhodne. Na akcii sa nešetrilo, vojnové scény napr. v meste Remagen boli na jednotku a očákal by som ich skôr u 20 rokov novších filmoch. Vaughn aj Segal viac než dobrí, ale po vzore podobných vojnových snímkov by som privítal bohatšie zastúpenie hviezdnych hercov. Film aj téma by si to určite žiadali. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Buď sa ubránia alebo zomrú, Fuhrer rozhodol..." V situácii keď každý deň chodia rozkazy útočiť s divíziami, ktoré už dávno neexistujú, je veľmi ťažké bojovať. Hrstka Nemcov sa pokúsi ubrániť...V jednoduchom príbehu o obrane mosta dostáva priestor tak strana spojencov ako tá nemecká, ktorá je vykreslená celkom sympaticky. Veľkú zásluhu na tom má R. Vaughn, ktorého po Siedmych statočných asi v ničom lepšom neuvidíte. Jeho postava nemeckého majora v sebe nesie známky ľudskosti na hony vzdialené hnusným kreatúram v iných starších filmoch. Akčné scény sú výborné, trochu zamrzia len chýbajúce spätné nárazy pri výstreloch z tankov, ale to je len detail. Za pozornosť stoja skutočne reálne deštrukcie budov, čo vyzerá super. Nemci to mali pred koncom vojny skutočne ťažké a výstižne to zhrnul majorov šofér: "Keď už strieľame vlastných dôstojníkov, tak je vojna stratená..." V detstve som to videl dvakrát, ale až teraz oceňujem jeho skutočné kvality a pridávam hviezdu. Za sympatickú postavu r. Vaughna - majora, dávam plný počet. 90%. ()

efko 

všechny recenze uživatele

Most pri Remagene je presne ten typ vojnového filmu, ktorý mi najviac sedí. Priamočiary, akčný, veľké činy namiesto veľkých slov. Úvod, ktorý vyzerá ako prechádzka ružovým sadom, skoro strieda vojnové peklo. Zaujívamosťou je charakter postavy Roberta Vaugna (notoricky to známeho zbabelca zo Siedmych statočných) Jeho zásadový, mierne fanatický nemecký dôstojník bojujúci až do samého konca je úplným opakom jeho pištolníka. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl několikrát a v kontextu americké produkce z této kategorie je řekněme komornější.Neříkám průměrný, spíše mírně nad.Je to obvyklé schéma formálních a neformálních vztahů v bojové jednotce, které se tu a tam dostávají do konfliktu.Je tu také poukaz na obvyklé a přece tak zvrácené projevy nacismu.Dobře zachycená jedna z posledních akcí obrany říše, jedna z řady akcí Američanů při cestě za vítězstvím.Lidské ZOO jak na americké, tak na německé straně je výborně prokreslené.Není tu ani stopa po klišé.Vše promícháno tlakem americké armády a zmatky wehrmachtu, které ústí do popravy Vaughnovy postavy jako symbolu konce zla války, která však nepostrádá lidskost a racionální uvažování. Bohužel, či bohudík pozdě.Lidsky vlídné typy Hartmana a jeho kamarádů v dresu jsou dobrým protipólem na druhé straně barikády.Jak už to ironie někdy určí, pár dnů po osvobození se most zřítil sám do Rýna.No a exteriéry v Davli a ve starém Mostu, které dobře posloužily a vešly ve filmových obrazech do dějin jsou jen okrajovým mementem.Slušný film. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (28)

  • Na většině amerických Jeepů je vidět na přední části přidělaná svislá tyč. Ta sloužila k přetrhávání Němci nastražených strun přes cestu, které byly za jízdy špatně viditelné. (mi-ib)
  • Po útěku z Československa byl film dotočen u Hamburku v Německu a u vesničky Castel Gandolfo v Itálii, která je známá tím, že zde má své letní sídlo papež. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama