Reklama

Reklama

Beetlejuice Beetlejuice

  • USA Beetlejuice Beetlejuice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek s názvem Beetlejuice Beetlejuice vypráví příběh tří generací rodiny Deetzových, které se po nečekané rodinné tragédii vracejí domů do Winter River. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. V obou říších se rodí problémy a je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal chaos jemu vlastní. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (51)

Blazena 

všechny recenze uživatele

Původní zpracování se mi vykouřilo z hlavy; do nového jsem šel hlava nehlava; a pokud nepočítám pár epizod Wednesday, posledního Burtona jsem já hlava skopová viděl někdy před 15 lety. Šel jsem do toho proto s hlavou otevřenou a jasně, kolik hlav, tolik názorů. Ale ač jsem si někdy s chladnou hlavou připadal, že vejrám do zaprášené vitríny nějaké pouťové atrakce a ač nejsem hlavní cílovka (40+ nostalgik versus tweens), se zvrhlým potěšením mě tenhle v dobrém i špatném slova smyslu frankensteinovský produkt vlastně bavil. Sypu si popel na hlavu, někdy mi zkrátka asi stačí málo. Psí hlavu Burtonovi nasadím až někdy příště. Váš, BOB. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

I když to není tak často pravidlem, dvojka se z mého pohledu povedla lépe. Má to lepší základ příběhu, povedenější vtípky (párkrát jsem se nahlas zasmál), spousty pomrknutí na jedničku (takže vidět jedničku je jednoduše povinnost) a Keaton coby džus tak tolik nepřehrává jako v prvním dílu, a to kvituju. Je v tom cítit Burton, ale ne zas tolik, aby to mohlo občas vadit. Spokojenost a fajn zážitek v kině. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taková blbůstka, která trpí nadměrným množstvím postav i motivů, co jsou nedotažené. Občas zbytečně nudí sentimentem a hluchými scénami. Vzpomínky fanouška však zahřejí odkazy na původní dílko, sexy démonická Monica s upomínku na sešitou Sally a občas i povedené vtipné scénky. Celkově je to však nevyrovnaný film. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Za těch 36 let se ledacos měnilo...Nyní už samozřejmě dospělá  Lydia teď o své schopnosti vidět duchy dělá televizní show, její macecha si otevřela extravagantní galerii s několika velkoplošnými obrazovkami, Beetlejuice má zase problém ještě s jinou ženskou....a Tim Burton taky ušel za tu dobu kus cesty. A podle mě mu nejlépe sedne, když se může ,,jen tak´´ utrhnout ze řetezu. Tady je schopen narvat nápady na třicet scének najednou do jednoho momentu. Třeba vlak cajďák, to byl panečku vizuální nářez! Tam by bylo možná zajímavé, kdyby se možná odehrával nějaký celý film a ne jen pár desítek vteřin.:D Ostatně třeba celé finále je svatbě je skvostné,  ale občas je mi tady těmi dávkami nápaditosti (třeba ještě ta vzpomínací sekvence ve stylu starého filmu, kdy se úplně změnil obraz, ale dokonce i fond českých titulků) i teda trocha větší  prodlevy, kdy scénáristi  nakusují x dějových linek najednou mezi kterými se pak jen tak nějak přeskakuje a v závěru se najednou docela rychle vyřeší. K hypu na Ortegu se opět přidat nemohu, z nováčků mě nejvíce bavil otčím  v podání Justina Therouxa. Hlavní padouška v podání Monicy Bellliculi mohla být skvělá, když vysává duše a měla tak impozantní představovačku, ale na konec se sotva mihla, to moc nechápu. Má oblíbená příšerka z jedničky, ale konečně dostala i svoje jméno Bob a mnohem víc prostoru než minule.:D Dokonce ji byla v titulcích uctěna vzpomínkách, když tedy alespoň musela dopadnout tak nezdárně.:D A závěrečné tři minuty vám možná ještě pořádně zamotají hlavu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tim Burton se viditelně probral z kreativního kómatu a v mnoha scénách je stejně hravý jako kdysi. Pokračování po 36 letech tak nedělá prvnímu dílu ostudu a je dostatečně zábavné po celou dobu trvání. Škoda, že podobně vynalézavá nebyla i práce scenáristů. Jinak žádné překvapení, nejlepší jsou ti, co u toho byli i minule: Danny Elfman, Michael Keaton, Catherine O'Hara a Winona Ryder (70%). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Původně se měla ve filmu objevit i Geena Davis, která svoji účast odmítla s vyjádřením že: „Naše postavy byly navždy zaseknuté tak, jak vypadaly, když zemřely, takže už je to nějaká chvíle, už je to minuta.“ (lyukassza)
  • Michael Keaton (Beetlejuice) v březnu 2014 řekl, že toto bylo jediné pokračování, na kterém měl zájem se podílet. (TommyZR)

Související novinky

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

včera

V sobotu 7. září proběhlo slavnostní zakončení 81. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Jednu z největších evropských filmových událostí roku otevřel 28. srpna nejnovější počin Tima… (více)

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama