Reklama

Reklama

Beetlejuice Beetlejuice

  • USA Beetlejuice Beetlejuice (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Snímek s názvem Beetlejuice Beetlejuice vypráví příběh tří generací rodiny Deetzových, které se po nečekané rodinné tragédii vracejí domů do Winter River. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. V obou říších se rodí problémy a je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal chaos jemu vlastní. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 14

Recenze (111)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Před návštěvou kina jsem doma oprášil jedničku (mimochodem pořád super) a s napětím jsem očekával, jak to dopadne. Burton v poslední době nějakou vyloženou fazónou neoplýval, mohlo to klidně skončit další nemilosrdnou porážkou dětského antihrdiny, nicméně strach byl zbytečný, návrat proslulého bio-exorcisty se povedl skoro dokonale! Keaton exceluje, (exceloval i kdysi a tady skvěle navazuje - rozdíl několika dekád v podstatě nemá relevanci), Elfmanovi to skvěle notuje, imaginace má zelenou!  Asi mi hlavně vadilo, že Baldwin a Davisová jsou v podstatě odbyti jakousi "kličkou", přitom Jeffrey Jones, který se před lety nemilosrdně odpálil dětským pornem, má důstojné příběhové řešení, byť se tedy na něm osobně nepodílel. Tohle byla fakt škoda, zvlášť když jsou oba ještě pořád, ehm, naživu a nějakou tu animovanou vsuvku by klidně zvládli... 85% ()

Blazena 

všechny recenze uživatele

Původní zpracování se mi vykouřilo z hlavy; do nového jsem šel hlava nehlava; a pokud nepočítám pár epizod Wednesday, posledního Burtona jsem já hlava skopová viděl někdy před 15 lety. Šel jsem do toho proto s hlavou otevřenou a jasně, kolik hlav, tolik názorů. Ale ač jsem si někdy s chladnou hlavou připadal, že vejrám do zaprášené vitríny nějaké pouťové atrakce a ač nejsem hlavní cílovka (40+ nostalgik versus tweens), se zvrhlým potěšením mě tenhle v dobrém i špatném slova smyslu frankensteinovský produkt vlastně bavil. Sypu si popel na hlavu, někdy mi zkrátka asi stačí málo. Psí hlavu Burtonovi nasadím až někdy příště. Váš, BOB. ()

Reklama

Kerion 

všechny recenze uživatele

Jeden z režisérů, kteří ovlivnili moje dospívání, je bezpochyby Tim Burton. Jeho filmy jako Batman, Ospalá díra nebo Velká ryba mě zasáhly nejen svým vizuálním stylem a poetikou, ale také mě oslovily humorem a jedinečným způsobem vyprávění. Proto je pro mě tak těžké uvěřit, jak velkým zklamáním je pokračování Beetlejuice. Ačkoliv mě už nějakou dobu Burtonova novější tvorba příliš neoslovuje, stále jsem šel do kina s nadějí, že mě tentokrát opět pohltí jeho jedinečný, bizarní svět. Bohužel, nový Beetlejuice pro mě nefunguje a nedokázal jsem se s ním sžít. Scény na sebe nenavazují a působí nesourodě. Je zde příliš mnoho zápletek, které nedokáží vygradovat do uspokojivého závěru. Herci si každý hrají svou vlastní hru, bez jakékoliv chemie mezi sebou. Vysněný svět nedrží pohromadě, protože postrádá alespoň základní logiku, kterou si první díl uchoval. Film sice není úplným propadákem, ale k mému srdci má bohužel hodně daleko. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně se Tim Burton zase utrhl ze řetězu. Skoro bych i řekl, že to bylo potřeba. No a kde jinde, než v látce, kterou sám uvedl do světa, a se kterou se světu představil se svými jedinečnými nápady. A ostudu si rozhodně neudělal. Pokračování po více jak 35 letech už je, snad až hraniční, ale výsledek za to jednoznačně stojí. Nebo minimálně mně jako fanouškovi Tima Burtona se jednoznačně líbil. Jen mi scénář přišel trošku zkratkovitý. Otevírá tady mnoho dílčích příběhových linek, pak je tu jaksi na krev propojuje do velkého finále, které je teda řádně ulítlé a řekl bych i pro tvůrce notně epické. Jenže jakmile to dokoukáte, uvědomíte si, že plno věcí být ani nemuselo, nedávalo logiku a nebo bylo zcela zbytečných. Třeba ta Monica Bellucci, u které, co si budeme povídat, má autor mnoho důvodů, proč jí do filmu nacpal. Jinak ale spokojenost. Takto má vypadat čisté filmařské řemeslo plné nápadů, zábavy, vtipu a s herci, kteří mají co hrát a hlavně si to užívají. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

A jak dopadl nový Beetlejuice? Za mě naprostá pecka, je to důstojné pokračování jednoho z nejkultovnějších filmů všech dob! Michael Keaton se vrací do ústřední role Beetlegeuse a je to jako by nikdy tu roli nepřestal hrát jelikož je v ni skvělý stejně jako tenkrát. Příběh je trochu více zamotanější než jednoduchý díl předchozí, máme zde více dějových linek ale to ničemu nevadí, hlavní je že si užíváte tu zatraceně skvělou Burtonovskou atmosféru která je tam od začátku až do konce. Film zkrátka baví a nedělá ostudu, užil jsem si ho na maximu a všem doporučuji. Burton se vrátil ve velkém a jeho dílo nyní může jen vzkvétat. Beetlejuice Beetlejuice .. Mé hodnocení: 9/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Před realizací tohoto filmu vznikl scénář pro film s názvem „Beetlejuice Goes Hawaiian“. Na jeho uskutečnění však nikdy nedošlo. (KGBelik)
  • Beetlejuice 2 byl plánován hned poté, co se první film dostal na velké plátno v roce 1988. Mnoho režisérů a scenáristů bylo v té či oné době k projektu připojeno, ale nic se nedostalo dále než do fáze psaní scénáře. (KGBelik)
  • Jeffrey Jones se v pokračování neobjevil zřejmě z toho důvodu, že se v roce 2003 přiznal k obvinění z držení dětské pornografie a z toho, že v období od září 2000 do května 2001 nabádal čtrnáctiletého chlapce k výrobě sexuálně explicitních snímků. Herec chlapce fotografoval a několikrát mu zaplatil, aby pózoval nahý, přičemž měl na hlavě kovbojský klobouk a byl oblečen jako indián. Jones byl odsouzen k pětiletému podmíněnému trestu, poradenství a měl se každý rok registrovat jako sexuální delikvent. V letech 2004 a 2010 byl však newyorský herec zatčen za to, že si neaktualizoval svůj status sexuálního delikventa. Jones následně přiznal vinu a dostal dalších 250 hodin veřejně prospěšných prací a tři roky přidané ke zkušební době. Na obrazovkách se ale i tak objevuje dále. (Kejf.)

Související novinky

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

07.09.2024

V sobotu 7. září proběhlo slavnostní zakončení 81. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Jednu z největších evropských filmových událostí roku otevřel 28. srpna nejnovější počin Tima… (více)

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Reklama

Reklama