Reklama

Reklama

Pionýři hrdinové

(festivalový název)
  • Rusko Pioněry-geroji (více)
Trailer

Obsahy(1)

V dětství žili vykonáváním hrdinských skutků, dnes jsou z nich úspěšní a životem unavení třicátníci, kteří nenacházejí uspokojení z lukrativní práce ani hromadění statků. Pronikavá, komplexní a vtipná analýza marného života poslední generace sovětských pionýrů. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

HankaVitova 

všechny recenze uživatele

Dětské postavy dle mého názoru výborné, zbytek za tím trochu pokulhával a samotný příběh taky nic extra. Za zhlédnutí to ale určitě stálo. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Nevím do jaké míry se jedná o autobiografii (místo souhlasí, režisérka, scenáristka a herečka v jedné osobě), docela bych uvítal Q&A, škoda no. Popis filmu docela slušně popisuje děj, kde se střídají záběry a zážitky z mládí, kdy jsou školáčci v Novgorodu vychováváni pro velké věci, snaží se být dobrými lidmi, hrdiny pomáhajícími druhým, zachraňující svět, silní a vyrovnaní. Dnes po téměř třiceti letech jsou ale jen zbytečnými lidmi, nudní, generičtí, bezvýznamný, nenaplnění a otrávení. Upřímná a velice smutná, depresivní studie nenaplněných ideálů a života podle toho vypadajícího. Vtipný to teda moc není, naštěstí i bohužel. ()

Reklama

meda2016 

všechny recenze uživatele

Šel jsem z nouze, nedostal jsem se, na co jsem chtěl (KVIFF). Někdy je to dobře. Konfrontace dětství formovaného dobou a ideologií (pro plastické pionýry šťastný věk) proti dospělosti, kdy se prosazuje více či méně vlastní osobnost. Zde už jsi konfrontován se světem, který se překvapivě změnil a nežádá nadšení ideologické ale investorské. Můžeš se z toho zbláznit, nevšimnout si toho, nebo překvapit sám sebe (v kladném smyslu). 70%. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Hořká reflexe života dvou žen-třicátnic. Děj střídá záběry na dětství plné nadšení a naplnění ideály-idejemi a na otupělou současnost, kdy neví co se sebou, jsou nenaplnění a zoufalí, herečka navštěvuje psychoterapeuta. Minulost vyvstává ze živých vzpomínek, současnost porbíhá pomalu až lethargicky, nekonec se postavy ztrácejí na písku u moře či řeky. Generační výpověď. (70%) ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama